Ajankohtaista - Kilpagolf - Yliopistogolf

Elina Saksalle uran avausvoitto Yhdysvaltojen yliopistogolfissa

Elina Saksa avasi voittotilinsä yliopistogolfissa.

Kiira Riihijärvi jatkoi voittoputkeaan NCAA:n 2. divisioonassa.

Elina Saksan ensimmäinen lukukausi Yhdysvaltojen yliopistogolfissa sai parhaan mahdollisen päätöksen, kun hän nappasi komean voiton Boulder Creekin kentällä Las Vegasissa pelatussa kilpailussa. University of Nevada Las Vegasin (UNLV) väreissä pelaava Saksa nakutti 54 reiän kilpailussa tuloksen -4, jolla hän jakoi voiton yhdessä East Tennessee Staten yliopiston Teresa Meleckan kanssa.

Saksa, 19, aloitti turnauksen vahvasti pelattuaan ensimmäisenä päivänä Boulder Creekin par 72 -kentällä tuloksen 69. Kaksi muuta kierrosta sujuivat 71 ja 72 lyönnillä. Kilpailun kärkipaikkaa hallussaan pitänyt Saksa takelteli hieman tiistain päätöskierroksen takaysillä, kun 15. reiällä tuli tuplabogey ja 16:nnella korttiin merkattiin bogey. Viimeisellä reiällä Saksa löi kuitenkin tulikuuman lähestymisen alle metrin päähän lipusta, ja birdie nosti hänet Meleckan rinnalle kilpailun kärkeen.

Yliopistogolfissa kilpailun voitto jaetaan, eivätkä pelaajat ratko paremmuutta uusintareikien kautta. Syynä tähän ovat joukkueiden paluulennot, jotka lähtevät yleensä nopeasti kilpailun päättymisen jälkeen.

Kotikisasta tullut voitto oli Saksalle iso asia.

”Oli todella siistiä pelata voittoon yhdellä meidän kotikentistä, kun kentän laidalla oli paljon tuttuja kannustamassa”, Saksa iloitsi.

Nevadan autiomaassa sijaitseva Las Vegas on kesäisin kuuma kuin sauna, mutta tähän aikaan vuodesta yöpakkaset eivät ole mitään harvinaisuuksia. Niin kävi tälläkin viikolla, kun kolmannen kierroksen alkua jouduttiin siirtämään jäisen kentän takia.

”Kelit olivat melko haastavat, kun parina ensimmäisenä päivänä tuuli melko kovaa ja oli muutenkin kylmä. Pelien osalta kisa sujui kahta reikää lukuun ottamatta hyvin. Kahdella ensimmäisellä kierroksella tein greeneillä hyvää tulosta, ja viimeisellä kierroksella sain pelastettua hyviä putteja. Kaiken kaikkiaan oli kyllä todella kiva kisaviikko”, Saksa summasi kolmepäiväisen urakkansa.

Saksan henkilökohtaisen voiton lisäksi NCAA:n 1. divisioonassa pelaava UNLV:n joukkue pelasi suvereeniin voittoon myös joukkuekilpailussa. Eroa toiseksi sijoittuneeseen San Franciscoon oli kahdeksan lyöntiä.

Riihijärvi jälleen voittoon

University of Tampan golfjoukkueen tähtipelaaja Kiira Riihijärvi otti jo syksyn kolmannen ja yliopistouransa yhdeksännen voittonsa NCAA:n 2. divisioonassa, kun hän pelasi Puerto Ricossa pelatussa UIS Island Getaway -kilpailussa yhteistuloksen -4.

Oululaislähtöisen Riihijärven kierrostulokset olivat 71–67. Riihijärven voittomarginaali 36 reiän kilpailussa oli huimat kahdeksan lyöntiä.

Tampan yliopistolle ei löytynyt myöskään vastusta joukkuekilpailussa, sillä se voitti joukkuekilpailun mykistävällä 55 lyönnin erolla Shorter Universityyn.

Yliopistogolfin syyskausi päättyi tähän, ja kevään kilpailut jatkuvat helmikuun alussa.

Lue seuraavaksi: Elina Saksa saa svingiajatuksia maailman parhaalta golfvalmentajalta