[6][5]
Kilpagolf - PGA Tour

Donaldille PGA Tourin tärkeät tittelit

Tuoretta voittajaa onnittelivat ensimmäistän joukossa Mikki ja Aku

Luke Donald ehdittiin jo useimpien kisaa seuranneiden ajatuksisssa laskea ulos taistelusta rahalistan voitosta. Viiden lyönnin kaula ja 13 pelaajaa edessä ennen viimeisetä yhdeksikköä näyttivät tekevän tehtävästä liian vaikean toteutettavaksi. Tasaisen varma sijoitus oli kuitenkin jälleen selviö. Donald onnistui kuitenkin todistamaan kaikille, että kirivaihdetta ja oikea-aikaisuutta löytyy. Missio kisasta oli voitto, eikä mitään muuta. ”Kun tulin tänne, minulla oli vain yksi selkeä tavoite – voittaa kilpailu. Nyt selkä seinää vasten tulleen voiton myötä pääsen toteamaan, että tämä menee ihan uran suurimpien voittojen joukkoon ja se tuntuu erittäin hyvältä”, Luke kertoi. Rahalistan voittajan kauden saldo on käsittämätön. 19 starttia, joissa 14 sijoitusta kymmenen parhaan joukkoon. FedEx Cupin kolmas sija, kaksi kisan voittoa ja rahalista ovat saavutuksia, jotka kertovat myös syitä miksi Donald on maailman paras golfaaja.

Donald voitti siis paitsi kauden päättäneen Walt Disney Worldin kisan, sen ansiosta myöskin rahalistan. Enlantilainen tulee saamaan varmuudella myö PGA Player of the year ja Player of the year tittelit. Kautta aikojen ensimmäisenä eurooppalaisena.

Ahkerasti kilpaileva Donald tullaan kaiken järjen mukaan kruunaamaan myös European Tourin rahakuninkaaksi Dubain päätöskilpailussa. Etumatka on niin suuri, että olisi vaikea kuvitella kenenkään eroa pystyvän kuromaan. Disneyn kilpailussa toiseksi sijoittui Justin Leonard. Pitkään himmeillä valoilla pelannut amerikkalainen pelasi todella hyvän kilpailun pelaten kaikki kierrokset alle parin ja jääden Donaldista lopulta kaksi lyöntiä. Tulos -15 muodostui erityisesti kahden ensimmäisen kierroksen aikana (69,63 -12). Tom Pernice jr. ja Sunghoon Kang nostivat itsensä viimeisen kierroksen hyvillä tuloksillaan jakamaan kolmatta sijaa. Hyvän nousun takia rahalistan sijoitus näyttää miehillä 120 ja 121, joilla he varmistivat pelioikeuden ensikaudelle. Webb Simpson antoi niinikään kaikkensa, mutta tasaisen sarjan tuottaman kuudennen sijan pilasi ainoastaan Luke Donald. Simpsonin sarja 68-69-69-69 jäi voittaja Donaldista lopulta neljä lyöntiä, jonka johdosta suurimmat kunnianosoitukset jäivät saamatta. Simpsonin kausi jatkuu Presidents Cupissa, jossa USA ottaa mittaa muun maailman joukkueesta. Kaudella 2011 hän vähintään pelasi itsensä golfmaailman eliittiin. Nikke Tyry