11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Donald-Westwood-Kaymer US Openin tähtiryhmänä

Kuka on pomo US OPenissa? Charl Schwartzel ja Martin Kaymer ovat kahden viimeksi pelatun major-kisan voittajat © Getty Images

Dustin

Phil Mickelson on USA:ssa suuri yleisön suosikki erityisesti US Openissa. Syy tähän on selvä, vasurilla ei ole kisasta voittoa,katkeria kakkostiloja peräti viisi. Sattumaa ei ole se, että hänen ryhmässään torstaina ja perjantaina pelaavat viimeisten majorien tuhlaajapojat, Dustin Johnson sekä Rory McIlroy. Tämä ryhmä on USA:ssa varmasti ennakkoon mielenkiintoisin.

Eurooppalaisittain ajatellen järjestäjät järjestävä taho, USGA tarjoaa todellista herkkua useampaankin ryhmään.

Kuka

Luke Donald, Lee Westwood ja Martin Kaymer ovat kukin vuorollaan olleet maailmanlistan ykkösinä kaudella 2011. Edellisen kerran World Rankingin kolme ensimmäistä pelasivat yhdessä 2008 jolloin Mickelsonin seuranva olivat Tiger Woods ja Adam Scott. Tiger on nyt poissa, mutta hänen caddiensa Steve Williams on Scottin mailapoikana tämän lopetettua toukokuussa yhteistyönsä Tony Navarron kanssa.

Viimevuotinen ykkönen Graeme McDowell saa ryhmäänsä Etelä-Afrikan major-voittajat Charl Schwartzelin sekä Louis Oosthuizenin. Italialaisten huomio kohdistuu yhdessä pelaavaan kolmikkoon Edoardo Molinari, Francesco Molinari, Matteo Manassero.

Espanjalaiset kannustavat toisiaan kolmikon Sergio Garcia, Miguel Angel Jimenez, Alvaro Quiros lähtiessä liikkeelle.

US

Ruotsalaisilla on vahva edustus. Göteborgista kotoisin olevat Johan Edfors, Fredrik Jacobson ja Henrik Stenson pelaavat yhdessä. Stenson on ollut erittäin alavireinen, varsinkin USA:ssa jossa hänen edellinen top-20 sijoituksensa on PGA:n mestaruuskisoista 2009. Länsinaapurin suurimmat toivot ovatkin US OPenissa kerran neljänneksi sijoittunut Robert Karlsson, joka oli sunnuntaina Memphisissa toinen, sekä loistavaa kautta pelaava Walesin mestari Alexander Noren.

Golfpisteen sivuilta löydät perinteisen major-veikkkauksen. Kukin veikkaaja saa valita kolme pelaajaa, joiden uskoo nousevan kisassa kärkisijoille. Golfpiste seuraa koko viikon ja viikonlopun ajan tiiviisti kauden toista majoria.

Teemu Tyry

US Open, kotisivut

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje