11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Donald odottaa uutta nousua urallaan

Luke Donald satsaa pelissään jälleen omiin vahvuuksiinsa. Kuva: Getty Images

Luke Donald pelaa TPC Bostonilla tulevina päivinä elämästä ja kuolemasta. Deutsche Bank Championshipin avauskierroksella pelattu tulos 67 osoitti, ettei englantilainen aio myydä nahkaansa halvalla. Donald on FedExCupin pisteissä sijalla 87 ennen Bostonin turnausta, kun 70 parasta saa paikan PGA Tourin kolmanteen pudotuspelikilpailuun, BMW Championshipiin.

Donald pääsi kiertueen playoffeihin sijalta 119, ja eteni Deutsche Bank Championshipiin sijoituttuaan Barclays-turnauksessa 24.

Maailmanlistan entinen ykkönen on menettänyt hiljalleen eliittiasemansa suurimpien golftähtien joukossa. Hän on valahtanut World Rankingilla sijalle 63, mikä sulkee tien Mastersiin, U.S. Openiin ja Open Championshipiin ja joihinkin World Tourin kisoihin.

Pääsy kahden viikon kuluttua pelattavaan BMW Championshipiin voisi toimia Donaldin osalta käänteentekevänä vaiheena loppukauden osalta. Turnaus pelataan Chicagon ulkopuolella, Conway Farms Golf Clubilla, joka on myös hänen kotikenttänsä. Conway Farmsilta 30 parasta pisteniekkaa valikoituu FedExCupin loppuhuipennukseen, Tour Championshipiin.

”Conway Farms on minulle hyvin tuttu paikka”, Donald sanoi. ”Se on kenttä, jossa olen harjoitellut ja pelannut paljon viimeisen 15 vuoden aikana. Itse asiassa esitin kantani asiaan kiertueelle, ennen kuin he päättivät viedä turnauksen sinne. Mielestäni se on hyvä valinta kisakentäksi. Tunnen kentän luonnollisesti hyvin, ja varmasti saan siellä hieman etua muihin pelaajiin nähden.”

Britti paistatteli maailmanlistan ykkösenä yhteensä 56 viikkoa kausien 2011 ja 2012 aikana. Pisimmillään hän oli yhtäjaksoisesti kukkona tunkiolla 40 viikkoa. Donald sanoi kadottaneensa vahvuutensa yrittäessään kehittää peliään listaykkösen aseman vaatimalla tavalla.

”Kun nousin World Rankingin johtoon, yritin keskittyä liikaa heikkouksiini, sen sijaan, että olisin pitäytynyt vahvuuksissani. Se ei toiminut. Nyt olen palannut takaisin oikealle polulle. Toivottavasti se alkaa näkyä vähitellen vakaampina esityksinä, ja että kykenisin taas niihin juttuihin, jotka tuovat itselleni menestystä.”

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje