14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Donald ja Westwood haastajina Openissa

Luke Donald ja caddiensä Ken Comboy vaihtoivat tiistaina ajatuksia Graeme McDowellin kanssa © Getty Images

Luke

British Open käynnistyy torstaina kello 10.30 Suomen aikaa. Kaikki pelaajat lähtevät Royal St.Georges-kentän ykköstiiltä, viimeiset vasta klo 18.11. Ykkössuosikki on selkeästi Rory McIlroy joka on johtanut kauden kahta ensimmäistä majoria seitsemän kierrosta kahdeksasta. Viimevuoden Openissa St.Andrewsissa pohjois-irlantilainen näytti kahtena ensimmäisenä päivänä pelihuumorinsa ääripäät, tulosten 63 ja 80 jälkeen hän nousi vielä sunnuntaina kolmanneksi edellään vain Louis Oosthuizen sekä Lee Westwood.

Sitten US Openin häikäisevän voittonsa McIlroysta on saatu kuvia vain muiden urheilutapahtumien katsomoista ( nyrkkeily, tennis). Torstaina McIlroy antaa alkutahteja kilpailulle pelatessaan kello 11.09 kentälle lähtevässä startissa yhdessä Ernie Elsin sekä Rickie Fowlerin kanssa.

Erilainen testi

Luke Donald näkee lähietäisyydeltä, seuraavasta ryhmästä McIlroyn pelin ja häntä seuraavat yleisömassat. Englantilaista kirittävät hänen hyvä ystävänsä jo juniorivuosilta, Sergio Garcia sekä Japanin teinitähti Ryo Ishikawa.

”Tämä on täysin toisenlainen testi kuin viimeviikon Castle Stuart.Olosuhteet links-kentällä vaihtelevat erittäin paljon. Täytyy jatkuvasti olla valmiina vastaanottamaan se keli ja tuuli mitä on tarjolla”, Scottish Openin kolmen kierroksen kisan tuloksella 19 alle voittanut Donald tuumi.

Joko

Vuonna 2003 Ben Curtisin voittotulos Royal St.Georges-kentällä oli yhden alle. Lee Westwood sijoittui vuoden 2009 Openissa kolmanneksi vain lyönnin kärkiparille Stewart Cink & Tom Watson hävinneenä. St.Andrewsissa Westwood oli siis toinen Oosthuizenin vietyä kuitenkin jo neljännen kierroksen keskivaiheilla jännityksen pelistä.

Westwoodin virettä mittaavat torstain iltapäivän ( startti klo 16.10 ) aikana Steve Stricker ja Charl Schwartzel. Heidän jälkeen kierrokselleen lähtevät Oosthuizen, Martin Kaymer sekä Openissa yleensä flopannut Phil Mickelson.

Yllättäjillä mahdollisuus

Royal St.Georges on isännöinyt Openia jo 13 kertaa, ensimmäisen kerran 1894 jolloin kisa järjestettiin ensimmäisen kerran Skotlannin ulkopuolella. Kentän maine on vähintäänkin kaksijakoinen. Väylien muotoilun johdosta pallot pomppivat ja rullaavat keskimääräistä linksiäkin enemmän, sokkolyöntejä on edelleen jäljellä.

Royal

Avausten lyöminen ei ole pelkkää draivaamista, Lee Westwood suunnittelee lyövänsä tiiltä jopa rautaviitosia ja kuutosia. Ben Curtis ja Thomas Björn muodostivat 2003 pidetyssä kisassa yllättävän kärkiparin. Viikonloppuun mentäessä tilanne voi olla nyt samanoloinen. Eurooppalaisten suosikkiasema on vahvempi kuin kertaakaan majoreissa vuosikymmeniin.

Thomas Björn pääsi kisaan lopulta kuin keittiön kautta mukaan. Hänet kutsutttiin peliin Vijay Singhin jäätyä pois loukkaantumisen vuoksi.

Nelonen Pro ja Viasat Golf lähettävät kauden kolmannesta majorista tuhdit suorat paketit-

Nelosella selostus on suomenkielinen, Viasatilla englantilaiset vastaavat tunnelmanluonnista. Nelosen kommentaattorina selostaja Teemu Tyryn kanssa toimivat Timo Rauhala pe-su, Lassi Tilander torstaina sekä Mikko Ilonen perjantaina klo 15-18.

Lähetysajat Nelonen Pro 2 ja Viasat Golf:

Torstai klo 11-22

Perjantai 11-22

Lauantai 12-21.30

Sunnuntai 13-20.45

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje