[11][17]
Kilpagolf - LET Access Series - Podcast

Diabetes ei ole estänyt LETAS-rankingin ykkösen Tiia Koiviston menestymistä

Tiia Koivisto kertoo podcastin vieraana, miten diabetes vaikuttaa ammattiurheilijan elämään ja miten pelilliset tavoitteet täyttyivät kuluvalla kaudella.

Tiia Koivisto voitti LETAS-kiertueen rankingin ja sai vahvan pelioikeuden LET:lle ensi kaudeksi. Kausi oli tynkä, ohjelmassa oli vain viisi kisaa, mutta Koiviston saldo sitäkin vakuuttavamapi: voiton lisäksi hän oli toinen, neljäs, viides ja huonoimmillaankin 11.

Voittaminen ja säännöllisesti kärkiryhmissä pelaaminen oli myös Koiviston tavoite. Hän näkee, että vain rutiinin kautta on mahdollista oppia onnistumaan silloin kuin paine on kovimmillaan.

Koivisto on kehittynyt tasaisesti. Viime vuonna hän oli LETAS:n rankigissa 15. Vuonna 2018 21. ja 2017 sijoitus oli 40. Seuraava askel on pääkiertue LET.

Muutaman kisan Koivisto on LET:llä jo pelannut ja tänä syksynä hän pääsee maistelemaan kiertueen tunnelmaa Saudi-Arabiassa kahdessa kilpailussa.

Koivisto on sikäli harvinainen huippu-urheilija, että hän sairastaa ykköstyypin diabetestä. Sairauden hoito on kehittynyt ja esimerkiksi huippukiekkoilijoista diabeetikoita ovat Kaapo Kakko ja Max Domi, ja diabetestä sairastaa myös kiekkoikoni Bobby Clarke.

Koiviston mukaan diabetes on otettava huomioon tarkasti kilpailutilanteessa.

”Jännitys lisää adrenaliinin eritystä ja sen johdosta verensokeri helposti nousee”, hän kertoo.

Erityisesti kilpailun ensimmäisillä rei’illä verensokeri on usein jännityksestä johtua korkealla, ja vastaavasti kierroksen loppua kohden jännityksen poistuessa verensokeri saattaa laskea liian paljon. Siksi diabeetikon on varattava kierrokselle reilusti välipalaa.

Lisää asiaa aiheesta ja paljon muustakin Golfpisteen tuoreessa podcastissa.

Golfpiste Podcast · #93 – LETAS:n voittanut Tiia Koivisto ei anna diabeteksen estää menestymistä