28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Day ennätyksen kimpussa Lake Forestissa

Jason Day herättää suurta ihailua niin yleisön kuin kanssapelaajienkin keskuudessa. Kuva: Getty Images

Jason Day sinetöi viimeisen reiän eaglellaan tuloksen 63 BMW Championshipin toisella kierroksellaan. Kokonaistilanteeseen -18 siirtynyt australialainen tuli samalla sivunneeksi PGA Tourin kaikkien aikojen parasta 36 reiän tulosta. Hänellä on kauden kolmannen pudotuspeliturnauksen puolivälissä mukavantuntuinen viiden lyönnin johto.

Dayn perjantain esitys oli jälleen sen verran vakuuttava, että hänen pelikumppaninsa Jordan Spieth ja Rickie Fowler saattoivat vain liittyä yleisön suosionosoituksiin ja taputtaa käsiään yhteen.

”Itsestäni tuntuu, että minun pitäisi maksaa tällaisen näytöksen katselemisesta, Se oli aivan erityistä peliä”, sanoi itsekin kierroksensa eagleen päättänyt Spieth (-11). Hän on kisassa jaetulla neljännellä tilalla Kevin Na’n kanssa.

Dayn lähimmät uhkaajat, Daniel Berger ja Brendon Todd pelasivat hänen kanssaan perjantaina aivan samassa tahdissa (64 ja 63), mutta ero kärkeen ei luonnollisesti kaventunut nappisuorituksista huolimatta.

Tällä hetkellä maailman parasta golfia pelaava Day jatkoi rankkasateen vuoksi kesken jääneen avauskierroksensa loppuun perjantaiaamuna. Hänen olisi tarvinnut upottaa viimeisellä reiällä pallo reikään noin 40 metrin päästä reiästä pelatakseen viitosella alkavan kierrostuloksen.

Eagle-yritys jäi kolmen metrin päähän reiästä, eikä Day saanut birdieputtiaan sisään.

”Vaikutti siltä, että kaikki olivat minuun pettyneitä, kun en pelannut tulosta 59”, Day sanoi hymyillen.

Hävittyään niukasti Open Championshipin voiton heinäkuussa, Day on saavuttanut kolme ykköstilaa, ja on Openin jälkeen pelaamiaan turnauksia yhteensä 97 alle parin.

”En osaa selittää, miksi olen pelannut niin hyvin viime aikoina. Tunnen oloni jotenkin vapaaksi ja stressittömäksi”, Day sanoi. ”Varmasti stressiäkin on, mutta nautin siitä.”

Jos oli Dayn esitys kohdallaan perjantaina, nähtiin toisella kierroksella paljon muitakin kovia suorituksia. Toisen päivän tuloskeskiarvo oli 68 lyöntiä.

”Parin pitäisi olla täällä meille 67 tai 66”, sanoi Rory McIlroy (-9), joka kutsui omaa 65 lyönnin kierrostaan ”ihan kunnolliseksi” suoritukseksi.

Varsin lyhyenä pelattu Conway Farms oli sateen pehmentämänä suhteellisen aseeton, ottaen huomioon kentän muutaman perille avattavat par-neloset.

Myös Bergerin tulos olisi voinut olla parempi, ellei hän olisi hukannut palloaan 14. reiällä.

”Palloa oli etsimässä luultavasti 25 ihmistä. Lupasin etsimisen lomassa 500 dollaria, jos joku katsojista löytää pallon. Löysimme luultavasti 20 palloa, mutta emme oikeaa”, Berger sanoi.

Toddin vaimo saapui perjantaina kisapaikalle, mutta koska nimi oli unohtunut varauslistalta, rouva Todd joutui tyytymään katselemaan miehensä peliä hotellin baarissa.

”Hän (vaimo) sanoi esitykseni vaikuttaneen hyvältä, mutta ei hän oikeasti paljon itseäni nähnyt kuvaruudussa. Minua ei liiemmin näytetä tv:ssä, mutta luultavasti 18. reiällä pääsin kuviin”, sanoi niin ikään viimeisellä eaglen tehnyt Todd.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje