27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Daniel Gaunt hiipi takaa ja vei English Challengen

Daneil Gauntin peli English Openin viimeisenä päivänä oli rautaista. Voitollaan Englannista Gaunt nousee rahalistalla 30 parhaan joukkoon. © Getty Images

English Challenge oli kolmen kierroksen jälkeen tanskalaisen Thorbjörn Olesenin näpeissä. Tanskalainen kuitenkin hermoili ensimmäiset 10 reikäänsä ja teki kaksi bogia ja tuplabogin. Birdiet rei´ille 14 ja 17 eivät enää pelastaneet tanskalaista suosta, voitto karkasi käsistä. Olesen jäi lopulta neljänneksi.
Voiton vei Australialainen Daniel Gaunt. Hän aloitti viimeisen kierroksensa hurjasti kolmella birdiellä. Etuyhdeksiköllä korttiin kirjattiin vielä kaksi bogia ja kaksi birdietä. Viimeiset yhdeksän reikää sujuivat tasaisemmin ja australialainen teki yhden birdien ja kahdeksan paria. Voitto heltisi lopulta lyönnin erolla ennen Skotlannin Graig Leetä ja englantilaista amatööriä Tommy Fleetwoodia.
Suomen Mikko Korhonen pelasi päätöskierroksensa loistavasti viisi alle parin. Korhosen tulos 67 oli päivän paras kierrostulos. Suomalainen nousi 16 sijaa tulosluettelossa sunnuntaina ja jakoi lopulta 12. sijaa.
Antti Ahokas pelasi viimeisen kierroksensa pariin ja jakoi sijaa 35. Ahokas ei saanut peliinsä otetta kahdella viimeisellä kierroksella, vaan pelasi ne kolme yli parin. Kaksi ensimmäistä kierrosta sujuivat yhdeksän alle parin.
Mikko Korhonen ansaitsee euroja Englannissa pelatusta Challenge Tourin kisasta hitusen vajaat 3 000 ja tekee pientä nousua rahalistalla. Suomalainen noussee rahalistalla lähelle 30 parhaan sakkia. Kauden päätteeksi 20 parasta saa pelioikeuden European Tourille.
Ilari Ceder
Thorbjörn Olesen, seuraava tanskalainen menestyjä? Tältä kaudelta nimissä on jo yksi voitto ja sunnuntain jälkeen todennäköisesti toinen voitto.  &copy Getty Images

Thorbjörn Olesen, seuraava tanskalainen menestyjä? Tältä kaudelta nimissä on jo yksi voitto ja sunnuntain jälkeen todennäköisesti toinen voitto. &copy Getty Images

Tanskalaisen Thorbjörn Olesen kierrostulos 64 oli päivän paras Englannissa pelattavassa Challenge Tourin kisassa. Olesen otti melkoisen loikan kärkeen ja johtaa ennen viimeistä kierrosta neljällä lyönnillä. 17 alle parin oleva Olesen on tehnyt kolmella kisakierroksellaan vain kaksi bogia. Lauantaina tanskalaisen kovaa tulosta siivittivät kuusi birdietä ja yksi eagle.
Olesen johtaa neljällä lyönnillä ennen kotikisaansa pelaavaa englantilaista amatööriä TommyFleetwoodia ja australialaista Daniel Gauntia.
Suomalaisten asetelmat voittotaistelua ajatellen alkavat olla heikot. Antti Ahokas pelasi kolmannen kierroksensa kolme yli parin. Kolme bogia, tupla ja kaksi birdietä tehnyt suomalainen tippui lauantaina 25 sijaa tuloslistalla. Samaa 28. sijaa Ahokkaan kanssa jakaa Mikko Korhonen, joka pelasi kolmannen kierrokensa pariin. Suomalaiset ovat kuusi alle parin ja matkaa kärkeen on siis jo auttamattomat 11 lyöntiä.
—–

Mikko Korhosella on hyvä draivi päällä. Viikko sitten suomalainen oli kymmenen parhaan peessissä ja Englannissa Korhonen on hyvissä iskuasemissa.

Mikko Korhosella on hyvä draivi päällä. Viikko sitten suomalainen oli kymmenen parhaan peessissä ja Englannissa Korhonen on hyvissä iskuasemissa.

Antti Ahokas pelasi toisen kierroksena Englannissa pelattavassa Challenge Tourin kisassa neljä alle parin. Suomalainen teki kierroksellaan kuusi birdietä ja kaksi bogia. Yhteensä yhdeksän alle parin oleva Ahokas jakaa upeasti kolmatta sijaa kisan ollessa puolivälissä.
Antti Ahokas kaipaa kipeästi hyviä sijoituksia, mikäli lappeenrantalainen mielii nousta rahalistalla lähelle 20 kärkeä. Ennen Englannin kisaa Ahokkaan sijoitus rahalistalla on 129:s. Rahaa kaudelta 2010 on koossa hitusen vajaat 5000 euroa.
Mikko Korhonen teki kierroksellaan viisi birdietä ja kaksi bogia. Kolme alle parin molemmat kierroksensa pelannut Korhonen on yhteensä kuusi alle parin ja jakaa 23. sijaa.
Kisaa johtaa toisen kierroksen ollessa vieä hiukkasen kesken australialainen Daniel Gaunt, joka on kahden pelaamansa kierroksen jälkeen 11 alle parin. Toisella sijalla on skotti Jamie Macaulay tuloksella 10 alle parin.
Pasi Purhosen päivää synkensivät kaksi tuplabogia. Purhonen taiteili neljä birdietä, mutta epätasaisella kierroksella syntyneet viisi bogia olivat liikaa. Kahden kierroksen jälkeen viisi yli ollut Purhonen karsiutui seitsemällä lyönnillä.
Jaakko Mäkitalon kisa näyttää niin ikään päättyvän karsiutumiseen. Mäkitalo on kisaansa yhteensä yhden yli parin, kun pelaamatta on kolme reikää. Cut-rajaksi on muodostumassa kaksi alle parin.
Suomalaisilla pirteä avauspäivä Englannin CT-kisassa

Antti Ahokkaalla on pullat mainiosti uunissa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Saako takkuilevasti sujunut kausi paremman käänteen?  &copy Getty Images

Antti Ahokkaalla on pullat mainiosti uunissa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Saako takkuilevasti sujunut kausi paremman käänteen? &copy Getty Images

Antti Ahokas aloitti suomalaisista parhaiten Englannissa pelattavan English Challenge -kisan. Lappeenrantalainen teki kierroksellaan tuplabogin, eaglen ja viisi birdietä. Yhteistuloksella viisi alle parin Ahokas jakaa kolmatta sijaa. Matkaa kärkeen on vain yksi lyönti.
Mikko Korhonen pelasi tasaisesti. Neljällä birdiellä ja yhdellä bogilla höystetty kierros siivitti Korhosen jakamaan 12. sijaa. Kolme alle parin olevalla Korhosella on matkaa kärkeen kolme lyöntiä.
Kisaan mukaan varasijalta päässyt Pasi Purhonen käynnisti koneensa hitaasti. Suomalainen aloitti kierroksensa 10. tiiltä ja oli pelaamiensa 11 reiän jälkeen kolme yli parin. Loput reiät sujuivat kuitenkin huomattavasti paremmin ja Purhonen teki kolme birdietä. Yhteistuloksella par Purhonen jakaa 74. sijaa. Kisan neljäs suomalainen, Jaakko Mäkitalo, teki kierroksellaan kaksi bogia ja vain yhden birdien. Ensimmäisen päivän jälkeen Mäkitalo jakaa sijaa 102.
Torstain kierroksen ollessa vielä kesken, kisaa johtavat englantilainen amatööri Tommy Fleetwood ja skotti Callum Macaulay tuloksella kuusi alle parin.
Alessandro Tadini yrittää hilata itseään takaisin European Tourille
Alessandro Tadini on mittaillut putteja sekä European Tourilla että Challenge Tourilla. Italialainen ei kuitenkaan ole vakiinnuttanut asemaansa oikein kummallakaan.  &copy Getty Images

Alessandro Tadini on mittaillut putteja sekä European Tourilla että Challenge Tourilla. Italialainen ei kuitenkaan ole vakiinnuttanut asemaansa oikein kummallakaan. &copy Getty Images

Challenge Tour palaa pienen tauon jälkeen Englantiin. English Challenge pelataan Essexissä Stoke by Nayland, Golf and Spa -kompleksin kentällä.

Pienen tauon jälkeen Englantiin palaa myös Alessandro Tadini. Italialainen voitti viimeksi Englannissa Challenge Touria pelatessaan. Vuosi oli 2008 ja paikka Manchester.
Tadini voitti viime viikonloppuna Sveitsissä pelatun Challenge Tourin kisan. Voitolla italialainen hilasi itsensä Euroopan kakkoskiertueen rahalistalla 13:ksi. Nousua yhdellä voitolla tuli yli 50 sijaa.
Tadini on ollut melkoinen kiertuejojoilija. Italialainen sai kortin European Tourille kuudennella yrittämällä karsinnoista vuonna 2003. Rahaa ei kuitenkaan kertynyt tarpeeksi kaudessa kasaan, joten edessä oli paluu CT:lle. Kausi 2004 oli maino ja Tadini sai kortin takaisin kaudelle 2005. Kortti pysyikin hallussa pari kautta, kunnes menetti Tadini korttinsa vuonna 2007, seuraava kausi CT:lla sujui ja saapasmaan mies sai kortin ET:lle. Viime kaudellakaan peli ET:lla ei ottanut tuulta, joten Tadini palasi CT:lle kaudeksi 2010. Nyt näyttää taas siltä, että 36-vuotias italialainen voisi saada kortin ET:lle ensi kaudeksi. Aika näyttää.
Englannissa pelattavassa CT:n kisassa suomalaisista ovat mukana Antti Ahokas, Mikko Korhonen, Pasi Purhonen ja Jaakko Mäkitalo. Mikko Korhonen sijoittui viime viikonloppuna Sveitsissä mukavasti ja nousi rahalistalla 37:ksi. Eroa 20 kärkeen, jotka saavat kortin ET:lle, on reilut 10 000 euroa.
Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje