Dahlgren ja Meriläinen tasoissa – Vartiainen matkalla naisten kisan voittoon - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Finnish Tour - Kilpagolf

Dahlgren ja Meriläinen tasoissa – Vartiainen matkalla naisten kisan voittoon

Oona Vartiainen karkasi omille luvuilleen Vuosaaren kisan toisella kierroksella. Kuva: Getty Images

Jos näyttää Oona Vartiaisen (-4) etumatka naisten kisassa jo tavoittamattomalta, saattaa kärjen järjestys muuttua miesten puolella vielä moneen kertaan. Tällainen on asetelma, kun Finnish Tourin Vuosaaressa pelattavaa päätösturnausta on jäljellä enää yksi kierros.

Vartiainen oli toisella kierroksella täysin omaa luokkaansa. Hän pelasi perjantaina naisten kisan ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan kuutosella alkavan tuloksen, 66. Kierros sisälsi peräti kahdeksan birdietä ja kaksi bogia. Kankaisten Golfia edustava pelaaja nousi samalla kilpailun johtoon seitsemän lyönnin erolla Anna Kuituseen.

”Tänään oli tasainen päivä kaiken kaikkiaan. Hyvää peliä, 17 griiniä (osumaa), joten aika tasaista duunia. Hyvää puttaamista”, Vartiainen kertoi Golfpisteelle. ”Huomenna tavoitteeni on päästä punaisille numeroille.”

EM-joukkuehopeaa heinäkuussa saavuttaneen Vartiaisen voiton esteenä on vain totaalinen romahdus lauantaina. FT:llä Vuosaaren kisa on hänelle vasta kolmas tänä vuonna. Vartiainen oli ennen päätöskisaa kiertueen pisteissä sijalla kahdeksan, joten rankingvoittoon hänellä ei ole enää mahdollisuuksia.

Koska FT:n sääntöjen mukaan lopulliseen rankingiin päästäkseen pelaajalla täytyy olla tilastoissaan neljä turnausta, on Petra Salko jo tämänvuotisen Order of Meritin varma ykkönen. Salko on Vuosaaressa 36 reiän jälkeen jaetulla yhdeksännellä tilalla.

Niklas Dahlgren pelaa johtopallossa Vuosaaren kisan finaalikierroksella. Kuva: Getty Images

Niklas Dahlgren pelaa johtopallossa Vuosaaren kisan finaalikierroksella. Kuva: Getty Images

Miesten kilpailussa rikottiin perjantaina 70 lyönnin rajaa urakalla. Kuutosella alkava tulos oli peräti 14 pelaajalla. Jaetulle kärkipaikalle siirtyivät Niklas Dahlgren ja viime viikolla Pickalassa väläytellyt Matti Meriläinen. Molempien kahden kierroksen saldo osoittaa tuloksia 69 ja 67.

”Hiton siistii, kun pallo menee sinne minne yrittää”, Dahlgren iloitsi. ”Lauantaina aion mennä samoilla askelmerkeillä kuin tähänkin asti. Aggressiivista, hyvää ja positiivista golfia.”

Kaksikko Dahlgren-Meriläinen (-8) ei voi puhua etumatkasta, sillä Janne Kaske ja Mikael Salminen hengittävät niskaan lyönnin päässä. Ossi Mikkola (-6) on viidentenä ja kisan toistaiseksi kovimmasta kierroksesta (65) vastannut Jani Perttilä jaetulla kuudennella tilalla yhdessä Daniel Silvan kanssa. Heilläkin eroa kärkeen vain kolme lyöntiä.

Myös miesten rankingissa käydään loppuun saakka tiukkaa taistelua. Lähimpänä sitä on tämänhetkinen pisteykkönen Henri Satama.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje