CT:n suomalaiskolmikolla paljon pelissä Pohjois-Irlannissa – ja koko loppukaudella - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

CT:n suomalaiskolmikolla paljon pelissä Pohjois-Irlannissa – ja koko loppukaudella

Roope Kakon hyvä vire alkoi Vierumäen kotikisasta. Nähdäänkö hänet voittotaistelussa myös tällä viikolla? Kuva Tomi Natri/Vierumäki

Huippukisa tällä viikolla nostaisi suomalaiset mukaan ensi viikon rahakkaaseen Rolex Trophyyn.

Äkkiseltään katsottuna Roope Kakon, Oliver Lindellin ja Antti Ahokkaan tilanne Challenge Tourilla on hyvä. Kakko ja Lindell majailevat pistelistalla peräkkäin sijoille 41 ja 42, Ahokas muutaman pykälän taaempana sijalla 54. Pistelistan 45 parasta pääsee mukaan marraskuussa pelattavaan kiertueen finaaliin ja 70 parasta saa CT:lle hyvän pelioikeuden ensi kaudeksi.

Sitten tulevat huonommat uutiset: kautta on vielä paljon jäljellä, ja suomalaiskolmikon pelimahdollisuudet alkavat olla kortilla.

Kakko, Lindell ja Ahokas pelaavat tällä kaudella melko heikolla CT-kategorialla 15. Kyseiseen kategoriaan on sijoitettu pelaajat viime kauden pistelistan sijoilta 71–120. Challenge Tourin kalenteri on ollut tänä vuonna sen verran väljä, että pelaajat ovat halunneet pelata paljon kisoja, eikä heikommilla kategorioilla ole päässyt kisoihin mukaan.

Villien korttien tuomat harvat pelimahdollisuudet on käytettävä tehokkaasti hyväksi.

Golfpisteen Kisaviikko-podcastissa vieraillut Golfliiton valmennuskoordinaattori laski ennen Vierumäen kotikisaa, moneenko kilpailuun suomalaisten kategoria olisi riittänyt.

”Antti ja Roope olisivat ennen Vierumäkeä päässeet mukaan vain kolmeen ja Oliver kahteen kisaan. Villeistä korteista on oikeasti ollut tosi paljon hyötyä tällä kaudella”, Kangasniemi totesi.

Villit kortit, joita pelaaja voi Challenge Tourin sääntöjen mukaan käyttää kauden aikana korkeintaan kahdeksan, alkavat kuitenkin olla kolmikolla vähissä. Lindelliltä ne ovat jo loppu, Ahokkaalla on jäljellä kaksi korttia ja Kakolla kolme. CT-kaudesta on kuitenkin jäljellä vielä kymmenen osakilpailua sekä kiertueen finaali.

Resepti pelimahdollisuuksien parantamiseen on kaikilla selvä: sijoitus osakilpailun kymmenen parhaan joukkoon toisi aina pelioikeuden seuraavaan CT-kisaan. Villien korttien tuomat pelimahdollisuudet on siis käytettävä tehokkaasti hyväksi.

Kolmikosta Lindell on jo pakko-onnistumisten edessä, sillä kiertueella aletaan nyt ratkoa tosissaan sijoituksia, ja tunkua kisoihin riittää. Pelkällä kategorialla portit eivät mahdollisesti avaudu enää yhteenkään kisaan.

Pistelistan 70 parhaan joukossa pysyminen edellyttää sekin vielä onnistumisia.

Tällä viikolla koko kolmikko on mukana Pohjois-Irlannissa, jossa suomalaisista on villillä kortilla mukana myös Peter Erofejeff. Onnistuneella pelisuorituksella kaikilla kolmella on mahdollisuus nostaa itsensä pistelistan 39 parhaan joukkoon, mikä toisi pelioikeuden ensi viikon rahakkaaseen Rolex Trophyyn Sveitsissä. Kilpailuun otetaan mukaan vain 40 pelaajaa, joista yksi villillä kortilla, ja palkintopotissa on muhkeat 280 000 euroa.

Tämän hetken tiedon mukaan Antti Ahokas käyttää villit korttinsa syyskuussa pelattaviin Portugalin ja Ranskan Provencen kisaan. Kakko aikoo puolestaan pelata kahden viikon kuluttua vuorossa olevan Belgian kisan sekä liittyä Ahokkaan seuraksi Portugaliin. Ellei Kakko onnistu pääsemään finaalin edellä pelattaviin Kiinan kahteen turnaukseen mukaan, hän osallistuu myös niiden edellä pelattavaan Irlannin kisaan.

45 parhaan joukossa pysyminen vaatisi koko kolmikolta huippusuorituksia jäljellä olevissa kilpailuissa. Viidentoista joukkoon nouseminen ja European Tourin pelioikeuden lunastaminen edellyttäisi lähes jo satumaista loppukautta, mutta mahdollista se edelleen on.

Minimitavoite, pistelistan 70 parhaan joukossa pysyminen, edellyttää sekin vielä onnistumisia. Viime kaudella sijoitukseen 70 joukossa tarvittiin 28 000 pistettä. Kakolla on tällä hetkellä koossa 21 723, Lindellillä 20 915 ja Ahokkaalla 13 984 pistettä.

Lopuksi vielä hyvä uutinen: pelivireen pitäisi olla koko kolmikolla kohdallaan. Kakko on taistellut kahdessa edellisessä CT-kisassaan voitosta ollen lopulta sijoilla 3 ja 10. Lindell on ollut kahdessa viimeisimmässä kisassaan yhdestoista ja neljäs. Ahokkaalla on puolestaan allaan viime viikolla Lappajärvellä pelatun suomalaisammattilaisten perinteisen Kivitippu Pro-Amin komea voitto.

Kuuntele alta koko Kisaviikko-podcast, jossa on CT:n lisäksi tuhdisti asiaa myös muilta kiertueilta ja kansainvälisen kilpagolfin vaatimuksista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje