27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista

27.2.–5.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

Colin Montgomerie nimesi apukapteeninsa Ryder Cupiin

Colin Montgomerie, Thomas Björn, Darren Clarke ja Paul McGinley ovat voittaneet European Tourilla yhteensä 57 kertaa. © Getty Images

Euroopan Ryder Cup -joukkueen valmennustiimiä on nyt täydennetty. Euroopan joukkueen kapteeni Colin Montgomerie nimesi tiiminsä siipimiehiksi kolme kovaa Ryder Cup -konkaria: Thomas Björn, DarrenClarke ja Paul McGinley. Valmennustiimi yrittää luotsata joukkueensa kovaan iskuun, jotta SamuelRyderin nimeä kantava pysti saadaan takaisin Eurooppaan.

43-vuotias McGinley on pelannut Euroopan väreissä kolmessa Ryder Cupissa. McGinley on yksi niistä pelaajista, joilla on plakkarissaan historiallinen kolmen perättäisen Ryder Cupin voitto vuosilta 2002, 2004 ja 2006. Irlantilainen toi euroille yhteensä neljä ja puoli pistettä yhdeksästä ottelussa. McGinley voitti otteluistaan kaksi, hävisi kaksi ja tasasi viisi. Joukkueturnauksissa McGinley toi pystin kotiin myös World Cupista, jossa hän yhdessä Padraig Harringtonin kanssa muodosti Irlannin voitokkaan joukkueen vuonna 1997.
Thomas Björn on pukenut tähtipaidan kahdesti ylleen. Vuonna 1997 ja vuonna 2002. Vuonna 2006 Björn jäi joukkueen ulkopuolelle, villin kortin saikin Lee Westwood eikä Björn. Tanskalainen tulistui tiputtamisestaan ja haukkui tuolloisen kapteenin Ian Woosnamin pystyyn. ”Ian Woosnam on ollut surkein kapteeni, jonka olen ikinä nähnyt”, Björn sanoi. Tanskalainen pahoitteli roisia kritiikkiään seuraavana päivänä ja sai kielenkäytöstään huhujen mukaan noin 10 000 euron sakot European Tourilta. Björn on voittanut kuudesta Ryder Cup -ottelustaan kolme, hävinnyt kaksi ja tasannut yhden. Kuluvalla kaudella Björn on saanut jälleen peliään paremmin pakettiin ja katkaisi yli neljän vuoden voitottoman jaksonsa kesäkuussa voittamalla Portugalissa pelatun Estoril Openin.
Darren Clarken nimeäminen apukapteeniksi lopettaa spekulaatiot siitä, saisiko Clarke villin kortin Colin Montgomerielta. Hyvin tällä kaudella palloa lyöneen ja peliään parantaneen Clarken nimi on aika ajoin vilahdellut arvailuissa villin kortin saavista.
Clarke on muita kollegoitaan kokeneempi Ryder Cupin kävijä, sillä pohjoisirlantilainen on pelannut viidessä eri Ryder Cupissa. Clarke oli voittamassa himoittua pystiä vuosina 1997, 2002, 2004 ja 2006. Yhdysvallat kukisti Euroopan yhdellä pisteellä vuonna 1999. Clarke on voittanut Ryder Cupin 20 ottelustaan 10, hävinnyt seitsemän ja tasannut kolme.
Euroopan joukkue julkistetaan kokonaisuudesaan elokuun 29. päivä Johnnie Walker Championshipin jälkeen. Viisi pelaajaa saa paikkansa Euroopan kiertueen Ryder Cup -listalta, neljä pelaajaa valikoituu maailmanlistalta ja kapteenilla on neljä villiä korttia käytössään.
Yhdysvaltain joukkueen listavalinnat julkistetaan elokuun 15. päivä ja villien korttien kohtalosta joukkueen kapteeni Corey Pavin kertoo syyskuun 7. päivä.
Ryder Cup pelataan Walesissa lokakuun 1.-3. päivä Ilari Ceder

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje