11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Clark kiilasi Furykin ohi Montrealissa

Tim Clark kuittasi Montrealista reilut miljoona taalaa ja 500 FedExCupin pistettä. Kuva: Getty Images

Mainio loppukiri takasi Tim Clarkille (-17) Canadian Openin voiton Royal Montrealin kentällä pelatussa kilpailussa. Tuloksen 65 iskenyt Clark teki viimeisen kahdeksan reiän jaksossa viisi birdietä jättäen toiseksi sijoittuneen Jim Furykin lyönnin päähän. Voitto oli 38-vuotiaalle eteläafrikkalaiselle toinen PGA Tourilla, ensimmäinen tuli vuonna 2010 Players Championshipissä.

Kaksi kertaa Kanadan avoimet voittanut Furyk johti kisaa kolmella ennen finaalikierrosta. Hän sai tyytyä sunnuntaina tulokseen 69.

”Näytti siltä, ettei Jim (Furyk) tekisi ollenkaan virheitä”, sanoi lauantain 64 lyönnin tuloksella kärjen tuntumaan noussut Clark. ”Hän pelasi varsin jämäkästi, joten tiesin että minun on alettava tehtailemaan birdieitä. Siinä vaiheessa minulla ei ollut mitään hävittävää. Yhtäkkiä sain isomman vaihteen päälle, ja menin ohi.”

Voittamisesta on alkanut kehittyä 44-vuotiaalle Furykille pieni peikko. Voitettuaan neljä vuotta sitten Tour Championshipin, Furyk on johtanut seitsemää turnausta 54 reiän jälkeen. Jokaisella kerralla joku muu on mennyt hänen edelleen. Kaikkiaan Furyk on voittanut PGA Tourilla 16 kilpailua.

”Tavallaan kontrolloin omaa kohtaloani”, Furyk sanoi. ”Olisi pitänyt pelata ulosmeno kolme tai neljä alle, niin minua olisi ollut mahdotonta saada kiinni. Jätin oven auki, ja Tim (Clark) käytti tilaisuuden hyväkseen.”

Clark, jonka vaimo on kotoisin Kanadan Torontosta, voitti uransa ensimmäisen ammattilaisturnauksen (New Brunswick Open) Canadian Tourilla vuonna 1998. Tästä kului vain viikko ja Clark juhli Kanadan PGA Championshipin voittoa.

”Ironista on, että Kanada voi olla se paikka, jossa voitin urani ensimmäisen ja viimeisen turnaukseni. Ympyrä on nyt tavallaan sulkeutunut. Tämä on yksi niistä kisoista, jonka olen halunnut voittaa jo pitkän aikaa.”

Justin Hicks (-13) oli kolmas. Matt Kuchar, Michael Putnam ja Gonzalo Fernandez-Castano (-11) jakoivat neljättä sijaa. Graham DeLaet (-10) oli parhaana kanadalaisena seitsemäs. Canadian Openin kiertopalkinto on jäänyt edellisen kerran Kanadaan vuonna 1954. Voiton vei tuolloin englantilaissyntyinen Pat Fletcher.

Lähde: AP

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje