21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista

21.2.–28.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Chevronissa voittaja vaihtuu

Katkeaako Tiger Woodsin kahden vuoden voitoton jakso Thousand Oaksilla? © Getty Images

Yhteensä 18 pelaajan joukko on kokoontunut tällä viikolla Kaliforniaan kamppailemaan Chevron World Challengen voitosta. Kisaan saivat kutsun kauden kaikki major-voittajat, maailmanlistan 11 parasta sekä CWC:n edellinen voittaja. Viimeiset kaksi paikkaa kisajärjestäjät jakoivat vapaalla kutsulla.

Kilpailun pelaajalista ei hehku tänä vuonna aivan samanlaista loistoa kuin tavallisesti. Major-voittajista tarttui haaviin ainoastaan PGA Championshipin ykkönen Keegan Bradley. Kisan korkein WR-sijoitus on kuudentena olevalla Steve Strickerillä. Syynä Chevronin sivuuttamiseen kaikilla poisjäävillä on samanaikaisesti pelattavat turnaukset Hong Kongissa ja Etelä-Afrikassa.

Luke Donald, Lee Westwood, Martin Kaymer, Darren Clarke, Charl Schwartzel sekä viimevuotinen voittaja Graeme McDowell virittäytyvät ensi viikolla pelattavaan ET:n päätösturnaukseen Sun Cityssä (Nedbank Golf Challenge). Rory McIlroy, Justin Rose ja Ian Poulter suuntasivat puolestaan Hong Kongiin.

Chevron World Challengen isäntänä toimii tuttuun tapaan Tiger Woods, joka itse pääsi täpärästi turnaukseen mukaan. Kun kilpailun kutsut lähetettiin pelaajille lokakuussa, oli Woods tuolloin maailmanlistalla 50 parhaan joukossa. Tämänhetkisen sijoituksensa (52:s) perusteella hänelle ei olisi voinut pelipaikkaa myöntää.

Woodsin iskukyky syynissä

Tiger esitti marraskuun alkupuolella pelatussa Australian Openissa kelpo otteita, joten häntä voi pitää Sherwood Country Clubilla potentiaalisena menestyjänä. Woods kävi vuosi sitten McDowellin kanssa tasaisen taistelun voitosta, mutta pohjoisirlantilainen ratkaisi pelin edukseen ensimmäisellä uusintareiällä.

Chevron World Challengen ja Nedbank Golf Challengen päällekkäisyydet tuntuvat omituiselta. Vaikka viikot hupenevat loppuvuodesta nopeaan tahtiin, olisi näillekin kutsuturnauksille toivonut väljyyttä kalenterissa. Nyt se ei vain ollut mahdollista.

Torstaina käynnistyvän kisan pelaajalista on kuitenkin hyvä otos USA:n eturivin tähtiä, kuten Stricker, WebbSimpson, Nick Watney sekä Bubba Watson. Yleisön ihasteltavina ovat myös tuoreet World Cupin voittajat Matt Kuchar ja Gary Woodland.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje