16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Challenge Tourilla taas täysi tohina päällä – suomalaiset avaavat kautensa ensi viikolla

Oliver Lindell polkaisee kautensa käyntiin viikon kuluttua Kapkaupungissa. Kuva Getty Images

Kauden neljä ensimmäistä kisaa kuuluvat myös Sunshine Tourin ohjelmaan.

Challenge Tourin kausi 2024 alkoi torstaina Limpopossa, joka käynnisti neljän peräkkäisen Etelä-Afrikassa pelattavan turnauksen sarjan. Suomalaisista kattavalla kategorialla haastajakiertueella tänä vuonna kilpailevat Tapio Pulkkanen ja Oliver Lindell, jotka pelaavat avausturnauksensa ensi viikon Cape Town Openissa.

Kisoja kalenterissa on viimevuotiseen tapaan 30. Etelä-Afrikasta kiertue suuntaa Intiaan ja Arabiemiraatteihin, joissa molemmissa pelataan kaksi kisaa. Euroopan puolelle Challenge Tour siirtyy toukokuun alkupuolella, jolloin ohjelmassa on Sevillan turnaus.

Aiemmin tällä viikolla kiertue ilmoitti, että Suomen osakilpailu Vierumäki Finnish Challenge pelataan tuttuun tapaan elokuun puolivälissä. Haastajakiertueen Pohjoismaiden visiitti on kahden turnauksen mittainen, sillä heti seuraavalla viikolla kisaillaan länsinaapurissa Vesterbyssä. Kummankin kilpailun kokonaispalkintopotti on 270 000 euroa, jossa on lisäystä vuodentakaiseen 20 000 euroa.

Kotitantereellaan Challenge Tour pysyttelee aina syyskuun loppuun saakka, jonka jälkeen vuorossa on kaksi Kiinassa pelattavaa kilpailua. Kausi päättyy loka–marraskuun vaihteessa Espanjan Mallorcalla käytävään finaaliturnaukseen.

Kolme viimeistä kisaa ovat myös kauden rahakkaimmat koitokset: Hainan Openissa ja Hangzhou Openissa jaossa on 500 000 dollaria palkintorahaa ja Challenge Tour Finalissa kokonaispotti on puoli miljoonaa euroa.

Viime vuonna sarjaporrasta alemmas pudonneen Tapio Pulkkasen ja syksyn karsinnoissa lähellä DP World Tourin korttia olleen Oliver Lindellin lisäksi rajoitetummalla kortilla haastajakiertueella pelaavat Matias Honkala ja Roope Kakko.

Kauden 2023 suomalaiskohokohta oli, kun Lauri Ruuska otti kotiyleisön edessä Vierumäellä makean debyyttivoiton. Se ei häntä suoraan nousuun DP World Tourille siivittänyt, mutta Ruuska onnistui ottamaan kortin pääkiertueelle karsintafinaalissa.

Torstaina alkaneen SDC Openin kärkipaikkaa jakavat isäntämaan Wilco Nienaber ja CT:ltä uutta vauhtia uralleen hakeva Ranskan Alexander Levy. He pelasivat Zebula Estate & Span kentällä tuloksen 64 (-8). Kolmatta sijaa jakavat neljä pelaajaa kärkkyvät Nienaberia ja Levyä yhden lyönnin päässä.

Helmikuun kaikki neljä haastajakiertueen kilpailua kuuluvat myös paikallisen Sunshine Tourin kalenteriin.

Lue seuraavaksi: "Käsittämätön fiilis" − Lauri Ruuska hurjalla loppukirillä DP World Tourille!

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje