14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista

14.5.–21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

"Käsittämätön fiilis" − Lauri Ruuska hurjalla loppukirillä DP World Tourille!

Lauri Ruuska pelaa DP World Tourilla kaudella 2024. Kuva: Getty Images

Oliver Lindell jäi ensimmäisten joukossa ilman korttia.

Lauri Ruuska (-14) teki kovan tempun kiipeämällä DP World Tourin karsintafinaalin päätöspäivänä kortin saavuttaneiden joukkoon. Hän pelasi Espanjan Tarragonassa käydyn kilpailun viimeisellä kierroksella hienon tuloksen, 66, ja sijoittui jaetulle 22. tilalle.

Ruuska oli keskiviikkoon lähdettäessä kolme lyöntiä viimeisissä korteissa kiinni olleista pelaajista. Kierrokselleen kentän takaysiltä lähtenyt Ruuska teki kolmannella reiällä bogin, ja takamatka jatkoi venymistään. Hän kuitenkin sisuuntui ja pelasi kenttäpuoliskon loput reiät neljä alle parantaen rutkasti asemiaan.

Lisää virtaa saanut Tarinagolfin pelaaja teki seuraavien viiden reiän aikana kaksi birdieä, ja siirtyi jo ”korttirajan” oikealle puolelle. Kun huolelliset otteet tuottivat loppuun vielä neljä paria, oli nousu ylimmälle kiertueportaalle käytännössä selvä.

Ruuskan suoritus ankarassa karsintafinaalissa nousee entistä isommalle jalustalle, kun otetaan huomioon ensimmäisen päivän ongelmat. Hän aloitti kilpailun Infinitum Golfin Hills Coursella vaatimattomalla tuloksella 76, ja oli 18 reiän jälkeen vasta 140. sijalla. Hän totesi itselleen, että turnaus on vielä nuori, ja pamautti naapurikentällä lauantaina kymmenen lyöntiä kovemman tuloksen.

Avauspäivän jälkeen Ruuskan peli on totaalisesti kontrollissa, ja kortin lopulta toi vankka usko ja luottamus omaan potentiaaliin.

Käsittämätön fiilis.

Ruuska, 29, kasvoi menneellä kaudella pitkin askelin huippugolfarina. Hän väläytteli kesällä hyvillä sijoituksilla Saksassa ja Skotlannissa, ja odotti elokuussa viime hetkeen saakka pääsyä Irlannin DPWT-kilpailuun. Paikkaa ei tullut, joten Ruuska käänsi katseensa Vierumäen CT-kilpailun. Voittoisa kotikisa oli iso käännekohta päättyneellä kaudella ja uralla. Menestys avasi hänelle vahvan pelioikeuden Challenge Tourille, joka jäi välivaiheeksi.

Lauri Ruuskaa odottaa pian uudet haasteet ja työkaverit. Kuva: Osmo Ruuska

Vierumäen turnauksen jälkeen Ruuskalla oli hyvät näkymät nousta kakkoskiertueelta suoraan DPWT:n kortin saajaksi, mutta toinen ”ottelupallo” toi lopulta unelmoidun lopputuloksen.

”Olen juuri viettänyt elämäni pisimmät pari tuntia”, sanoi muiden maaliintuloa klubilla seuraillut Ruuska.

”Aika uskomattomalta tuntuu. En uskonut, että riittä,ä kun viimeisen putin laitoin sisään. Olen ylpeä siitä, miten tänään taistelin. Oli paljon tilanteita, jossa olisin voinut pelata itseni ulos, mutta hoidin homman loppuun asti.”

”Käsittämätön fiilis. Iso kiitos kaikille tiimini jäsenille ja muille, jotka ovat kortin mahdollistaneet. En tätä yksin tehnyt, vaikka itse pelasin”, Ruuska jatkoi.

Edellinen kortin karsinnoista saavuttanut suomalainen oli Sami Välimäki. Hän sijoittui vuoden 2019 karsintafinaalissa kahdeksanneksi. Kaikkiaan kahdeksan suomalaista on edennyt karsintapolkua pitkin Euroopan pääkiertueelle. Ruuska on järjestyksessään 15. suomalaispelaaja, joka on yltänyt DPWT:n täyteen pelioikeuteen.

Lindellillä karu kohtalo

Parhaana suomalaisena karsintafinaali ensimmäiset viisi päivää ollut Oliver Lindell (-13) joutui kokemaan karsintojen raadollisuuden karulla tavalla. Keskiviikon tulos Lakes Coursella oli 70, kun lyönnin verran parempi suoritus olisi riittänyt DPWT:n korttiin.

”Ei tuolle mitään voi, kaikkeni annoin. Katsotaan myöhemmin, miten jatketaan. Ei tämä kyllä helppoa ole tällä hetkellä. Suunta on ainakin oikea, mutta juuri nyt ei kiinnosta koko homma pätkääkään; mailat sivuun ja katsellaan, tuleeko tässä joitain paikkoja pelatakin pääkiertueella. Mutta nyt taukoa, aika raskas loppukausi ollut”, sijan 37. jakanut Lindell sanoi.

Hän oli yksi kilpailun 11 pelaajasta, jotka alittivat parin jokaisella kierroksella. Se ei kuitenkaan isommin mieltä lämmitä, kun ainoa tavoiteltu asia jäi saavuttamatta. Hyvin sujunut karsintafinaali kuitenkin avannee Lindellille joitakin paikkoja pääkiertueen kisoihin ja antaa paremman kategorian Challenge Tourille.

Turnauksen voitti Freddy Schott (-27). Saksalainen jätti kärjessä pitkät tovit olleen Italian Filippo Cellin kahden lyönnin päähän. Kilpailun jättiyllätyksestä vastasi 18-vuotias Joshua Berry (-15), joka oli yksi karsintafinaalin kolmesta amatööristä. Englantilaisnuorukainen otti kortin kahden lyönnin turvin.

Karsintafinaalista DPWT:n pelioikeus heltisi 25 parhaalle ja samaan tulokseen yltäneille pelaajille. Kortin saaneita oli kaikkiaan 33.

Lue seuraavaksi: Eagle-lopetus piti Lindellin tiukasti korttitaistelussa, myös Ruuskalla yhä mahdollisuudet ”sarjanousuun”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (9 kpl)