16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour

Kalle Samooja pettyi Swedish Challengessa

Katrineholmin turnauksen päätöskierros meni turkulaiselta pahasti penkin alle.

Ruotsin Challenge Tour -kisan voittotaisteluun sunnuntaina lähtenyt Kalle Samooja (-8) oli finaalikierroksella kuin varjo aikaisempien päivien esitykseen nähden. 54 reiän jälkeen lyönnin päässä kärjestä ollut Samooja pelasi tuloksen 76, ja putosi jaetulle 13. sijalle.

Aura Golfia edustavan pelaajan päivä oli virheiden sävyttämä. Hänelle kirjattiin kolmen birdien lisäksi peräti viisi bogia ja yksi tuplabogi.

”Tosi huonoa pallon lyömistä. Vain kahdeksan griiniosumaa tänään, sillä ei kärjessä pysytä”, Samooja kertoi.

”Ei vain ollut tänään minun päiväni. Hyvähän se tuonne kärkeen on päästä hämmentämään. Vielä kun saisi vietyä sen maaliin asti. Peli on kyllä ihan kunnossa, joten eiköhän se Vierulla (Vierumäellä) tärähdä.”

Samoojan kanssa johtopallossa pelanneet ruotsalaiset Jeff Karlsson ja Joel Sjöholm eivät myöskään saaneet neljännellä kierroksella koneitaan kunnolla käyntiin. Paalulla lauantain jälkeen ollut Karlsson jakoi Samoojan kanssa 13. sijaa, Sjöholm (-10) putosi kuudenneksi.

Katrineholms Golfklubbin kentällä pelatun kisan 13. tila jakaa hänen parasta sijoitustaan tällä kaudella. Kyseessä oli Samoojan kolmas top 15 -sijoitus tämän vuoden CT-turnauksissa.

Päätöspäivänä kisan parhaimman tuloksen (68) pelannut Jaakko Mäkitalo (-6) kiri lopulta sijalle 21. Niin ikään sunnuntaina parhaimpaansa (69) pystynyt Antti Ahokas (-3) oli 42:s.

Tapio Pulkkanen, Lauri Ruuska, Teemu Bakker ja Niclas Hellberg karsiutuivat jatkokierroksilta.

Swedish Challengen kolmen kärki, Walesin Oliver Farr, Englannin Ben Stow ja Ranskan Joel Stalter, päätyi Katrineholmissa tasatulokseen 276 (-12). Peli ratkesi toisella jatkoreiällä Stalterin tekemään birdieen. Kyseessä oli 24-vuotiaan ranskalaisen ensimmäinen ammattilaisvoitto.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

    Dino says:

    Yläpää ratkaisee, harmittavan usein se pettää suomalaisílta viimeisenä päivänä, no se on ehkä syy millä Tourilla pelaa. Ärsyttää kun toivoisi suomalaisten nousua, Suomen klubitaso on todella matala verratuna muuhun Eurooppaan, se pitäiei kertoa itseluottamusta täynnä oleville suoalaisnuorille, mikä sinänsä ei ole huono asia, mutta todellisuus potkaisee aika kovasti monelle kun mennään maailmalle..