[11][17]

[11][17]
Challenge Tour

Oliver Lindell 41:s Challenge Tourilla – palkinto-Ford jää Keniaan

Vielä puolivälissä lupaavalta näyttänyt CT-kauden avausturnaus päättyi suomalaisittain pettymykseen. Aaron Rai otti ensimmäisen voittonsa kiertueella.

Oliver Lindell (-4) sijoittui parhaana suomalaisena lopulta 41:nneksi Muthaiga Golf Clubilla käydyssä Kenya Openissa. Eroa voiton vieneeseen Aaron Raihin kertyi 13 lyöntiä.

Porvoolainen pelasi kisan neljännellä kierroksella tuloksen 72. Kierros sisälsi – kuten muinakin päivinä – yhden eaglen lisäksi kolme birdieä ja kuusi bogia.

”Tänään oli pelillisesti huonoin päivä, varsinkin rautalyönnit eivät toimineet”, Lindellin caddie Tuomas Pollari sanoi. ”Griinien ympärillä oli vaikeuksia saada pareja aikaan. Kokonaisuutena kisa oli kuitenkin hyvä ja lyöntikeskiarvokin pysyi alle parin.”

Turnauksen kohokohta Lindellin osalta oli luonnollisesti perjantain hole-in-one, josta hän sai palkinnoksi Ford Ranger -lava-auton. Yli 60 000 euron arvoinen ”pick up” ei kuitenkaan ole lähdössä Suomeen.

Auton ratti on oikealla puolella ja autoveroseuraamukset varsin korkeat. Lisäksi auton kuljettamisessa Keniasta Pohjolan perukoille olisi omat haasteensa.

Toki palkintorahaa luvattiin lähettää, kunhan auto ensin realisoidaan. – Oliver Lindell

Ensimmäisestä kilpailustaan Challenge Tourin jäsenenä Lindell kuittasi 1254 euron tienestit.

Turnauksen kaksi ensimmäistä päivää toisena ollut Kalle Samooja ajeli varjojen mailla viikonlopun kierroksilla. Karu fakta kertoo, että 36 reikää kisan lähes parasta golfia pelannut Samooja oli turnauksen jälkimmäisellä puoliskolla heikoin kaikista 65 jatkoon päässeistä kilpailijoista.

Hän päätti urakkansa tulokseen 73 tehden sunnuntain kierroksella kaksi birdieä ja neljä bogia.

”Paljon hyvää ja paljon huonoa, peli ei selvästi kestä neljää kierrosta vielä. Pientä tekniikkamurhetta oli viikonloppuna”, Samooja paketoi esityksensä.

”Töitä vaan lisää, ja ollaan paremmin valmiita seuraavaan koitokseen.”

Voitto oli 22-vuotiaalle Raille ensimmäinen Challenge Tourilla. 35 200 euroa tienannut englantilainen jätti toiseksi sijoittuneen Ranskan Adrien Saddierin kolmen lyönnin päähän. Italian Francesco Laporta ja Englannin MattWallace (-13) jakoivat kolmannen sijan.

Kisan kolmas suomalainen, Jaakko Mäkitalo, ei yltänyt jatkokierroksille.