Castrenilla erinomainen avauskierros olympiaturnauksessa – Nuutinen iski loppuun kolme peräkkäistä birdieä - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Olympialaiset

Castrenilla erinomainen avauskierros olympiaturnauksessa – Nuutinen iski loppuun kolme peräkkäistä birdieä

Kunnon viilennys oli Tokion helteessä tarpeen keskiviikkona. Tässä Matilda Castren helpottaa jääpussin avulla pelikaverinsa Irlannin Leona Maguiren olotilaa. Kuva: Getty Images

Suomalaiset ovat ensimmäisen kierroksen jälkeen loistavissa asemissa.

Matilda Castren käynnisti urakkansa mainiosti Kasumigaseki Country Clubilla meneillään olevassa Tokion olympialaisten golfturnauksessa. Hän pelasi keskiviikkona tuloksen 68 (-3), ollen 18 reiän jälkeen jaetulla neljännellä sijalla yhdessä Etelä-Korean Jin Young Kon ja Espanjan Carlota Cigandan kanssa.

Castren teki kuudennella reiällä kolmen putin bogin, joka jäi päivän ainoaksi. Hän avasi birdie-tilinsä etuysin toiseksi viimeisellä selvittäen East Coursen etuysin par-tahdissa. Suomalainen oli paremmassa vauhdissa toisella kenttäpuoliskolla. Hän iski peräkkäiset birdiet rei’illä 13 ja 14 sekä vielä yhden 17. reiällä.

Castrenin alku oli haasteellinen, mutta hän selviytyi pari kertaa karheikkoon harhautuneesta avauksesta kunnialla. Pari lyhyttä puttia jäi hyödyntämättä, joten varaa kiristää ruuvia vielä on.

”Hyvä startti! Tulos on parempi kuin miltä itsestä tänään tuntui, joten olen tyytyväinen. Kaikessa on parantamisen varaa – lyöminen ei ollut niin hyvää kuin on ollut, vaan piti vähän hakea rytmiä tiillä”, Castren kertoi Ylen haastattelussa.

Castren on kärjessä olevaa Ruotsin Madelene Sagströmiä kaksi lyöntiä perässä. Maailmanlistan ykkönen, USA:n Nelly Korda käytti kierrokseensa 67 lyöntiä jakaen neljä alle -tuloksellaan kakkostilaa Intian Aditi Ashokin kanssa.

Sijaa 16 jakava Sanna Nuutinen esitti keskiviikkona upean nousun tehtyään kierroksen loppuun kolme peräkkäistä birdieä. Ladies European Tourin rankingissa kakkosena oleva Nuutinen oli ennen loppukiriään tilanteessa +2, joten tulos 70 painui lopulta yhdellä miinuksen puolelle.

”Aloin miettiä milloin olisin pelannut kierroksen ilman birdiejä, ja suutuin itselleni 15.reiällä. Selvästi auttoi tällä kertaa ja heräsin”, Nuutinen sanoi Ylen haastattelussa.

Nuutisen peruspeli oli keskiviikkona kunnossa. Hän osui väyliin ja pysyi kaikkiaan poissa ongelmista, mutta hiomisellekin löytyy sijaa.

”Wedget olisi voineet olla lähempänä ja pari puttia upota. Bogit pois tavoitteena! Mutta perusrutiinilla ja -treeneillä tästä mennään, sillä pitkä kisa on vielä edessä.”

Useilla pelaajilla oli sateenvarjot esillä, mutta sateen sijaan paahtavalta auringolta suojautuakseen. Lämpötila liikuskeli peräti 40 asteen tuntumassa ja Castren myönsi sen vaikeuttaneen keskittymistäkin. Vettä ja jäätä on tarjolla jokaisen väylän alussa, ja jääpussit olivat kierroksella käytössä myös suomalaisilla. Kova helle ja kostea olosuhde pakottavat myös satsaamaan normaalia enemmän nesteytykseen ja palautumiseen.

”Normaalisti olen saunassa vartin, nyt oli sellainen viiden tunnin sauna. Olen pelannut ennenkin vastaavissa olosuhteissa, mutta koronan takia kaukomaan kisoissa on ollut taukoa, joten kai sitä on ehtinyt unohtaa”, totesi useita maailmantähtiä kilpailun avauspäivänä taakseen jättänyt Nuutinen.

Major-voittaja Lexi Thompsonin caddie Jack Fulghum tunsi olonsa kuumuuden vuoksi huonoksi ja joutui jättämään tehtävänsä 15. reiän jälkeen. Thompsonin bägiä kierroksen lopussa kantoi USA:n joukkueenjohtaja Donna Wilkins. Maailmanlistan 12:s on tuloksellaan 72 (+1) jaetulla 36. tilalla.

Suomalaisten lähtöajat olympiaturnauksen toisella kierroksella (Suomen aikaa):

3.47 Leona Maguire IRL-Bianca Pagdanganan PHI-Matilda Castren
4.47 Sanna Nuutinen-Maria Torres PUR-Tiffany Chan HKG

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)