[6][5]

[6][5]
Kilpagolf - Major

Castren top 30:een U.S. Women’s Open -debyytissään – ”Vaikeat kentät tuovat enemmän vahvuuksiani esiin”

Matilda Castren pelasi mainion turnauksen kuuluisalla Olympic Clubilla. Kuva: Getty images

Lexi Thompson menetti pelin voitosta selvässä johtoasemassa. Teini-ikäinen Yuka Saso vei mestaruuden uusinnassa.

Matilda Castren (+9) päätti San Franciscossa Olympic Clubilla käydyn U.S. Women’s Openin tulokseen 75. Hän joutui antamaan sunnuntaina hieman periksi sijoituksissa ja oli vaativassa major-kilpailussa 30. sijaa jakavien joukossa.

Castren teki neljännen kierroksen alussa kaksi bogia ja pelasi etuysin lopun par-tahdissa. Toinen kenttäpuolisko käynnistyi bogilla, mutta sisääntulon puolivälissä tulleet kaksi birdieä nostivat hänet taistelemaan paikasta 20:n parhaan joukkoon.

Kahdella viimeisellä par-viitosella lipsahtaneet bogey ja tuplabogey toivat kuitenkin hieman takapakkia, ja Castren jäi niukasti suomalaisten kaikkien aikojen parhaasta sijoituksesta U.S. Women’s Openissa. Minea Blomqvist-Kakko ylsi kilpailussa vuonna 2008 sijalle 27.

”Hiukan harmittava lopetus. 16. väylällä avaus ja toinen lyönti raffissa, ja par-putti jäi sentin lyhyeksi linjassa. Seuraavalla reiällä missasin kolmannen lyönnin hieman liikaa vasemmalle (metri griinistä) ja melkein hävisi pallo raffiin”, Castren kertasi lopun virheitä.

Vaikka loppu jäi kaivelemaan mieltä, oli Castren hyvillään panoksestaan uransa toisessa majorissa.

”Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen ensimmäiseen U.S. Openiini. Tietty vähän harmittaa, kun olisi ollut saumat parempaan, mutta semmoista se golf on”, hän mietti.

Loppuvuodesta pelatun Women’s PGA Championshipin 23. sija osoitti, että hän viihtyy sekä kovassa seurassa että vaikeilla kisakentillä.

”Vaikeat kentät tuovat ehkä enemmän vahvuuksiani esiin, sillä lyön paljon griinejä ja väyliä. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikon Mediheal-kisaan”, Castren sanoi.

Castrenin hienoa panostaa todistaa, että hän oli kilpailun viidenneksi kovin eurooppalainen. Taakse jäi useita maailmanlistan top 10 -pelaajia ja muita lajin isoja tähtiä.

Kilpailun parhaan, 66, kierroksen lauantaina pelannut Lexi Thompson (-3) johti turnausta päätöskierroksen etuysin jälkeen viidellä lyönnillä, mutta hermoili pahasti 41 lyöntiä vaatineella takaysillä.

Hänellä oli vielä mahdollisuus venyä 18. reiällä uusintaan selvittämällä pallo griinibunkkerista kahdella lyönnillä oikeaan osoitteeseen, mutta jätti tarttumatta viimeiseen oljenkorteensa.

Mestaruus ratkaistiin tulokseen 280 (-4) päätyneiden Filippiinien Yuka Sason ja Japanin Nasa Hataokan kesken uusinnassa. Molemmat tekivät parin kahdella ensimmäisellä playoff-reiällä, kunnes Hataoka ei pystynyt vastaamaan seuraavalla 19-vuotiaan Sason birdieen.

Kaksi kultaa vuonna 2018 Asian Gamesissa saavuttanut Saso avasi mahdollisimman hehkeällä tavalla voittotilinsä pääkiertueella. Ainoa ammattilaisvoitto ennen viikonvaihdetta oli peräisin Japanin kiertueen turnauksesta viime vuodelta.

Vanhan mantereen pelaajilla ei ollut asiaa kärkikymmenikköön, sillä Ranskan Celine Herbin jakoi parhaana 14. sijaa. Castrenin kanssa kaksi ensimmäistä kierrosta pelannut huippulupaava 17-vuotias yhdysvaltalainen Megha Ganne pelasi parhaana amatöörinä saman tuloksen edellisen kanssa.