[6][5]

[6][5]

Canadian Open Dayn heiniä

Jason Day otti kaiken ilon irti voitostaan. Kuva: Getty Images

Jason Day tunsi sunnuntaina olonsa Canadian Openissa kotoisaksi David Hearnin kustannuksella. Hän teki birdiet finaalikierroksen kolmella viimeisellä reiällä ja voitti turnauksen Oakvillessä Glen Abbey –kentällä pelatussa kisassa. Samalla Day tuli pilanneeksi kotiyleisön haaveet nähdä turnauksen ensimmäinen kanadalainen voittaja 61 vuoteen.

”En ole ikinä tuntenut oloani yhtä kotoisaksi, vaikka en olekaan kanadalainen”, Day sanoi. ”Odotan jo nyt innolla ensi vuotta päästäkseni puolustamaan voittoa tämän hienon yleisön eteen. Oli hienoa tuntea itsensä paikalliseksi viikon ajan.”

Day (-17) upotti voiton ratkaisseen kuusimetrisen putin 18:lla ja jätti toiseksi tulleen Bubba Watsonin lyönnin päähän. Hearn oli ennen viimeistä kierrosta Day’ta ja Watsonia kaksi lyöntiä edellä, mutta joutui tyytymään kolmanteen sijaan hävittyään voittajalle samalla marginaalilla.

”Olen todella ylpeä siitä kuinka pelasin, ja tunnen todella suurta ylpeyttä olla tänään kanadalainen”, Hearn sanoi. ”Tämä oli varsin erityinen päivä kaikkine katsojineen ja kannustuksineen, mitä sain alusta loppuun saakka.”

Englannissa syntynyt Pat Fletcher on edelleen viimeisin kanadalainen Canadian Open voittaja vuodelta 1954. Kisan ainoa kanadalaissyntyinen voittaja on Carl Keffer (1904 ja 1914).

”Olin koko päivän täydellisen keskittynyt tekemään jotain suurta”, jatkoi kiekkolegenda Wayne Gretzkyn kanssa samasta Brandtfordin kaupungista kotoisin oleva Hearn.

”Se on vain ajan kysymys”, neljänneksi sijoittunut Jim Furyk (-14) sanoi. ”Kanadalaisilla on nyt niin monta hyvää pelaajaa. Minua harmittaa, ettei Mike Weir ole koskaan tullut voittaneeksi tätä kilpailua, mutta Graham DeLaetin ja Davidin lisäksi heillä on nippu hyviä nuoria tyyppejä. Olen varma, että he hoitavat vielä voiton kotiin.”

Voitto oli Daylle kauden toinen. Hän oli helmikuussa Torrey Pinesin kisan ykkönen, ja kaikkiaan australialaisella on koossa nyt neljä voittoa PGA Tourilta. Day sijoittui viikko sitten Open Championshipissä neljänneksi ja ylsi myös U.S. Openissa Top 10:een.

Myös Watson jakoi kunniaa saappaat jalassa kaatuneelle Hearnille.

”Hän pelasi niin hyvin, ja oli alussa kuuma”, sanoi Watson, joka vaimo on kanadalainen. ”David on uskomaton puttaaja. Hän puttasi niin hienosti, että suoranainen ihme kuinka moni niistä puteista välttyi menemästä reikään. Voitto olisi ollut hänelle ja Kanadalle iso asia.”