18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Byrd otti ohjat käsiinsä

Jonathan Byrdistä on kehittymässä voittajatyyppi. © Getty Images

Iso ja äänekäs yleisö on jotain mihin Jonathan Byrd ei ole vieläkään tottunut. Mutta oman nimen näkeminen tulostaulun yläpäässä alkaa olla hänelle tuttu asia.

Kun Byrd taisteli vielä viime syksynä kynsin hampain paikastaan PGA Tourilla, on hänestä kasvanut reilussa puolessa vuodessa rutinoitunut pelaaja. Byrd tavoittelee sunnuntaina jo kolmatta voittoaan kiertueella seitsemän kuukauden sisällä.

”Vuosi sitten en olisi uskonut tätä. Mutta niin kuin nykyään pelaan, minulla on täydet mahdollisuudet menestykseen. Kaikki tuntuu hyvälle, ja tiedän konstit kuinka pelataan hyvin”, Byrd sanoi.

Byrd on Wells Fargo Championshipissä 54 reiän jälkeen tilanteessa -15 pelattuaan lauantaina tuloksen 67. Kierroksen kohokohta osui heti sisääntulon alkuun hänen tehtyään rei’illä 10-15 viisi birdietä.

Birdieiloittelun väliin osui yksi par, joka oli kenties hänen näyttävin suorituksensa koko päivänä. Paria edesi lähes ylivoimaisen näköinen putti, joka ”breikkasi” käsittämättömän paljon oikealle.

Pohjois-Carolinassa pelattavaa kisaa 36 reiän jälkeen johtanut Pat Perez (-14)ei ollut lauantaina kahden edellisen kierroksen kaltaisessa vedossa. Avaukset eivät tahtoneet pysyä alussa väylillä. Toisena oleva Perez löi 17:llä hieman missatun avauksen jälkeen upean rautaseiskan metrin päähän lipusta tehden birdien.

Perez on yksi PGA Tourin nopeimmista pelaajista, esimerkistä käy hänen avauksensa Quail Hollowin kuutosella. Tuolla par-kolmosella hitaan oloisen Byrdin ryhmän caddie oli ehtinyt korkeintaan kahden metrin päähän griinistä kun Perezin pallo jo lähestyi viheriötä.

”Saan odotella PGA Tourilla joka ikinen päivä joka ikistä lyöntiä, mutta olen tottunut siihen”, Perez sanoi.

Kaksi major-voittajaa Lucas Glover (US Open) ja Stewart Cink (British Open) jakavat kolmatta sijaa tuloksellaan -12. Molemmat ovat vuoden 2009 major-saavutustensa jälkeen yhä ilman voittoa.

Byrdistä on viiden lyönnin sisällä kahdeksan pelaajaa, joilla kaikilla on sunnuntaina mahdollisuudet voittoon. Tähän ryhmään kuuluvat muun muassa Andres Romero (-11), Bill Haas (-11) ja Brian Davis (-10).

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje