21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista

21.5.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Bubba Watson jatkaa paalulla

Bubba Watsonin avausten keskimitta toisella kierroksella oli 285,5 metriä. Kuva: Getty Images

Maailmanlistan viitonen Bubba Watson (-11) säilytti suhteellisen vaivatta avauspäivänä hankkimansa johdon Travelers Championshipissä. Hän pelasi perjantaina tuloksen 67, ja on kaksi lyöntiä Brian Harmania, Brian Stuardia ja Carl Petterssonia edellä.

”Kun löin huonon lyönnin tai sellaisen, mikä meni niukasti fairwayn ulkopuolelle, pelasin fiksusti”, Watson sanoi. ”Tuuli oli toisenlainen kuin eilen, se teki kentästä paljon pidemmän. Palloa oli vaikeampi saada lähelle reikää. Pysyttelin kärsivällisenä, ja pelasin vakaasti.”

Tosin kenttien pituudella ei Watsonia nurkkaan helposti ahdisteta. Esimerkiksi hänen avauksensa TPC River Highlandsin kuudennella väylällä oli 53 metriä pidempi kuin pelikaveri Zach Johnsonilla. On selvää, että Watson pitkät draivit tuottavat hänelle enemmän virhemarginaalia.

Perjantaina virheet eivät maksaneet hänelle paria heikompaa reikätulosta.

”Pari birdietä jäi kentälle, mutta toisaalta yhtään bogia en tehnyt. Se tasoittaa tilanteen”, kierroksen jälkeen dopingtesteissä ollut Watson sanoi.

Erot seuraaviin ovat pieniä, mutta Watson on viikonvaihteessa iso suosikki kisan suurimmaksi sankariksi. Hän voitti ensimmäisen turnauksensa PGA Tourilla samassa kilpailussa, ja on sijoittunut siinä neljä kertaa vähintään kuudenneksi.

Ainoa mikä saattaa mutkistaa hänen suunnitelmiaan, on sääennuste, mikä lupaa jonkun verran sateita Cromwellin seudulle. Watson ei tunnetusti ole omimmillaan kostealla kelillä. Se saattaa merkitä, että hän joutuu selvittämään itsensä yhä kiperimmistä paikoista, mikäli mielii ottaa sunnuntaina uransa kahdeksannen voiton Yhdysvaltain kiertueella.

Scott Brown, Jason Gore ja Chris Stroud ovat seuraavassa kolmen pelaajan ryppäässä. He ovat kolme lyöntiä kärjestä. Stroud hävisi vuoden 2013 uusinnassa Ken Dukelle, ja ensimmäisen voiton tavoittelu jatkuu edelleen. Nick Watney vastasi päivän kovimmasta (64) kierrostuloksesta, hän on tilanteessa seitsemän alle.

Tuloksella 66 aloittanut Ernie Els pelasi toisella kierroksella kymmenen lyöntiä heikommin, ja karsiutui. Näin kävi myös Stewart Cinkille, Padraig Harringtonille, Hunter Mahanille, Louis Oosthuizenille sekä turnauksen voittoa puolustaneelle Kevin Streelmanille.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje