Jon Rahm ja Bryson DeChambeau sivuun olympialaisista koronatartunnan vuoksi - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Olympialaiset

Jon Rahm ja Bryson DeChambeau sivuun olympialaisista koronatartunnan vuoksi

Jon Rahmin olympiaunelma karkasi vähintään kolmen vuoden päähän positiivisen koronatestituloksen myötä. Kuva: Getty Images

Espanja ei täytä Rahmilta jäävää paikkaa Tokiossa. DeChambeaun korvaava Patrick Reed oli mukana jo viisi vuotta sitten Rion olympiaturnauksessa.

Maailmanlistan ykkönen Jon Rahm on saanut koronatartunnan, eikä häntä tulla näkemään tulevalla viikolla Tokiossa pelattavassa golfin olympiaturnauksessa. Rahm ei ollut vielä ehtinyt matkustaa Japaniin annettuaan positiivisen COVID-19-testituloksen.

Tartunta ilmeni kolme koronatestiä käsittävän jakson viimeisessä vaiheessa. Useimpia testejä vaadittiin, koska hän osallistui viime viikolla Englannissa pelattuun Open Championshipiin.

Kyseessä on jo toinen kerta kahden kuukauden sisällä, kun Rahmilla todettiin koronatartunta. Ensimmäisestä tartunnasta kerrottiin kesäkuun alussa Ohiossa pelatun Memorial Tournamentin yhteydessä. Hän johti kilpailua tuolloin ylivoimaisesti kuudella lyönnillä, ja sai kuulla positiivisesta testituloksesta välittömästi kolmannen kierroksen jälkeen.

Espanjan olympiakomitea ilmoitti, ettei se ehdi enää tässä vaihessa nimetä korvaavaa pelaajaa miesten olympiaturnaukseen. Maan ainoa edustaja kilpailussa on Adri Arnaus.

Myös maailmanlistan kuutosen Bryson DeChambeaun koronatestitulos osoittautui positiiviseksi, eikä hän Rahmin tavoin pysty osallistumaan keskiviikkona käynnistyvään olympiaturnaukseen. Kyseessä oli niin ikään viimeinen koronatesti, joka tehtiin USA:n joukkueen jäsenille ennen lähtöä Japaniin.

”Olen todella pettynyt, etten voi osallistua olympialaisiin USA:n joukkueessa. Oli suuri kunnia tulla valituksi kisoihin ja koen tärkeäksi saada edustaa omaa maata. Toivon joukkueelle parasta ensi viikolla Japanissa”, DeChambeau sanoi tiedotteessa.

Bryson DeChambeau on viime aikoina ollut esillä milloin mistäkin syystä. Tällä kertaa ilmoitettiin hänen koronatartunnastaan. Kuva: Getty Images

DeChambeaun USA:n joukkueessa korvaa Patrick Reed, joka oli mukana myös edellisissä, vuonna 2016 Riossa pidetyissä olympialaisissa. Hänellä on nyt meneillään kolmen päivän koronatestijakso päättyen maanantaina.

Yhdysvaltalaisista olympiaturnaukseen osallistuvat Reedin ohella Collin Morikawa, Justin Thomas ja Xander Schauffele. USA sai turnaukseen maksimimäärän osallistujia eli neljä urheilijaa, sillä sen kaikki pelaajat olivat olympiakarsinnan päätyttyä maailmanlistalla 15 parhaan joukossa.

Brooks Koepka ja Patrick Cantlay ovat rankingissa Reedin edellä, mutta molemmat ilmoittivat aiemmin kesällä jättävänsä olympialaiset väliin.

Torstaina alkava miesten olympiaturnaus pelataan 45 kilometrin päässä Tokion keskustasta sijaitsevalla Kasumigaseki Country Clubin kentällä. Suomea kilpailussa edustavat Kalle Samooja ja Sami Välimäki.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje