[10][12]

[10][12]
Kilpagolf

Broberg voitti jälleen

Kaksi kisaa nopeasti voittanut Kristoffer Broberg nousi CT:n rankingissa jo kuudenneksi. © Getty Images

Kristoffer Brobergin (-22) lähes 20-metrinen birdieputti Norwegian Challengen toisella uusintareiällä käänsi tiukan taistelun ruotsalaisen eduksi. Broberg oli päätynyt 72 reiän päätteeksi tasatulokseen Alvaro Velascon kanssa, joka saattoi vain hölmistyneenä katsella kilpakumppaninsa yllätyksellistä ratkaisua. Voitto oli Brobergille toinen perättäinen viikon sisällä, sillä hän oli paras myös Kytäjällä pelatussa Finnish Challengessa.

”Se oli uskomatonta”, Broberg sanoi. ”Olin niin väsynyt näistä kahdesta viikosta, että odotin jo pääseväni huilaamaan. Mahtavaa, että tämä päättyi näin.”

”Sain viime viikon voiton jälkeen sen verran lisää itseluottamusta, että uskoin voittoon täälläkin.”

Toissa vuonna Challenge Tourin rankingin voittanut Velasco antoi reilun tunnustuksen vastustajalleen, vaikka onnekas toki Broberg jossain määrin olikin.

”Eihän tälle mitään mahda, se oli loistava putti”, espanjalainen sanoi. ”Yritin kovasti tulla tasoihin, mutta olin liian kaukana reiästä. Pohdin ennen toista lyöntiä kahden mailan välillä ja otin lyhyemmän. Lyönti jäi hieman paksuksi.”

”Silti positiivinen viikko, sillä pelini ei ole ollut erityisen hyvää viime aikoina. Rankingin voiton jälkeen otteet ovat olleet vaihtelevia, mutta tästä saa kipinää jatkoa ajatellen.”

Argentiinan Rafa Echenique (-21) oli kolmas. Skotlannin Steven O’Hara ja kärkiryhmässä pelannut britti Oliver Wilson (-20) jakoivat Trondheimin turnauksessa neljättä sijaa.

Suomalaisista Janne Mommo pelasi kaikin puolin hyvän turnauksen. Sunnuntaina palloaan 67 kertaa lyönyt nokialainen päätyi kokonaistulokseen -13, jolla heltisi mukavasti 28:s tila.

Marko Kuivasaari (12.8. klo 21.10)

Brobergin vahva vire jatkuu Kristoffer Broberg taistelee Norjassa tiukasti toisesta peräkkäisestä CT-voitosta. Walesilaiset ottivat miesten EM-kisoissa kaksoisvoiton.

Kristian Broberg liitää hyvää vauhtia kohti Euroopan kiertuetta. Arkistokuva: Juha Taskinen

Suomessa kaksi hyvää turnausta pelanneen Kristoffer Brobergin (-20) kuntopuntari osoittaa edelleen tukevasti ylöspäin. Ruotsalainen johtaa Trondheimissä pelattavaa Norwegian Challengea 54 reiän jälkeen. Espanjan Alvaro Velasco (-19) on toisena ja Eurooppaa Ryder Cupissakin edustanut Oliver Wilson (-16) kolmantena.

Broberg jäi Nordic Leaguen kalenteriin kuuluneessa Gant Openissa täpärästi uusinnan ulkopuolelle. Hän kuittasi seuraavalla viikolla tapahtuneen, voittamalla Kytäjällä Finnish Challengen ylivoimaisesti.

Amatööri Anders Engell (-14) on yllättäen parhaana norjalaisena kuudentena. Kotiyleisön ja kisan suuriin suosikkeihin kuuluva Espen Kofstad (-3) on ollut vaisu. Hän on ennen finaalikierrosta sijalla 62.

Suomalaisista Janne Mommo (-8), löytyy kolmannen kierroksen jälkeen 46. tilalta. Antti Ahokas, Peter Erofejeff ja Henri Satama jäivät cut-rajan huonommalle puolelle.

Walesilaisten juhlat Irlannissa

Amatöörimiesten henkilökohtaiset Euroopan mestaruuskilpailut olivat walesilaisilta täysosuma. Rhys Pugh (-11) pelasi kisojen päätöspäivän parhaan tuloksen 66 lyöntiä ja kiri turnauksen ykköseksi. Hänen maanmiehensä James Frazer (-10) otti EM-hopeaa ja Tanskan Thomas Sörensen (-9) pronssia.

Kildaren EM-turnaus sujui kolme ensimmäistä päivää ruotsalaiskomennossa, mutta mitalit karkasivat käsistä. 36 reikää kisaa johtanut Daniel Jennevret (-5) hiipui kahdeksanneksi ja ennen finaalikierrosta paalulla ollut Pontus Widegren (-8) neljänneksi. Widegren olisi tarvinnut päätöspäivänä tuloksen 73 voittaakseen Euroopan mestaruuden.

Suomen Albert Eckhardt, Tapio Pulkkanen ja Miro Veijalainen eivät selviytyneet viimeiselle kierrokselle.