11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Broberg teki sen taas

Nordic Leaguen pelaaja Kristoffer Broberg tienasi kuukaudessa paikan Euroopan kiertueelle. © Getty Images

Ruotsin style="font-weight: bold;">Kristoffer Brobergin uskomaton elokuu täydentyi Genevessä päättyneessä Rolex Trophyssä. Hän saavutti kuukauden sisällä jo kolmannen voittonsa Challenge Tourilla ja ansaitsi ”hattutempullaan” paikan Euroopan kiertueelle.

Kisa ratkesi viimeisellä reiällä, kun Broberg upotti lyönnillä hävinneen Korean Sihwan Kimin hölmistykseksi 12-metrisen birdieputtinsa reikään.

Sen jälkeen kun Challenge Tourilla on ollut voimassa kolmen voiton sääntö, ovat mainittua reittiä Euroopan kiertueelle onnistuneet hyödyntämään Taco Remkes (2008), Edoardo Molinari (2009), Benjamin Hebert (2011) sekä Sam Little (2011). Heidän kolmen voiton työstöaikansa ei vedä vertoja Brobergille, joka pelasi Genevessä vasta kauden viidennen kilpailunsa CT:llä.

Brobergin mahtava menestysputki käynnistyi Kytäjän turnauksessa (-15), jota seurasi heti perään Trondheimin kisan (-22) voitto. Viime viikonloppuna Broberg sijoittui Ecco Tour Championshipissä (-11) kolmanneksi, kunnes palasi Genevessä (-26) takaisin normaaliin päiväjärjestykseen. Hän pelasi elokuun neljä turnausta ilmiömäisesti 74 lyöntiä alle parin.

<a href=Mikko Korhonen oli Genevessä 26:s." src="/wp-content/uploads/2012/08/11082409095178.jpg" align="left" width="258">

Mikko Korhonen oli Genevessä 26:s.

”En voinut uskoa todeksi, kun upotin puttini viimeisellä reiällä. Yritän aina putata pallon reikään kaukaakin, suhtaudun jokaisen puttiin realistisesti. Puttipelini ei ollut tänään parasta, mutta on hienoa tietää että pystyn upottamaan isoja putteja kun tarve vaatii”, Broberg sanoi.

Alexander Norenin hyväksi ystäväksi tiedetty Broberg aloittaa uransa Euroopan kiertueella jo tulevalla viikolla Sveitsissä pelattavassa Omega European Mastersissa.

”Tuskin maltan odottaa pelien käynnistymistä ET:llä. Pelini kulkee hyvin ja itseluottamukseni on niin korkealla, että odotan hyvää tulosta sieltäkin. Pelaan ensi viikolla Sveitsissä ja sitten KLM Openin Hollannissa. Sen jälkeen voisi olla pienen tauon paikka. Tällä hetkellä haluan vain kilpailla, sillä pelaan nyt elämäni parasta golfia.”

Avauspäivän jälkeen Rolex Trophyä johtanut Daniel Vancsik (-25) oli neljäs. Tanskan Joachim BHansen (-24) ja Englannin Chris Lloyd (-21) mahtuivat vielä viiden joukkoon.

Challenge Tourin rankingin 42 parhaalle pelaajalle tarkoitetussa turnauksessa oli mukana myös Mikko Korhonen. Hän nousi kisassa mainiosti sujuneiden toisen ja kolmannen kierroksen avulla jo 15 joukkoon, kunnes finaalipäivänä ote hieman lipesi. Tulos 73 pudotti suomalaisen (-11) lopputuloksissa sijalle 26.

Korhosen sijoitus Challenge Tourin rankingissa on 38:s, kun kauden päätteeksi 20 parasta ansaitsee kategorian Euroopan kiertueelle.

Marko Kuivasaari (26.8. klo 7.58)

Broberg elementissään Genevessä Voitto Genevessä merkitsisi Kristoffer Brobergille maiseman vaihtoa Euroopan kiertueelle. Mikko Korhonen nousi Rolex Trophyssä jo 15 joukkoon.

Kristoffer Brobergin toinen jalka on jo Euroopan kiertueella.

Kristoffer Brobergin toinen jalka on jo Euroopan kiertueella.

Ilmiömäisiä otteita pitkin elokuuta esittänyt Kristoffer Broberg (-23) lähtee paalupaikalta Rolex Trophyn päätöskierrokselle. Mikäli hän säilyttää asemansa lauantaina loppuun asti, tietää se ruotsalaiselle kauden kolmatta voittoa Challenge Tourilla sekä automaattista pelioikeutta Euroopan kiertueelle.

Brobergin nousu Ruotsin kohutuimmaksi pelaajaksi on käynyt salamannopeasti. Hän pelasi kauden toisen CT-kisansa Kytäjällä elokuun alussa ja kolmannen seuraavalla viikolla Trondheimissa – nämä molemmat turnaukset Broberg voitti. Viikko sitten oli vuorossa Ecco Tourin mestaruusturnaus Tanskassa, jossa hän sijoittui kolmanneksi. Geneven kisan mahdollinen voitto muodostaisi jo sellaisen tilastoharvinaisuuden, jota Challenge Tourin historiasta saa etsiä.

Kierroksin 63, 66 ja 64, kolme päivää edennyt Broberg johtaa Rolex Trophyssä toista sijaa jakavia Sihwan Kimiä ja Joachim B Hansenia kolmella lyönnillä. Avauspäivän jälkeen johdossa ollut Daniel Vancsik (-19) on neljäntenä.

Titleistin taustayhtiön Acushnet Companyn ykkösmiehen Wally Uihleinin poika Peter Uihlein (-18) on viidentenä. Maailman entinen amatööriykkönen haluaa rakentaa ammattilaisuraansa kotimaansa USA:n sijasta Euroopassa. Hän on Challenge Tourin rankingissa niukasti Mikko Korhosen edellä sijalla 37, joten kirittävää 20:n joukkoon vielä riittää.

Broberg aloitti kolmannen kierroksen ensimmäisellä bogillaan Geneven turnauksessa, mutta ei jäänyt tätä liiemmin murehtimaan. Hän teki takaysillä (Brobergin 1-9) viisi birdetä lisää ja vielä yhden bogin päivän viimeisellä reiällä.

”Pelasin ehdottomasti viikon parasta peliäni tänään. Löin paljon hyvin lyöntejä ja upotin useita putteja. Tietysti aloitus ja lopetus bogilla hieman harmittaa, mutta siinä välissä kulki aika jämäkästi”, Broberg sanoi.

Mikko Korhonen pelasi toisen peräkkäisen 66 lyönnin kierroksen ja nousi tulosluettelossa kymmenen pykälää ylöspäin. Avauskierroksella edellisen boginsa tehnyt nummelalainen on pelannut Geneven kisassa viimeiset 36 reikää neljänneksi parhaiten. Hän lähtee finaalikierrokselle sijalta 15, vain kahden lyönnin päässä kisan kärkikymmeniköstä.

Marko Kuivasaari (24.8. klo 22.15)

Korhonen piristyi Mikko Korhonen pelasi Rolex Trophyn toisena päivänä parhaiden tahtiin.

<a href=Mikko Korhonen pelasi Rolex Trophyssä ehjän kierroksen. &copy Getty Images" src="/wp-content/uploads/2012/08/12072922525599.jpg" width="505">

Mikko Korhonen pelasi Rolex Trophyssä ehjän kierroksen. &copy Getty Images

Mikko Korhosen (-6) peli koheni Rolex Trophyn toisella kierroksella tuntuvasti. Tulos 66 nosti avauspäivän jälkeen kisan häntäpäässä olleen Korhosen sijalle 25. Korhonen teki torstaina virheettömällä kierroksellaan kuusi birdietä ja 12 paria. Eroa seitsemän joukkoon suomalaisella on viisi lyöntiä.

Challenge Tourin kuumammaksi pelaajaksi kuukauden sisällä noussut Kristoffer Broberg löi toisella kierroksella tuloksen 66. Tilanteessa -15 oleva ruotsalainen siirtyi samalla Genevessä pelattavan kisan paalupaikalle. Rautaisessa iskussa oleva Broberg on tehnyt Rolex Trophyn puoliväliin mennessä 13 birdietä ja yhden eaglen. Hänen 36 reiän tuloksensa 129 lyöntiä ei sisällä yhtään bogia.

Sihwan Kim ja Joachim B Hansen jakavat kisassa toista sijaa, lyönnin päässä kärjestä. AndreasHartö, Peter Uihlein ja Gary Lockerbie ovat seuraavassa kolmen pelaajan ryhmässä tilanteessa -12.

Rolex Trophy on Challenge Tourin rankingin 42 parhaalle pelaajalle tarkoitettu turnaus. Kisan palkintoarvo 220 000 euroa, josta voittaja kuittaa lauantaina 24 400 euroa.

Marko Kuivasaari (24.8. klo 7.58)

Broberg jaksaa vakuuttaa Ruotsin Kristoffer Broberg on vaihteeksi voiton kimpussa Sveitsissä. Mikko Korhosen peli oli keskiviikkona nihkeää. Kristoffer Brobergin maaginen kuukausi jatkui Genevessä käynnistyneen Rolex Trophyn avauskierroksella. Tulos 63 osoitti, että hän on jälleen valmis taistelemaan Challenge Tourin kisan voitosta. Ruotsalainen ei kuitenkaan pelannut päivän parasta kierrosta, sillä Argentiinan DanielVancsik johtaa kilpailua tuloksellaan 62.

Vancsik rikkoi draiverinsa viime viikolla, eikä onnistunut saamaan sopivaa korvaavaa mailaa Sveitsiin. Puukolmosellaan pidemmillä väylillä avaten hän kuitenkin onnistui pelaamaan ammattilaisuransa kovimman kierroksen. Vancsikin virheetön tuloskortti sisälsi keskiviikkona kymmenen birdietä ja kahdeksan paria.

”Draiverini pitäisi saapua tänä iltana, mutta tällaisen pelin jälkeen en välttämättä laita sitä bägiini”, Vancsik sanoi. ”Lyön puukolmosellani melko pitkälle ja kenttä on melko lyhyt, joten en kaivannut draiveria tänään.”

”Pelasin todella hyvin ja missasin vain yhden griinin kuudennella reiällä. Par-pelastuksen jälkeen pelini tuntui erittäin helpolta.”

Broberg on elokuussa pelaamiaan kierroksia jo yhteensä 57 lyöntiä alle parin: Voittamissaan Finnish Challengessa ja Norwegian Challengessa hän päätyi tulokseen -15 ja -22. Ecco Tourin mestaruuskisan kolmas tila vei Brobergin lopputuloksen 11 alle parin. Brobergin 13 edellisen kierroksen keskiarvo on huima 67,3 lyöntiä, koko kauden lukema on 68,5. Vertailun vuoksi Euroopan kiertueen kierroskeskiarvotilaston ykkönen Louis Oosthuizen on lyönyt palloaan 69,92 kertaa.

Kiertueen rankingin 42 parhaalle pelaajalle tarkoitetussa turnauksessa kolmatta sijaa jakavat Tanskan Andreas Hartö, Ranskan Alexandre Kaleka sekä maailman entinen amatööriykkönen USA:n Peter Uihlein. Kolmikon ensimmäinen kierros sujui 64 lyönnillä.

Challenge Tourin rankingin kärkipelaajat Gary Lockerbie ja Magnus A Carlsson ovat tuloksellaan 65 seuraavassa viiden miehen ryppäässä.

Rolex Trophyssä mukana olevista kilpailijoista vain seitsemän ei alittanut Golf Club de Genéven kentän paria, joukossaan Mikko Korhonen. Tuloksen par kirjannut suomalainen (36:s) teki avauskierroksellaan kaksi birdietä ja kaksi bogia.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)