Brittilehti: PGA Tour ja DP World Tour ovat yhteistyöneuvotteluissa jo pitkällä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Brittilehti: PGA Tour ja DP World Tour ovat yhteistyöneuvotteluissa jo pitkällä

Ovatko PGA Tourin komissaari Jay Monahan ja DP World Tourin johtaja Keith Pelley löytämässä yhteisen sävelen? Kuva Getty Images

Päätös kahden pääkiertueen yhteistyöstä voi syntyä jo muutamassa viikossa.

Brittiläinen Golf Monthly -lehti uskoo, että PGA Tour ja DP World Tour ovat parhaillaan jo jatkoneuvotteluvaiheessa tiivistääkseen yhteistyötään. Golf Monthlyn mukaan yhteistyöstä päättävät ensin molempien kiertueiden hallitukset, ja sen jälkeen sopimus menee vielä PGA Tourin jäsenistön hyväksyttäväksi. Äänestyksessä yhteistyöehdotuksen on saatava taakseen 75 prosenttia äänistä. Lehti uskoo, että mikäli sopimus syntyy hallitustasolla, kuten uskotaan, äänestys asiasta järjestetään kuukauden sisällä.

Myös Golf Monthly, maailman vanhin edelleen ilmestyvä golflehti, vahvistaa raportit, joiden mukaan myös LIV Golf on lähestynyt DP World Touria yhteistyötarjouksella. Lehden lähteiden mukaan Euroopan ykköskiertue ei ole kuitenkaan ottanut saudien kosintaa kovin vakavasti. DP World Tourin kerrotaan epäilevän myös sitä, ettei LIV Golfista lopulta tule kovin pitkäikäistä kiertuetta.

Tehostuva yhteistyö olisi miesten kahdelta pääkiertueelta raju vastaisku LIV Golfin nopeille laajentumishaaveille. Se todennäköisesti tekisi lopun myös LIVille siirtyneiden pelaajien Ryder Cup -urasta kaikissa rooleissa. Jo tähän mennessä LIV Golfin mukaantulo huippugolfin estradeille on jakanut pelaajia kahteen leiriin, eikä eri puolilla valtataistelua olevien pelaajien mahduttaminen samaan joukkueeseen tunnu kovin mielekkäältä saati edes mahdolliselta vaihtoehdolta.

DP World Tour kieltäytyi kommentoimasta asiaa Golf Monthlylle.

Lue seuraavaksi: Pöydällä kaksi tarjousta? Kumman tulevaisuuden DP World Tour valitsee?

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje