11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Blomqvistin tie pystyyn

Sandra Gal on pelannut viime aikoina nousujohteisesti. © Getty Images

Minea Blomqvistin kohtalo Avnet LPGA Classicissa sinetöityi jo torstain kehnon esityksen myötä. Hän pelasi kisan avauskierroksella tuloksen 82. Paljon suurempaa ilon aihetta ei tarjonnut suomalaisen toinenkaan kilpailukierros. Yhden birdien, kolme bogia ja yhden tuplabogin sisältäneen päivän saldoksi tuli 76 lyöntiä.

Blomqvistin 36 reiän tulos oli 158 lyöntiä eli 14 yli parin. Tässä oli viimeiseen jatkopaikkaan tarrautuneisiin nähden 11 lyöntiä liikaa. Hän puttasi perjantaina surkeasti (36), mutta pienenä lohtuna griiniosumat (14) lisääntyivät avauskierroksesta tuntuvasti.

Blomqvist on palaamassa piakkoin Suomeen. Hän pelannee seuraavan kerran toukokuussa LET-kiertueen kilpailussa. Pelit LPGA Tourilla jatkuvat kesäkuun puolella.

Avnet LPGA Classicin kärkeen kiipesi Sandra Gal kierroksin 70-67. Maaliskuussa uransa ensimmäisen voiton naisten Yhdysvaltain kiertueella napannut saksalainen oli hurjassa iskussa etenkin toisen kierroksen sisääntulossa. Kolmen peräkkäisen birdien lisäksi hän teki vielä kaksi lisää rei’ille 16 ja 17.

Gal on pelannut 13 viimeisestä kilpailukierroksestaan vain kaksi kierrosta yli parin. Kolmen edellisen LPGA-turnauksen huonoin sijoitus on 15:s.

”En ole muuttanut mitään erityistä pelissäni. Olen vain pelannut hyvin viime vuoden lopusta lähtien. Kun on hieman tottunut pelaamaan kärjen tuntumassa, niin se alkaa olla toistuva tavoite”, Gal sanoi.

Amy Yang (70-68) on Galista lyönnin päässä. Hyvää eurooppalaispanosta täydentää Englannin Karen Stupples (68-71). Stupplesille tekevät jaetulla kolmannella tilalla seuraa StacyLewis (68-71) sekä Song-Hee Kim (67-72).

Norjan Suzann Pettersen (72-68) on kuudentena. Alkukautta hallinnut maailmanlistan ykkönen Yani Tseng (77-72) karsiutui jatkokierroksilta.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje