18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Blomqvist uusi pelioikeutensa

Minea Blomqvistin pelit jatkuvat LPGA Tourilla kunnon kategorialla. © Getty Images

Minea Blomqvist (+3) ei jättänyt LPGA-kiertueen karsintafinaalin päätöskierroksella mitään sattuman varaan. Blomqvist säilytti paikkansa kirkkaasti 20 parhaan joukossa, jonka vuoksi hän ansaitsi karsinnasta parhaan tarjolla olleen kategorian. Neljä birdietä ja kaksi bogia tehnyt suomalainen löi sunnuntaina tuloksen 70 päätyen lopputuloksissa jaetulle yhdeksännelle tilalle.

Blomqvist on jäänyt aina LET:n ja LPGA:n karsinnoissa varsinaisen rajan taakse, mutta pelannut itsensä sisään seuraaville kausille rajoitetulla kortilla. Tällä viikolla hän osoitti Daytona Beachillä vahvaa venymiskykyä tienaamalla pääkiertueelle kategorian 11. Karsintafinaalin voitti Junthima Gulyanamitta (-10), joka päihitti turnausta alusta saakka johtaneen Christina Songin kahdella lyönnillä.

”Nyt on helpottunut ja vapautunut olo. Itseluottamus myös kasvoi, kun viimeaikaisissa harjoituksissa tehty työ tuotti tulosta kentällä, huokasi Blomqvist tyytyväisenä rankan urakan jälkeen. ”Peli ei hajonnut missään vaiheessa koko viikolla ja lopussa sain itsestäni eniten irti. Löin päätöskierroksella palloa paremmin kuin kisan aikaisempina päivinä.” Helppo birdie kruunasi kisan”

src=

”Lopussa keskittyminen tosin alkoi hieman herpaantua, mutta onnistuin kuitenkin taistelemaan hyvät up and downit rei’illä 15, 16 ja 17, joista kaksi ensimmäistä bunkkerin kautta. Kisan kruunasi helppo birdie päätösreiällä, kertasi Blomqvist sunnuntain ratkaisuvaiheita. Blomqvist on pelannut maailman ykköskiertueella ensimmäisenä ja ainoana suomalaisena kaudesta 2006 alkaen. Paras vuosi on toistaiseksi ollut 2008, jolloin hän sijoittui LPGA:n rahalistalla 44. sijalle 417 000 dollarin tienesteillään. Toissa vuonna Blomqvist vietti äitiyslomaa esikoisensa syntymän takia pelaten vain seitsemän LPGA-kiertueen kisaa. Näistä jokainen päättyi karsiutumiseen. Päättyneellä kaudella Blomqvist kuittasi yhdestätoista pelaamastaan turnauksesta 25 000 dollaria. Summa oikeutti rahalistalla 112. sijalle, mikä antoi rajoitetun pelioikeuden ensi kaudelle. Onnistuminen sunnuntaina päättyneessä Daytona Beachin karsinnassa palautti Blomqvistille jälleen täyden pelioikeuden LPGA:lle. Blomqvistin pelit jatkuvat vielä joulukuun puolivälissä Dubaissa pidettävässä LET:n päätöskisassa. Hän on pelannut kauden mittaan LET:lla hyvällä menestyksellä yhteensä 12 kisaa, joista vain neljä on päättynyt karsiutumiseen. Blomqvist oli Saksassa toinen, Ranskassa kolmas ja Kiinassa viides. Euroja on kasassa lähes 77 000, sijoitus rahalistalla 25:s.

Ahokkaalla toinen jalka ET:n karsintafinaalissa

Antti

Antti Ahokas taistelee karsintafinaalipaikasta Las Colinas Golf & Country Clubilla. &copy Getty Images

Euroopan kiertue ilmoitti sunnuntaina, että jokaiselta neljältä toisen karsintavaiheen kentältä on luvassa 20 paikkaa ensi lauantaina käynnistyvään karsintafinaaliin. Viidestä mukana olevasta suomalaisesta vain Antti Ahokas (-4) olisi tämän hetken sijoituksellaan menossa jatkoon.

Las Colinasissa karsiva Ahokas on ennen viimeistä kierrosta 15:ntenä, pelattuaan sunnuntaina tuloksen 70. Lyönnin paremmin pelanneelta Mikko Korhoselta (+1) vaaditaan maanantaina venymistä, sillä 20. sijaan on matkaa neljä lyöntiä. Las Colinasissa kärkipaikkaa pitää Hollannin Tim Sluiter (-11).

Miro Veijalaisen (-3) peli oli kolmannella kierroksella kohdallaan Costa Ballenassa. Tulos 67 tuli sopivaan paikkaan, sillä toinen samanlainen veisi hänet todennäköisimmin karsintafinaaliin. Veijalainen löytyy sijalta 30. Peter Erofejeff (34:s) on lyönnin päässä Veijalaisesta.

Argentiinan Emiliano Grillo ja Tanskan Thomas Nörret pelasivat sunnuntaina unelmakierroksen (62-63). He jakavat kärkipaikkaa Costa Ballenassa lukemin -13.

Hyvin El Vallessa aloittanut Jaakko Mäkitalo (+2) on pudonnut 54 reiän jälkeen sijalle 33. Alastarolainen saa laittaa päätöskierroksella parastaan, sillä viimeiset karsintafinaaliin menijät ovat nyt tilanteessa -2. El Vallessa ylivoimaisena ykkösenä paistattelee Ruotsin Joakim Lagergren (-16).

Noh matkalla PGA Tourille

PGA Tourin karsinnoissa tunnetuimmat kortissa kiinni olevat pelaajat ovat Jarrod Lyle, Seung-yul Noh, Jeff Maggert sekä Bob Estes. Mm. Lee Janzen, Jason Gore, David Duval ja Boo Weekley ovat ennen viimeistä kierrosta 3-6 lyöntiä vaadittavan rajan väärällä puolella.

Yhdysvaltain kiertueen karsintafinaali pelataan La Quintassa, Kaliforniassa.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje