16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Blomqvist taistelee voitosta

Minea Blomqvistin peli on elpymässä tyylikkäällä tavalla. © Getty Images

Minea Blomqvist löi lauantaina jo kolmannen peräkkäisen 67 lyönnin kierrostuloksensa Saksan avoimissa mestaruuskisoissa. Samalla hän säilytti asemansa turnauksen kakkosena vain kaksi lyöntiä johdossa olevaa Diana Lunaa jäljessä. Blomqvistin (-15) kanssa toista sijaa jakaa Virginie Lagoutte-Clement.

Blomqvistin kolmas pelipäivä noudatti kutakuinkin perjantain kierroksen kaavaa. Hän teki seitsemän birdien ohella kaksi bogia, joista molemmat tulivat sisääntulon (10 ja 16) väylillä. Suomalainen jahtaa sunnuntaina ensimmäistä voittoaan naisten Euroopan kiertueella sitten vuoden 2008 Talin turnauksen.

”Diana (Luna) pelasi loistavasti ja sain hänen asenteestaan positiivisista taistelufiilistä. Hän on samaan aikaan jännällä tavalla koppava ja mukava”, analysoi Blomqvist italialaista pelikaveriaan.

Blomqvist osui kolmannella kierroksella viheriöille peräti 16 kertaa edellisten kierrosten osumien jäätyä kahteentoista. Kolmannen kierroksen puttimäärä 29 pysyi yhä kovalla tasolla, mutta ei yltänyt kahden edellisen päivän lukemiin 25 ja 26. Tuloksen 65 pelannut Luna jakoi lauantaina uransa parasta kierrosta. 28-vuotias roomalainen on voittanut urallaan kolme kilpailua LET:llä, joista viimeisimmän kaksi vuotta sitten Norjassa. Hänen korttiinsa ei ole merkitty kolmen päivän aikana vielä yhtään bogia.

Kunnolla yleisöä

”Tuntuu upealta. On hienoa pelata pitkästä aikaa suuren yleisön edessä”, 8700 katsojan paikallaoloon viitannut Luna sanoi. ”Huomenna on pelattava kova kierros voittaakseen, sillä kaikki muutkin tuntuvat pelaavan hyvin.”

Sunnuntaista on huipentumassa nuorten äitien kamppailu voitosta. Lunalla ja Blomqvistilla on yksivuotiaat lapset ja Clementillä 3-vuotias. Kolmikko lähtee finaalikierrokselle klo 12.15 Suomen aikaa.

Ursula Wikström (-4) löi kolmannella kierroksella tuloksen 71 ollen 54 reiän jälkeen sijalla 33. Kokonaistilanteessa -1 oleva Kaisa Ruuttila (57:s) pelasi Gut Häusernin kentän parissa.

”Lyöminen olí tänään parempaa kuin eilen, mutta kentällä en tuntunut saavan kuitenkaan mitään aikaiseksi”, Wikström harmitteli.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje