18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Blomqvist tähyilee 80 joukkoon

Minea Blomqvist yrittää tänä viikonloppuna varmistaa täyden pelioikeuden LET:lle. © Getty Images

Hero Women’s Indian Open on vuoden toiseksi viimeinen kilpailu naisten Euroopan kiertueella. Suomalaisten rivit ovat käyneet kauden päätöksen kynnyksellä harvaksi, sillä vain Minea Blomqvist-Kakko on matkustanut New Delhin 300 000 dollarin turnaukseen.

Rahalistalla 34:ntena oleva Ursula Wikström on toistaiseksi sivussa kilpakentiltä niskavamman vuoksi. Kun lisäksi Jenni Kuosa ilmoitti tällä viikolla lopettaneensa uran kiertuepelaajana eikä Kaisa Ruuttila ole selkävaivaisena pystynyt pelaamaan kaudella 2012 lainkaan, jää suomalaismenestys Intiassa Blomqvistin-Kakon vastuulle.

Blomqvist-Kakko on koonnut tänä vuonna kilpailupalkkioita (22 448,78 €) viidessä LET-turnauksessa. Suurin shekki – vajaat yhdeksän tuhatta euroa – on peräisin toukokuun puolivälissä pelatusta Turkish Airlines Ladies Openista, jossa hän oli kuudes. Wikström oli Christel Boeljonin voittamassa kisassa toinen.

Espoolainen on kiertueen rahalistalla sijalla 87, kun 80 parasta saa täyden pelioikeuden ensi kaudeksi. Blomqvist-Kakolla on rahallisesti matkaa 80 joukkoon reilut 2662,17 euroa, joten hyvällä peli-ilmeellä tämä tuskin käy hänen kompastuksekseen.

New Delhin turnauksen voittoa puolustaa Caroline Hedwall, jonka suosikkiasema on nytkin vankka. Ruotsalaisen lisäksi menestystä viikonvaihteessa sopii odottaa mm. Laura Daviesilta, CarlyBoothilta, Stacey Keatingilta sekä Order of Meritin ykkösenä olevata Carlota Gigandalta.

Minea Blomqvist-Kakko starttaa kisan avauskierrokselle perjantaina klo 7.20 paikallista aikaa seuranaan Intian Shraddhanjali Singh sekä Thaimaan Tiranan Yoopan.

Samoojalla hyvä aloitus Aasian kiertueella

<a href=Kalle Samooja on King's Cupissa kuusi lyöntiä kärjestä." src="/wp-content/uploads/2012/11/12101813361221.jpg" width="505">

Kalle Samooja on King’s Cupissa kuusi lyöntiä kärjestä.

Kalle Samooja pelasi mainiosti Thaimaan Khon Kaenissa käynnistyneen King’s Cupin avauspäivänä. Hän on Asian Touriin kuuluvassa kisassa ensimmäisen kierroksen jälkeen sijalla 25. Tuloksen 69 (-3) pelannut turkulainen teki torstaina kolme birdietä ja 15 paria. Kymmenen väyläosumaa ja 13 griiniosumaa koonneen Samoojan tilastoon kirjattiin 29 puttia.

Joonas Granbergin tulos oli 71 (-1). Hänen kierroksensa muodostui yhdestä eaglesta, kahdesta birdiestä ja kolmesta bogista. Tilastollisesti sijalla 71 olevalle Granbergille jäi parannettavaa väyläosumissa. Näitä hänelle kertyi ensimmäisellä kierroksella vain seitsemän.

King’s Cupin johdossa on Singaporen Mardan Mamat tuloksellaan 63. Thaimaan SupakornUtaipat ja Englannin Chris Rodgers jakavat kakkostilaa lyönnin Mamatista jääneinä.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje