11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Blomqvist kolmantena LPGA Championshipissa

Minea Blomqvist alitti ensimmäistä kertaa sitten syksyn 2009 70 lyönnin rajan LPGA Tourilla © Getty Images

2pv.

Minni

Minea Blomqvist pääsi perjantaina Locust Hill Country Clubilla pelattavassa kisassa aamupäivällä kentälle. Hän vankisti asemiaan tekemällä ensimmäisenä pelaamallaan yhdeksiköllä birdiet molemmilla par-viitosilla. Sisääntulossa onnistumisia tuli kahdella par-nelosella.Par-viitoset olivat vaikeampia, Minni merkkautti tuloskorttiin niiltä bogeyn ja parin. Tulos 69 on hyvä varsinkin kun sitä peilataan viheriöosumiin, joita oli 11. Blomqvist scramblasi kovalla prosentilla, putteja kertyi vain 26.

”Torstai oli vaikea päivä, osuin vain neljästi draiveillani väylään. Perjantaina löin paremmin ja puttasin hyvin.Sain heti kahdella ensimmäisellä viheriöllä kolme ja kahdeksanmetriset sisään, kierroksen aikana lisäksi yhden kymmenmetrisen”, Blomqvist kertoi kierroksistaan.

Suurin osa lehdistötilaisuuden ajasta kului Minnin kertoessa pojastaan Elmosta, Roopesta ja muista yksityiselämäänsä liittyvistä asioista. Medialla oli LPGA:n sivujen mukaan erittäin hauskaa.

Kilpailun suuri yllättäjä on ehtinyt saada faneja kisapaikalla myös virkavallan puolelta.

”Asun tämän viikon perheessä , jonka isä on poliisilaitoksella töissä. Hän kertoi, että työpaikallaan kaikki hänen ystävänsä seuraavat netistä kierrokseni etenemistä”, Minni jatkoi. Suorat lainaukset Blomqvistin mediatilaisuuden kulusta löydät artikkelimme linkistä.

Lähtökohta viikonlopun peleihin tulee olemaan enemmän kuin herkullinen. Blomqvistin edellä ovat kärkiparissa pelaavat Yani Tseng (-8) sekä Pat Hurst (-7). Toisessa parissa takaapäin kiertävät Morgan Pressel (-6) sekä Hee Young Park (-6).

Minniä kirittää hänelle tuttu Korean Amy Yang (-5) joka on voittanut kolme kisaa Euroopassa, ensimmäisen jo kaikkien aikojen nuorimpana amatöörinä, vain 16-vuoden iässä.LPGA Tourilla Yang on tehnyt vahvaa tuloa kohden ehdotonta eliittiä. Paras sijoitus on toinen, top-ten sijoituksia on lyhyen uran varrelta jo 12.

Yang on noussut World Rankingilla sijalle 27:s. Yani Tseng on saman listan ykkönen, Paula Creamer 11:s, Morgan Pressel 17:s ja Hee Young Park 73:s. Minnin tuorein listaus on 224:s, joten kärkikuusikossa hän on tässä mielessä kummajainen. Parhaimmillaan Blomqvst on ollut vuonna 2008 61:s.

Erot kärkipäässä ovat hyvin pienet-molempiin suuntiin. 28 pelaajaa on kuuden lyönnin sisällä. Yani Tseng on ehdoton suosikki, tästäkin asetelmasta haastajista vakavimpina voidaan pitää Presseliä sekä toisella kierroksella vaihtelevasti pelannutta Paula Creameria (-5) joilla molemmilla on ansiolistallaan jo yksi major.

Kauden toista majoria voi seurata suorina lähetyksinä Viasat Golfilta.

Launtaina kuvaa Locust Hill Country Clubilta tulee ruutuihin alkaen kello 23.00. Sunnuntain lähetysaika on sama kestäen molempina päivinä kolme tuntia. Blomqvist starttaa kolmannelle kierrokselleen kello 21.22 Suomen aikaa.

Teemu Tyry

Minea

1.pv

Minea Blomqvist on päässyt viimeisissä kisoissaan hyvään tulosvireeseen repaleisen alkukauden jälkeen. Kauden toisen majorin avauspäivänä Blomqvist sai tuloksekseen 69, kolme alle ja on 150:n pelaajan joukossa jaetulla seitsemännelllä sijalla. Minni ehti pelata 32 peräkkäistä kierrosta LPGA Tourilla alittamatta kertaakaan 70 lyönnin rajaa. Alkuvuodesta hän ehti karsiutua yhteensä kahdeksan kertaa LPGA Tourilla ja USA:ssa. Kolme viimeistä kisaa ovat olleet toista maata, LPGA Tourin kisassa hän pääsi jatkoon (45:s), Saksassa Blomqvist oli toinen ja Sveitsissä 12:s.

Torstaina sarjaan tuli upeaa jatkoa. Peli kulki varsinkin kierroksen keskivaiheilla, jossa hän teki kolme perättäistä birdietä. Blomqvist oli tehokkaana viheriöillä, putteja kertyi 27, viheriöosumia oli 12.

Major-kisassa sijoitus avauspäivän jälkeen kärkikymmenikössä on kovaa valuuttaa. Blomqvist sijiottui vuoden 2008 British Openissa kahdeksanneksi tehtyään majorien ennätyksen 62 kolmannella kierroksella. Vuoden 2006 LPGA Championshipissa hän oli viimeisellä kierroksella tukevasti kärkikymmenikössä vielä viimeisellä kierroksella, kunnes teki par-kolmosella tuplan ja putosi lopulta 25:ksi. Huippukaudellaan 2008 Blomqvist hätyytteli todenteollla kärkeä kahdella ensimmäisellä kierroksella. Viikonloppu sujui vaatimattomammin , sijaluku oli 28:s.

Juhannuksena Blomqvistilla on suuri mahdollisuutensa.Kivikovassa taistossa jo sijoitus 10-20 joukkoon olisi loistava saavutus ja uran paras major USA:ssa. Heti kisan jälkeen hän lentää Suomeen ja osallistuu jo tulevana torstaina käynnistyvään Finnair Mastersiin.

Teemu Tyry

UranWegmans LPGA Championship kokoaa tällä viikolla maailman parhaat naispelaajat Yhdysvaltoihin taistelemaan paitsi kauden toisen major-turnauksen voitosta myös kilpailun ykköselle ojennettavasta 375 000 dollarin ykköspalkinnosta. Pittsfordissa, New Yorkin osavaltiossa pelattavassa 2,5 miljoonan dollarin kilpailussa on mukana 150 pelaajaa.

LPGA Championship on kiertueen historiassa toiseksi pisimpään ohjelmassa ollut turnaus. Eniten voittoja on Mickey Wrightilla, joka oli vuosien 1958 ja 1963 välillä neljästi ykkönen. Kolme voiton mestareita ovat Kathy Whitworth, Annika Sörenstam ja Se Ri Pak. Heistä jälkimmäisen ura jatkuu edelleen.

Turnauksen viimevuotista voittoa puolustaa Cristie Kerr. Maailmanlistan kakkonen löi LPGA Championshipissä tuolloin toiseksi tulleen Song-Hee Kimin peräti 12 lyönnillä. Vielä ilman voittoa tällä kaudella oleva Kerr on sijoittunut kolmessa edellisessä kilpailussaan toiseksi.

Maailmanlistan 15 parhaasta pelaajasta 14 on LPGA Championshipin osallistujaluettelossa kärkenään listaykkönen Yani Tseng. Taiwanilainen on voittanut tällä kaudella neljä turnausta, joista kaksi LET-kiertueella ja kaksi LPGA Tourilla. Maaliskuussa pelatussa Kraft Nabisco Championshipissä Tseng oli kakkonen.

Mikäli 22-vuotiasta Tsengiä juhlitaan sunnuntaina Locust Hill Country Clubilla voittajana, tulee hänestä kaikkien aikojen nuorin neljä major-turnausta vyölleen saanut pelaaja.

Suomalaisittain LPGA Championshipin suurin mielenkiinto kohdistuu Minea Blomqvistiin. Hiljalleen juonen päästä kiinni äitiyslomansa jälkeen saanut Blomqvist on sijoittunut tänä vuonna kahdesti top-10:een LET-kiertueella. ”Minnin” kauden paras saavutus on Saksan avointen kakkostila.

Toissa viikolla 13 kilpailun karsiutumisputken LPGA Tourilla katkaisseelle Blomqvistille cut-rajan selvittäminen Pittsfordissa olisi mainio juttu. Viime aikojen otteiden perusteella tavoite on vähintäänkin realistinen.

Marko Kuivasaari

LPGA CHAMPS, toisen päivän mediatilaisuus

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje