18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Blomqvist-Kakolla hyvä noste Irlannissa

Minni Blomqvist-Kakon matka jatkuu Irlannista USA:han.

Minea

Minea Blomqvist kilpailee seuraavien viikkojen aikana tiiviisti USA:ssa.

Minea Blomqvist-Kakko on harvoin ollut yhtä tyytyväinen keskinkertaiseen sijoitukseen golf-turnauksessa kuin sunnuntaina Irlannin avoimissa saavutettuun jaettuun 28. tilaan viisi yli parin tuloksella 221 (78-73-70). Killeen Castlessa pelatun kilpailun voitti Skotlannin kokenut Catriona Matthew seitsemän alle parin tuloksella 209 (67-71-71). Finaalikierrokselle selviytynyt toinen suomalainen Ursula Wikström oli lopputuloksissa jaetulla 42. sijalla seitsemän yli parin tuloksella 223 (72-76-75).

-Aloitin turnauksen pitkän harjoitustauon jälkeen haparoiden, mutta onnistuin parantamaan peliäni koko ajan kisan edetessä. Varmaa peli ei kuitenkaan ollut edes päätöskierroksella, vaikka kaksi alle parin tulos (70) olikin jo lähellä kiitettävää, kertoi Blomqvist-Kakko, jota paremmin sunnuntaina pelasi vain neljä kilpailijaa. -Avauksia leimasi koko ajan epävarmuus. Kolmannella kierroksella jätin yhdentoista väylän jälkeen draiverin bägiin ja avasin sen jälkeen puukolmosella. -Lähipeli sen sijaan oli lauantain kierroksen loppuvaiheista alkaen erinomaista. Putti toimi koko ajan hyvin. Sunnuntain vika birdie upposi kahdeksasta metristä ja päätösreiällä pelastin parin niin ikään kahdeksan metrin putilla, kertasi Blomqvist-Kakko onnistumisiaan. Blomqvist-Kakko käytti sunnuntaina putteriaan 26 kertaa. Kahden edellisen kierroksen puttimäärät olivat 28 ja 29. Väyläosumat kirjattiin kolmelta kierrokselta tilastoihin numeroin 7 – 8 – 10. Viheriöosumat olivat vastaavasti 6 – 12 – 14. Blomqvist-Kakko oli avauskierroksen jälkeen jaetulla 78. sijalla. Toisena päivänä hän nousi jaetulle 59. tilalle. Päätöspäivänä parannusta tuli 31 sijaa lisää. Blomqvist-Kakon kausi jatkuu jo ensi viikolla Yhdysvalloissa, missä hän osallistuu yhteensä viiteen LPGA-kiertueen turnaukseen ennen kuin palaa seuraavan kerran Suomeen syyskuun lopussa.

Matthewlle uran yhdeksäs voitto

Catriona

Catriona Matthew teki avauspäivänä kahdeksan reiän jaksoon seitsemän birdietä, eikä luopunut viikonloppuna kärkipaikastaan.

Kokemus oli Irlannissa valttia, sillä kärkikolmikon muodostivat 350.000 euron kisasssa sen kolme rutinoiduinta ja menestyksekkäintä pelaajaa. Catriona Matthew johti koko ajan, Suzann Pettersen ja 49-vuotias Laura Davies nousivat seuraaville sijoille.

2.pv

Ursula Wikströmin tuloskorttiin merkittiin lauantaina neljä lyöntiä enemmän (72-76) kuin avauspäivänä. Rahalistan sijalla 17 oleva Wikström putosi jakamaan sijaa 38 yhteistuloksella 148 (+4). Sunnuntain päätöskierrokselle selvisi myös Minea Blomqvist-Kakko (151, +7). 42-vuotiaalla Catriona Matthewilla on kahden lyönnin ero maannaiseensa Carly Boothiin sekä Ruotsin Pernilla Lindbergiin. – Tänään oli todella raskas päivä, johon ei juuri helppoja hetkiä mahtunut. Kakkosputit olivat poikkeuksetta vähintääkin puolitoistametrisia ja kokoajan piti taistella vaan pelastaakseen pareja.. Ja nekin vähäiset paikat jotka sain aikaiseksi, jäivät hyödyntämätttä, harmitteli Wikström kierroksensa jälkeen .

Minni Blomqvist-Kakko (76-73) paransi tulostaan kolmella, sijaluku on 59:s

-Vaikka olen panostanut harjoitustauolla avauslyönteihin, niistä puuttuu vielä rentous. Kun alan varmistelemaan, lyönti suuntautuu liikaa vasemmalle. Ensimmäisenä päivänä olin ajoittain ihan jumissa, mutta toisella kierroksella meni jo paremmin, kertoi Blomqvist-Kakko. -Tilastojen valossa parannus oli vaatimaton, mutta todellisuudessa peli oli lauantaina jo huomattavasti vapautuneempaa. Papereihin kirjautui toisella kierroksella kahdeksan väyläosumaa, mutta pari missattua avausta oli ihan väylän tuntumassa, mistä oli helppo jatkaa ilman ongelmia. Blomqvist-Kakko osui väylille perjantaina seitsemän kertaa ja lauantaina yhden enemmän. Viheriöosumat tuplaantuivat avauskierroksen kuudesta 12 osumaan toisena päivänä. Puttimäärät olivat Blomqvist-Kakolle ominaisesti hyvät: 28 ja 29. -Viimeiset neljä reikää olivat sellaista golfia, johon pitäisi pystyä koko ajan. Ensin kaksi hyvää birdie-puttia kuppiin ja lopuksi kaksi varmaa par-tulosta kahdella putilla seitsemästä ja 12 metristä, kertasi Blomqvist-Kakko vahvaa lopetustaan lauantaina. Suomen kolmas edustaja Jenni Kuosa karsiutui.

1.pvtitle_62742

1.pv

Catriona Matthew pelasi perjantaina varsin poikkeuksellisen kierroksen. Hän oli vielä kymmenen pelaamansa reiän jälkeen yhden yli. Viimeisillä kahdeksalla korttiin merkittiin seitsemän birdietä ja yksi bogey. Eroa toisena olevaan Pernilla Lindbergiin on yksi lyönti.

Matthew on voittanut Euroopassa kahdeksan kertaa. Killeen Castlen kentältä hänellä on upeita muistoja kaudelta 2011, jolloin skotti oli voittamassa Solheim Cupia Euroopan joukkueessa. Ulkonäkönsä ja tyyneytensä sekä pelitapansa kautta jo 42-vuotias Matthew tuo mieleen Bernhard Langerin.

title_56524

Ursula Wikströmillä on eroa kärkeen viisi lyöntiä, joten mahdollisuudet kolmen kierroksen kisassa kärkisijoituksiin ovat erinomaiset. Minea Blomqvist-Kakon paluu kisakentille pitkän tauon jälkeen oli tuloksellisesti heikko. Lauantaina hänellä on vaativa tehtävä, jotta pelit jatkuisivat myös pyhänä.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje