28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista

28.5.–4.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][14]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Björn haastaa Tigerin Arizonassa

Thomas Björn on parhaimmillaan sitkeä taistelija. Mutta olisiko hänestä avauspäivänä Tigerin kukistajaksi reikäpelimestaruuksissa © Getty Images

Thomas

Reikäpelin MM-kisoja ei voi voittaa vahingossa, mutta hyviä pomppuja kisan lopullinen ykkönen varmasti tarvitsee Jack Nicklauksen suunnittelemalla The Ritz-Carlton Golf Clubilla. Kuuden ottelun ja seitsemän kierroksen marathon koettelee paitsi fyysistä, myös henkistä kestävyyttä. Kisa on pelattu 12 kertaa, Tiger Woodsin ( 3×1) lisäksi vain Geoff Ogilvy ( 2x) on onnistunut nostamaan pokaalin useammin kuin kerran.

Yllättäjät ovat miehittäneet finaalipaikat varsin usein, pokaalin kylkeen ovat saaneet nimensä mm. Jeff Maggert, Kevin Sutherland sekä Steve Stricker heikon jaksonsa aikana vuosituhannen taitteessa jolloin pelattiin Australiassa. Edellisvuonna täyseurooppalaisessa finaalissa Ian Poulter puttasi Paul Caseyn selvin luvuin kumoon kahden kierroksen mittaisessa pelissä.

Suosikeilla tiukat vastukset

Pelaajat on jaettu neljään” koriin” World Rankingin perusteella. Koskaan kisan historiassa ei ole pelattu ns. unelmafinaalia kahden supertähden välillä. Epätodennäköistä se on nytkin, isoja suosikkeja lentää lähes varmasti katsomoon jo keskiviikon ensimmäisellä kierroksella.

Henrik

Vuoden 2007 voittaja Henrik Stenson pääsi viimeisenä mukaan, hän saa vastaansa Lee Westwoodin. Vaikka englantilainen on suosikki alavireistä ruotsalaista vastaan, ei Stensonin voitto olisi suurikaan yllätys.

Stenson pelasi varsin hyvin kaudn 2009. Hän voitti Players Championshipin ja World Cupin, Nedbankin kisassa Etelä-Afrikassa Stenson taipui vasta uusinnassa kakkoseksi. Majoreissa tuli tuona vuonna kolme sijoitusta 13:n ensimmäisen joukkoon. Stenson oli lisäksi kolmas British Openissa 2010, siihen ilonaiheet ovatkin jääneet. Hän on karsiutunut kuudesti tuon jälkeen ja kulkenut pitkälti varjojen mailla isoissa ja pienissä kisoissa. Reikäpelimestaruus voi olla Stensonille juuri sopiva kisa jossa voi aloittaa uuden nousun Westwoodin kustannuksella.

Tigerin

Helppo puhde tuskin on edesä Tiger Woodsillakaan. Thomas Björn sai valtavan boostin itseluottamusta voitettuaan Qatarissa. Tanskalaisen peli ailahtelee kovasti. Reikäpeli on kuitenkin ailahtelevaisesti pelaavalle Björnille erittäin sopiva pelimuoto, jossa hän vuosituhannen vaihteessa tasasi 18 reiän pelinsä nimenomaan Tigeria vastaan Tanskassa pelatussa näytösottelussa. Tuolloin Tigerin terän tylsytti huomattavasti lyhytlyöntisemmän Björnin mainiot lähestymiset.

Mikäli Woods voittaa, vastaan tulee joko Geoff Ogilvy tai Padraig Harrington. Kolmannella kierroksella vastaan saattaa asettua joko Bubba Watson tai Dustin Johnson

Martin

Maailmanlistan kakkonen Martin Kaymer saa vastaansa Korean 19-vuotiaan Noh Seung-yulin joka lyö palloa pitkälle ja hurmoksen päälle saadessaan kykenee voittamaan lähes kenet tahansa. Kaymerin puolella on paikallistuntemus, hänellä on yksi kodeistaan Arizonan Scottsdalessa.

Phil Mickelson pääsee suosikeista ennakkoon helpoimmalla, häntä yrittää pelillään kampittaa Australian Brendan Jones.

Edellisvuoden ykkönen Ian Poulter saa vastaansa Stewart Cinkin, Rickie Fowler puolestaan Peter Hansonin. Helppoja vastustajia ei reikäpelimestaruuksissa olekaan, tämä tekee ennustamisestakin varsin työlästä. Voittajalle on luvassa 1,4 miljoonaa dollaria. Kisaa pelataan viiden päivän aikana, kuusi ottelua ja seitsemän kierrosta on finalistiparin urakka.

Kertaakaan kisan historiassa ei ole nähty ns. tulikiuumaa finaalia kovimpien tähtien välillä. Epätodennäköistä se on nytkin, mutta silti toki mahdollista.

Kilpailun voitto mennyt seitsemän kertaa USA:n pelaajille, kolmasti Eurooppaan ( Darren Clarke, Henrik Stenson, Ian Poulter) ja kahdesti aussipelaajalle ( Geoff Ogilvy).

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)