11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Australia joukkueturnauksen kärkeen

Australian Katherine Hull pelasi vakuuttavasti European Nations Cupin avauspäivänä. © Getty Images

Australian parivaljakko Katherine Hull ja Karen Lunn oli pehmeillä käsillä liikkeellä Alicantessa alkaneessa European Nations Cupissa. Aussien johtotulos ensimmäisen bestball-kierroksen jälkeen on 65 lyöntiä sisältäen yhdeksän birdietä ja kaksi bogia.

Lyönnin päässä kärjestä on isäntämaan kaksikko Azahara Muñoz-Maria Hernandez. Espanjalaiset esittivät joukkuekisan avauspäivänä virheetöntä peliä, 12 parin lisäksi heidän korttiinsa kirjattiin kuusi birdietä.

Kolmatta sijaa jakavat Italia (Veronica Zorzi-Giulia Sergas) sekä Englanti (Melissa Reid-LauraDavies) tuloksellaan 67.

Suomen Ursula Wikström ja Jenni Kuosa eivät yltäneet torstaina aivan kärjen tahtiin. Tulos 71 (-1) vei kaksikon ensimmäisen kierroksen jälkeen jaetulle 11. sijalle yhdessä neljän muun joukkueen kanssa.

European Nations Cupia on pelattu vuodesta 2008 lähtien José-Maria Olazábalin suunnittelemalla La Sella Golf Resortin kentällä. Joukkuekisan on voittanut kunakin vuonna eri maa, järjestyksessä Englanti, Hollanti ja Ruotsi.

Kisassa pelataan vuoropäivinä bestballin ja ns. Valecian Cupin säännöin. Jälkimmäisessä pelimuodossa molemmat pelaajat avaavat par-kolmosilla, valitsevat paremman pallon ja lyövät vuorotellen loppuun. Par-nelosilla valinta tehdään kahden lyönnin jälkeen ja par-viitosilla vasta kolmen lyönnin jälkeen.

Palkintoarvoltaan 350000 euron turnauksessa on mukana yhteensä 18 maata.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje