25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista

25.6.–2.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][24]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

Asuntoturva voittoon PGA Catalunyassa

Asuntoturvan Jaakko Sinnemaa (vas.) ja Jarkko Lehtonen selviytyivät Audi Center Businessaamun finaaliin pitkän kaavan kautta ja lopulta voittivat. Palkinnot jakoi Audi Center Espoon Olli Meriläinen.

PGA Catalynya isännöi Businessaamun kaksipäiväistä finaalia ja näin kiertue sai arvoisensa päätöksen vuoden 2012 osalta. PGA:n kahdesta kentästä Tour Course on suunnattu klubipelaajille ja Stadium Course on kilpatason kenttä, joka isännöi mm. kolmen viikon kuluttua järjestettäviä European Tourin karsintoja.

PGA Catalunya Resort osoittautui kokonaisuudessaan erittäin toimivaksi ja korkean profiilin finaalikohteeksi ja sitä vahvistivat lukuisat pelaajilta tulleet spontaanit positiiviset palautteet. Sateisesta lokakuusta huolimatta kentät olivat loistokunnossa ja kenttien profiilit tekivät pelaamisesta erittäin vaihtelevaa ja mieleenpainuvaa.

Businessaamun finaalin pelimuoto on parikilpailuna pelattava best ball (3/4 tasoitus) ja voitto ratkaistaan kahden kierroksen yhteistuloksella.

Lauantain harjoituskierroksen jälkeen finaalin ensimmäinen kierros pelattiin erittäin tuulisissa olosuhteissa Tour Coursella. Parhaiten tuulet ja omat hermonsa hallitsivat Asuntoturvan ja Audi Center Espoon joukkueet, joiden tulos oli -1. Kärjen takana +1:ssä oli Linna Golf.

Mielenkiintoiseksi tilanteen teki se, että viiden lyönnin sisällä oli 6 joukkuetta, joten voiton suhteen kaikki oli auki, kun maanantaina aloitettiin finaalin jälkimmäinen pelikierros.

Toisen pelipäivän aamu avautui varsin ”rapeassa” kelissä. Pelaajien iloksi yön kylmyys vaihtui nopeasti loistavaksi pelisääksi ja lopulta täysin aurinkoisella kelillä pelattu ratkaiseva kierros ei jättänyt mitään jossittelun varaa säiden osalta.

Stadium Coursella on useita poikkeuksellisen hienoja tiiausmaisemia, joten päivän paisteessa pelaajat saivat nauttia visuaalisesti mitä parhaista golfväylistä. Sään myötä useampikin joukkue paransi pelitasoaan ja lopulta voittoon tarvittiin selkeästi ”pakkaselle” menevä lopputulos.

Asuntoturva jatkoi erittäin varmaa tuloksentekoa myös toisella kierroksella ja varmisti erinomaisella kokonaissuorituksella lopulta voiton kolmen lyönnin turvin tuloksella -7.

Toiseksi nousi kakkospäivänä Linna Golfin joukkue Petri Keskitalo ja Antti Jantunen, joka päätyi tulokseen -4. Kolmanneksi sijoittui Sininen Meteoriitti pelaajinaan Henri Kortelainen ja Pekka Walkama (+2).

PGA Catalunya Stadium Coursen signature-väylä on 13.

PGA Catalunya Stadium Coursen signature-väylä on 13.

Asuntoturva nautti kesän Businessaamutapahtumista ns. koko rahan edestä. Alkuerien jälkeen joukkue hankki tarvittavat kaksi pudotuspelivoittoa ja varmisti näin ollen paikan Estonian Golf & Country Clubin perinteisiin välieriin. Siellä joukkueelle tuli kuitenkin karvas tappio, mutta henkinen kantti piti: Asuntoturva tuli voitontahtoa uhkuen Vierumäen Lucky Loser-tapahtumaan ja voiton myötä joukkue sai paikan auringossa eli kutsun finaaliin.

”Meillä oli molempina päivinä poikkeuksellisen hauskaa kentällä ja se tunne syntyi erittäin hyvästä peliseurasta”, kiitteli Asuntoturvan kapteeni Jaakko Sinnemaa ja jatkaa:

”Vaikka panoksena oli koko kiertueen voitto, niin pelaaminen oli yllättävän rentoa ja fiilis koko ajan tosi korkealla.”

Finaalitapahtumaan pääsi tänä vuonna 10 joukkuetta eli 20 pelaajaa. Sekä kiertuekonseptia että finaalimatkaa koskeva palaute oli yksimielisen positiivista.

”Ensi vuonna tulemme tietysti puolustamaan mestaruutta, onhan meillä nyt jo kutsukin plakkarissa”, vakuutti Sinnemaa.

Tämä Stadium Coursen väylä 11, par-kolmonen, vaatii hyvää pituuskontrollia.

Tämä Stadium Coursen väylä 11, par-kolmonen, vaatii hyvää pituuskontrollia.

Golfpiste kiittää kaikkia Businessaamuun osallistuneita pelaajia ja kiertueella mukana olleita yhteistyökumppaneita!

Henry Lahtonen

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)