16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

Arnold Palmer ja Jack Nicklaus World Cupin ensimmäiset sankarit

Yhteensä 28 paria edustaa maataan torstaina Melbournessa käynnistyvässä kilpailussa. Isäntämaan lisäksi suosikkeja ovat Ruotsi, Japani, USA, Englanti ja Espanja.

World Cup on vilkkaan kisakauden viimeinen merkittävä tapahtuma. Se käydään toisen kerran peräkkäin Australiassa, Kingston Heathin kentällä Melbournessa.

Kisalla on vuoteen 1953 ulottuva historia. Sitä pelattiin kauteen 1967 asti nimellä Canada Cup. Vain major-kisat menivät arvostuksessa ohitse, Ryder Cup ei vielä villinnyt väkeä USA:n piestessä Iso-Britanniaa ja Irlantia murskaluvuin.

World Cupissa kaikki parhaat olivat edustamassa kotimaataan.

Kaksimiehisjoukkuein käytävän kisan pelimuoto on vaihdellut, samoin yhteistyökumppanit. Aiemmin pelattiin joka vuosi, nyt tahti on sponsorien puutteessa hiljentynyt ja kisan arvostus laskenut.

Vuonna 2013 voiton vei odotetusti ja näytöstyyliin parivaljakko Adam ScottJason Day. Loukkaantumisesta kärsivän Dayn korvaa MarkLeishman.

Adam Scott sijoittui 2011-2015 peräti 11 kertaa kymmenen joukkoon majoreissa. Päättyvällä kaudella hän voitti talvella kaksi kisaa PGA Tourilla, sen jälkeen tuloskunto on pysynyt piilossa.Getty Images)

Adam Scott sijoittui 2011-2015 peräti 11 kertaa kymmenen joukkoon majoreissa. Päättyvällä kaudella hän voitti talvella kaksi kisaa PGA Tourilla, sen jälkeen tuloskunto on pysynyt piilossa.Getty Images)

Kahtena päivänä pelataan best-ballia, kahtena perinteistä nelinpeliä. Palkintopotissa on kahdeksan miljoonaa dollaria, josta voittanut pari jakaa keskenään 2,56 miljoonaa taalaa.

Hämmästyttävä tuloshistoria

Pelimuodostakin johtuen World Cupissa on 2000-luvulla koettu lähes uskomaton vaihtuvien voittajamaiden sarja jossa on jo kymmenen eri maata.

Ennen Australiaa voittopystiä ovat nostelleet USA, Italia, Ruotsi, Skotlanti, Saksa, Wales, Englanti, Etelä-Afrikka ja Japani.

Jon Rähmistä odotetaan Espanjalle seuraavaa supertähteä.Kuva Getty Images

Jon Rahmistä odotetaan Espanjalle seuraavaa supertähteä.Kuva Getty Images

Sarja voi jopa saada jatkoa, sillä esimerkiksi Tanskalla ( Sören Kjeldsen &Thorbjörn Olesen), Belgialla ( Thomas Pieters & Nicolas Colsaerts) sekä Espanjalla ( Jon Rahm & Rafa Cabrera-Bello) on matkassa voittoon kykenevät parit.

Tulikuuma Hideki Matsuyama Japanin valttikorttina

Maailmanlistan kärkikymmeniköstä Adam Scottin (7.) lisäksi mukana ovat Japanin Hideki Matsuyama (6.) sekä Ruotsin Alex Noren (9.)

Molemmat ovat voittaneet neljästi kuluvan kauden aikana. Matsuyamalla on neljästä viimeisestä kisastaan kolme ykköstilaa ja yksi kakkossija.

Hideki Matsuyama on jättänyt viimeisissä kisoissaan muut osallistujat statistin asemaan. Taustalla <a href=Tiger Woods. Kuva Getty Images" width="505" height="349" />

Hideki Matsuyama on jättänyt viimeisissä kisoissaan muut osallistujat statistin asemaan. Taustalla Tiger Woods. Kuva Getty Images

Mukana olevat maat valittiin elokuun ensimmäisen päivän World Ranking-sijoitusten perusteella. Suomi ei mahtunut mukaan.

Edellisen kerran maatamme edustivat vuonna 2013 Roope Kakko ja Mikko Korhonen. Kaikkien aikojen paras joukkuesijoitus on syksyltä 2007, jolloin MikkoIlonen ja Pasi Purhonen olivat Kiinassa sijaluvulla 13.

USA hallitsi ensimmäisinä vuosikymmeninä kisaa  suvereenilla tavalla, heillä on 24 voittoa.

<a href=Arnold Palmer ja Jack Nicklaus löivät 52 vuotta ensimmäisen World Cup-voittonsa jälkeen huhtikuussa 2015 Mastersin käyntiin ennen varsinaisen kisan käynnistymistä. Getty Images)" width="5184" height="3456" />

Arnold Palmer ja Jack Nicklaus löivät 52 vuotta ensimmäisen World Cup-voittonsa jälkeen huhtikuussa 2015 Mastersin käyntiin ennen varsinaisen kisan käynnistymistä. Getty Images)

Parit Jack Nicklaus-Arnold Palmer  ( 1963,1964,1966,1967) sekä Davis LoveIII-Fred Couples (1992-1995) voittivat World Cupin neljä kertaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje