[10][12]
Kilpagolf - LPGA Tour

Anna Nordqvistille kauden avausvoitto

Beatriz Recari on ottanut urallaan askeleen eteenpäin ja pelaa nykyisin LPGA:lla. © Getty Images

<a href=Anna Nordqvist pelaa vasta toista kauttaan LPGA:lla, silti voittoja on jo kolme. Kuva: Getty Images" src="/wp-content/uploads/2010/04/10041708075020.jpg" width="460">

Anna Nordqvist pelaa vasta toista kauttaan LPGA:lla, silti voittoja on jo kolme. Kuva: Getty Images

Kaksipäiväisen Mojo6 kilpailun voitti AnnaNordqvist. Ensimmäistä kertaa LPGA:lla pelatun kisan voittaja kuittaa urakastaan 350 000 dollaria. Nordqvist päihitti ensin ChristinaKimin, välierissä skandinaavin vastustajaksi tuli ChristieKerr, joka taipui vasta ensimmäisellä uusintareiällä. Finaalissa ruotsalainen selätti AmandaBlumenherstin 1/0.

Yleisöäänestyksen kautta 16 huippupelaajan joukkoon päässyt BeatrizRecari selvisi ensimmäisenpäivän jälkeen uusinnan kautta toiseen kisapäivään. Espanjalainen, nykyisin LPGA:lla pelaava Recari kuitenkin tippui ensimmäisellä kierroksella, kun hävisi Christie Kerrille 3/2.

Anna Nordqvistin kausi 2009 oli loistava. Ruotsalainen voitti uransa viidennessä startissa LPGA:n kilpailun ja majorin: McDonald´s LPGA Championshipin. Kaudella 2009 Nordqvist voitti vielä LPGA Championshipin ja pelasi Solheim Cupissa. Maailmanlistalla viime vuonna LPGA:lle liittynyt Nordqvist on noussut jo seitsemänneksi. Jos kausi 2009 oli loistava, alkaa kausi 2010 vähintään yhtä hyvin. Kauden ensimmäisessä majorissa Nordqvist oli jaetulla 10. sijalla ja eilen ratkesi voitto Mojo6:ssa, joka tosin on kauden ulkopuolinen, epävirallinen kisa.

Kahden viikon päästä LPGA Tour jatkaa Meksikossa.

Ilari Ceder
Amanda Blumenhurst on tehnyt nopean nousun nasiten huipulle. Tältä kaudelta mainitsemisen arvoisia sijoituksia ei vielä ole, mutta viime syksynä amerikkalainen voitti LPGA:n karsinnat.

Mojo6:ssa on kahdeksan parasta nyt selvillä. LPGA Tourilta ja naisten maailmanlistalta valikoituneet 16 pelaajaa pelasivat kukin kolme kuusireikäistä kierrosta torstaina. Jatkoon selvisivät BeatrizRecari, Anna Nordqvist, Amanda Blumenhurst, Christie Kerr, SuzannPettersen, Chrstina Kim, Brittany Lang ja Na Yeon Choi.
Tuloslistan kärjessä ovat Kerr, Choi ja Blumenhurst, jotka kaikki voittivat 13 pistettä yhteensä 18 reiällä. Kustakin voitetusta reiästä lohkesi yksi piste, tasatusta reiästä puolikas ja voitetusta ottelusta ylimääräinen piste. Kärki laitettiin oheiseen järjestykseen maailmanlistan järjestyksen mukaisesti.
Amanda Blumenhurst on hiipinyt pikkuhiljaa kohden naisgolfin huippua. Viime vuonna ammattilaisuralle ryhtynyt Blumenhurst pelasi vuonna 2009 Futures Touria, joka on LPGA:n divarikiertue, ja sijoittui kolmesti kymmenen parhaan sakkiin. Amerikkalainen osallistui LPGA:n karsintoihin syksyllä ja voitti molemmat vaiheet.
Jamaikalla pelattavassa Mojo6:ssa viimeisestä jatkopaikasta käytiin kovaa kisaa Suzann Pettersenin, Beatriz Recarin ja Angela Stanfordin välillä. Stanford jäi rannalle uusintarei´illä ja Recari sekä Pettersen saavat siis jatkaa kisaa myös perjantaina.
Perjantaina pelit jatkuvat taas kolmella minikierroksella. Tuloslistaa johtavat saavat valita omat vastustajansa seuraaville kierroksille.
Ilari Ceder
Naisgolfin parhaimmisto Jamaikalla

The Mojo6 on uusi kisa LPGA:n kalenterissa. Kisaan on valikoitunut 15 kovinta ammattilaista, yleisö sai äänestää 16. pelaajasta. Mukana Jamaikalla naisten maailmanlistan seitsemästä parhaasta pelaajasta on kuusi: Christie Kerr, Anna Nordqvist, Jiyai Shin, Yani Tseng, Paula Creamer ja Suzann Pettersen. Pelaajien seuraksi LPGA:lta on valikoitunut kahdeksan muuta pelaajaa. Yleisä sai äänestää joukkiota täydentävästä 16. pelaajasta ja eniten ääniä sai viime syksynä Finnair Mastersin ikimuistoisella eaglella voittanut Beatiz Recari. Reacari päihitti äänestyksessä muun muassa Anna Rawsonin, joka päätyikin emännöimään tapahtumaa.

Turnaus on vain kaksipäiväinen ja pelaajat keräävät pisteitä kuusireikäisissä otteluissa. Jokainen ottelu pelataan samalla kuuden reiän kentällä. Ensimmäisenä päivänä jokaisella pelaajalla on edessään kolme kuusireikäistä ottelua. Kahdeksan parasta jatkaa toisena päivänä ja jokainen pelaa taas kolme ottelua. Jokaisesta voitetusta reiästä saa yhden pisteen ja tasatusta reiästä puolikkaan pisteen. Lisäksi ottelun voittaja saa ylimääräisen pisteen voitostaan. Jokaisen kuusireikäisen ottelukierroksen jälkeen pelaajat asetetaan paremmuusjärjestykseen ja eniten pisteitä halussaan pitävä pelaaja saa ensimmäisenä valita seuraavan kierroksensa vastustajan. Vastustajia ei siis arvota, eikä ole olemassa minkäänlaista cup-mallista etenemiskaaviota.

Kisan järjestäjät halusivat tuoda kilpagolfiin uutta virettä, siksi viimeisestä pelaajasta on äänestetty ja kierrokset ovat vain kuuden reiän mittaisia. Kuusireikäiset ottelut pakottavat pelaajat ottamaan isompia riskejä heti alusta ja tekemään kovaa tulosta kuuden reiän aikana. Torstain ja perjantain ottelut pelataan Pohjois-Jamaikalla Cinnamon Hillsin golfkentällä.

Kisan formaatti kuulostaa todella mielenkiintoiselta ja toivoa sopiikin, että kisasarja saa jatkoa myös ensi vuonna. Toivottavasti tällaisia kisoja nähtäisiin myös miesten puolella.