5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista

5.12.–12.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][9]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Anna Nordqvist päivän tähti Guadalajarassa

Yani Tseng on ajanut kuluvalla kaudella muilta naishuipuilta karkuun voittojen määrässä © Getty Images

Michelle

Kaksi vuotta LPGA Touria ilman voittoja kiertänyt Ruotsin Anna Nordqvist näytti parasta osaamistaan Guadalajara Country Clubilla perjantaina. Ruotsalainen paransi kuudella lyönnillä avauspäivän tulostaan (71-65) ja singahti kärkipaikalle. Itselleenkin yllätykseksi, sillä Nordqvistilla oli hieman kaappi sekaisin päivän käynnistyessä.

”Herätessäni olo ei ollut paras mahdollinen. Kierroksen aikana pyrin vain viemään pelin rutiineilla läpi ja olemaan kärsivällinen. Siitä tulikin lopulta ikimuistoinen 11.11.11. päivä,” Nordqvist iloitsi.

Hän aloitti ammattilaisuransa vuonna 2009 häkellyttävästi voittamalla sekä LPGA Championshipin että Tour Championshipin. Jälkimmäisestäkin on aikaa kaksi vuotta, joten maailmanlistalla sijalle 33. valahtanut Nordqvist on pudonnut pelaajakategoriassa sarjaan satunnaisesti kärkeä uhkaavat pelaajat. Viikonloppuna hänellä on mahdollisuuus nostaa itseään takaisin kohden tähtiä.

Kärkiparin takana on neljä pelaajaa1-3 lyönnin päässä, näistä eurooppalaisten toivoina Catriona Matthew sekä Suzann Pettersen. Maailmanlistan ykkönen Yani Tseng tokeni avauspäivän koomastaan (76-69), mutta on edelleen yhdeksän lyöntiä kärkiparista. Kisa päättyy sunnuntaina, voittaja kuittaa 200.000 dollaria.

Suzann

Suzann Pettersen (67) ja Julie Inkster(67) johtavat avauspäivän jälkeen Lorena Ochona Invitationalia Meksikossa. Pettersen on voittanut kauden aikana kaksi kertaa ja juhilinut riemukasta Solheim Cupin voittoa Irlannissa. Viimeisten viikkojen pelit ovat menneet norjalaiselta melkoisesti penkin alle, joten kärkipaikka on jopa pienoinen yllätys.

”Olin viimevuotisesssa kisassa taistelemassa voitosta, kunnes I.K.Kim pelasi itsensä ykköseksi päätöspäivän huipputuloksella. Tässä on vielä pitkä matka kuljettavana, lyönti kerrallaan mennäään ”, Pettersen motivoi itseään kolmelle viimeiselle kierrokselle.

51-vuotias Julie Inkster tekee historiaa mikäli hän voittaa. Yli viisikymppiset eivät ole LPGA Tourillla voittokannua kannatelleet. Inksterin tulokselle tekivät hyvän pohjan hänen loistava lähipelinsä. Hän chippasi kertaalleen sisään ja puttasi vain 26 kertaa. Inkster on voittanut viimeksi vuonna 2006. Menestys on kuluvalla kaudella ollut Inksterin mittapuulla vaatimatonta, paras sijoitus on kuudes. Veteraanin pysyminen kilpailun kärjessä olisikin melkoinen yllätys.

Yani Tsengin peli kaatui kierroksen puolivälissä kahteen perättäiseen bogiin par-viitosilla. Taiwanilainen oli loppureiílläkin varsin pehmeä. Tulos 76 jättää hänet kisassa hännille, maailmanlistan ylivertaisen ykkösen kantti mitataan tiukasti jo perjantaina. Yhdeksän lyönnin takamatka ei suinkaan ole mahdoton kiinniotettavaksi, mutta kirin pitäisi käynnistyä tiukasti jo toisena päivänä.

Yani

Ennakko:

Yani Tseng on ollut murskaavan ylivoimainen kauden kiilpailuissaan. Ykköstiloja on LPGA Tourilta kahdeksan, Euroopan Touriin laskettavista kolme. 12:s ykköstila on erittän mahdollinen torstaina Meksikossa käynnistyvässä kilpailussa, jossa voittaja kuittaa miljoonan taalan potista viidesosan (200.000).

Pelaajia on kelpuutettu mukaan vain 36, kaikki pelaavat neljä kierrosta. Meksikno golfkuume ja innostus LPGA Tourin kisoihin on laantunut pahasti Ochoan lopettamisen myötä. Parhaina vuosina Tour vieraili Meksikossa kolmasti, nyt kisoja on vain yksi.

Vaikka Tsengin haastajien määrä on vähäinen, on laatu sitäkin kovempi. Käytännössä kaikki Tourin parhaat mukaanlukien Meksikon kisan aiemmat ykköset Angela Stanford, Michelle Wie, ja I.K. Kim ovat mukana.

Lorena

Lorena Ochoa odottaa ensimmäistä lastaan, mutta hän on lupautunut olemaan koko kisaviikon ajan paikanpäällä. 2000-luvulla voittojen määriä mitatessa yhdellä kaudella eniten on pystejä nostellut Annika Sörenstam, joka kaudella 2002 oli LPGA Tourilla 11 kertaa paras. Ochoan ennätys on kahdeksan ( 2007).

Annika

Meksikolainen ylsi vuosina 2006-2008 yhteensä 21 voittoon. Tätänkin vakuuttavamman ”pätkän” esitti Sörenstam vuosina 2001-2005. Viiden kauden aikana maailman kaikkien aikojen paras pelaajatar voitti 45 kertaa, keskimäärin yhdeksän kisaa kautta kohden. Tällaisiin sarjoihin 22-vuotiaalla Tsengillä on vielä matkaa, mutta aikaakin kosolti. Annika Sörenstam voitti LPGA Tourilla ensimmäisen kerran 24-vuotiaana.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)