11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista

11.6.–18.6 - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][23]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Alussa kompuroinut Ruuska ryhdistäytyi ja jatkaa sitkeästi Dormy Openin kärjessä

Lauri Ruuska tähyilee sunnuntaina Challenge Tourin kilpailun voittoa. Kuva: Getty Images

Takaysin alun onnistumiset palauttivat Lauri Ruuskan pelihuumorin.

Kahden lyönnin johtoasemasta Tukholman Challenge Tour -kilpailuun kolmanteen päivään lähtenyt Lauri Ruuska (-12) ei ollut lauantain kierroksen alkupuolella parhaimmillaan. Hän teki kuudennella reiällä jo päivän kolmannen boginsa joutuen ensimmäisen kerran väistymään kisan kärkipaikalta.

Österakers Golfklubbin kentän kahdeksannella reiällä tullut eagle nosti Ruuskan takaisin johtoon, kunnes heti perään kirjatut kaksi peräkkäistä bogia heittivät uudelleen kapuloita rattaisiin. Jatkossa kentällä nähtiin sisuuntunut Ruuska, joka otti tilanteen ja myös johtopaikan uudelleen haltuunsa. Tulos, 71, pysyi kahdeksan viimeisen reiän aikana tulleiden onnistumisten ansiosta pakkasen puolella, ja Ruuskalla on kolmen kierroksen jälkeen yhden lyönnin johto.

”Oli aika hankala päivä. Kova tuuli ja sadekuurot tekivät pelistä tänään vaikeaa. Alussa sorruin muutamiin tyhmiin virheisiin ja löin huonoja missauksia. 11. väylän birdie ja 12. väylän up & down griinibunkkerista palauttivat pelihuumorin ja sain loppuun pelattua taas tosi hyvin. Siitä olen todella tyytyväinen.”

”Huomenna rakennetaan peli oman vahvan pallonlyömisen kautta!” Ruuska sanoi.

Tarinagolfin pelaaja on sunnuntaina ison mahdollisuuden edessä. Suomen rajojen ulkopuolella vain kerran Nordic Liigassa viisi vuotta sitten voittanut Ruuska on yltänyt haastajakiertueella kerran top 10:een. Tämä tapahtui viimevuotisessa Sveitsin turnauksessa, jossa hän oli kahdeksas.

Mikäli Ruuska onnistuu kärkipaikkansa säilyttämään, tulee hän kolkuttelemaan Challenge Tourin rankingissa paikkaa top 30:een. Se antaisi hänelle herkulliset näkymät taistella loppukauden kilpailuissa jopa DP World Tourin kortista.

Ruuska saa viimeisen kierroksen kärkiryhmään seuraa toiseksi nousseesta Norjan Jarand Ekeland Arnoysta (-11) sekä kolmatta sijaa jakavasta Espanjan Emilio Cuartero Blancosta (-10). Kolmikon lähtöaika on kello 11 Suomen aikaa.

Oliver Lindell (-2) jakaa 35. sijaa, Roope Kakko (-1) on kahdeksan pykälää alempana. Neljäs jatkokierroksille yltänyt suomalainen, Alex Hietala (+2) on sijalla T64.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje