Kilpagolf - Muu

Albert Eckhardt puristi Paltamo Openin voittoon

Albert Eckhardt otti komean voiton Paltamossa.

Kahden kierroksen mittainen ammattilaiskilpailu sai pelaajien kehut.

Maanantaina ja tiistaina pelattu Paltamo Open päättyi St. Laurence Golfin Albert Eckhardtin voittoon. Kierrostulokset 70–74 (par) pelannut Eckhardt voitti kilpailun kahden lyönnin erolla Miki Kuroseen ja Peter Erofejeffiin (+2). Neljättä sijaa jakoivat Eetu Isometsä ja Niklas Dahlgren (+3).

Eckhardt kuittasi voitostaan 2750 euroa.

Jo avauspäivän jälkeen kilpailua johtanut Eckhardt otti voiton ilolla vastaan.

”Eilen oli hyvä päivä, ja pystyin tekemään pallolla eri asioita. Kelin puolesta maanantai oli paljon haastavampi. Tänään oli helpommat olosuhteet, mutta lyöminen ei ollut niin hyvää. Tänään joutui pelaamaan enemmän sisulla”, Eckhardt kertoi voittoon päättyneestä kilpailusta.

Voitto oli jo lipsahtamassa Eckhardtin ulottumattomiin, kun hän teki Paltamon haastavalla 12. reiällä tuplabogeyn.

”Löin avauksen metsään ja jouduin ottamaan pelaamattomasta paikasta dropin. Siihen tuli tupla, mutta tein seuraavalle reiälle tärkeän eaglen, jolla nousin takaisin kisaan mukaan.”

Voitto on aina iso asia pelaajille, sen Eckhardtkin myönsi.

”Olen ylpeä siitä, kuinka sain homman klaarattua!”

Vuodesta 2011 asti pelattu Paltamo Open on ollut Eckhardtin suosikkikilpailuja jo vuosia. Syykin on selvä.

”Täällä on hyvä olla. Ei tarvitse tulla kuin paikalle, niin hommat hoituvat”, palkintojenjaossakin järjestelyjä vuolaasti kehunut Eckhardt kiitteli

Toista sijaa jakanut Kuronen puolestaan harmitteli tiistain tahmeaa esitystään, sillä hyvällä pelillä voitto olisi ollut haarukassa.

”Löin tänään tiiltä aika vinoon, ja sen takia tuli paljon välilyöntejä. Muutenkin tämän päivän kierros meni enemmän puolustuskannalla, enkä päässyt hyökkäämään”, Kuronen kertoi.

Suurin osa Paltamossa pelanneista ammattilaisista ei ehdi juuri laakereillaan levätä, sillä suomalainen kilpagolfkausi jatkuu jo torstaina, jolloin Nokialla käynnistyy NRG Open.

Lähde: Paltamo Openin tiedote