18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista

18.6.–25.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][22]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - LPGA Tour

Alavireinen Blomqvist karsiutui Alabamassa

Lexi Thompsonia pidetään USA:n lupaavimpana nuorena naispelaajana. © Getty Images

Minea Blomqvistin toiveet päästä mukaan naisten Yhdysvaltain kiertueen Aasian osakilpailuihin tai saada suora pelipaikka ensi kauden ohjelmaan kariutuivat perjantaina. Hän pelasi Navistar LPGA Classicin 77 lyönnin avauskierroksen seuraksi tuloksen 78 jääden reilusti jatkopaikasta. Viikonlopun kierroksia ajatellen Blomqvistilta olisi vaadittu yhdeksän lyöntiä parempi tulos.

Tämä tarkoittaa sitä, että hänen on osallistuttava loppuvuodesta pelattavaan kiertueen karsintafinaaliin tavoitellakseen pelioikeutta LPGA Tourille ensi kaudeksi. Blomqvistin kausi jatkuu tästä eteenpäin muutamalla LET-kiertueen kilpailulla. Kisoja on tiedossa ainakin Ranskassa, Italiassa ja Kiinassa, missä pelataan kaksi turnausta.

Navistar LPGA Classicin johdossa on lupaava teini-ikäinen Lexi Thompson. Hän on kierroksin 66-68, kaksi lyöntiä toista sijaa jakavia Stacy Lewisiä ja Becky Morgania edellä. Kolmikko pelaa myös lauantain kierroksen johtopallossa.

Kyseessä on Thompsonille kauden kahdeksas turnaus LPGA-kiertueella. Näissä toistaiseksi paras saavutus on Avnet LPGA Classicin 19:s sija. Tässäkin kilpailussa Thompson johti ennen päätöspäivää, mutta viimeisen kierroksen epäonnistuminen (78) toi pettymyksen.

”Olen yrittänyt unohtaa tuon kilpailun viimeisen kierroksen. Aion pelata viikonloppuna samalla tavalla kuin kaksi ensimmäistä päivää. Täytyy pysyä rentona ja rauhallisena sekä svingata ilman jännitteitä”, Thompson mietti toisen kierroksen jälkeen.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje