[10][12]
Challenge Tour - Kilpagolf

Ahokkaalla kirjava kierros

Antti Ahokkaan avauskierros sujui Nairobissa par-tahtiin. © Getty Images

Nairobissa pelattava Kenya Open on vasta kauden kolmas turnaus Challenge Tourilla. Intian ja Kolumbian kautta Keniaan päätynyt kiertue ei kokenut torstaina olevansa ainakaan sääherran puolesta kovin tervetullut vieras Afrikan mantereelle, sillä kaatosade tuotti heti aamusta n. 1,5 tunnin keskeytyksen kilpailutapahtumiin.

Päivän jo ehdittyä iltaan, jäi lukuisilta pelaajilta avauskierros kesken: kisan ainoa suomalainen Antti Ahokas pääsi kuitenkin aikaisena starttaajana hyvissä ajoin perille ennen summerin töräytystä. Ahokkaan avauskierroksesta muodostui varsin kirjava: kuuden birdien lisäksi hänen korttiinsa kirjattiin neljä bogia ja yksi tuplabogi. Tulos 71 (par) riittää tässä vaiheessa 40. sijaan, joten lappeenrantalaisen asemat jatkokierroksia ajatellen ovat vähintäänkin kohtalaiset.

Ensimmäisen kierroksen sankari oli Chris Lloyd, joka pamautti tauluun mainion tuloksen 65 (-6) lyöntiä. 19-vuotias britti teki torstaina Ahokkaan tavoin kuusi birdietä, mutta virheettömän kierroksen palkintona oli kärkipaikka ennen lyönnin päässä väijyvää Tyrone Mordtia. Eteläafrikkalaisella on tosin pelaamatta avauskierroksestaan kuusi reikää.

Kolmatta sijaa jakavat turnauksen nimekkäin pelaaja Andrew Coltart (66) sekä 12 reikää valmiiksi saanut Niall Kearney.