28.1.–4.2. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][7]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

Ahokas kiilasi selvässä johtoasemassa hyytyneen Kurosen edelle Kivitippu Pro Amissa

Antti Ahokas kuittasi 7500 euron ykköspalkinnon 19. kerran järjestetyssä ammattilaiskilpailussa. Kuva: Getty Images

Järviseudun Golfseura isännöi Lappajärvellä perinteistä ja kovatasoista ammattilaisturnausta.

Antti Ahokas (-12) hoiti kansainvälisen kiertuepelaajan kovalla rutiinilla voiton kotiin sunnuntai-iltapäivänä Lappajärvellä päättyneessä Kivitippu Pro Am -kilpailussa.

Vasuri pelasi päätöskierroksen kovimman tuloksen, 66, ja jätti tasaisessa lopputaistossa Tuomas Salmisen ja Miki Kurosen taakseen yhdellä lyönnillä.

Ainoana kilpailijana pelkkiä kuutosella alkavia tuloksia pelannut Salminen nousi Ahokkaan kanssa tasoihin 16. reiän birdiellään, mutta jälkimmäinen otti komennon uudelleen heti seuraavalla. Suur-Helsingin Golfin pelaajalla oli vielä 18, reiällä pieni oljenkorsi nousta rinnalle, mutta vaadittu birdie jäi tekemättä.

Kurosella oli vielä kahden kierroksen jälkeen viiden lyönnin etumatka toisena olleeseen Salmiseen; sunnuntain peliesitys (73) oli kuitenkin tahmea. Hän yltyi perjantaina hurjaan lentoon tehtyään Järviseudun Golfseuran kentän uusiksi ennätyslukemiksi tuloksen 63. Kierros sisälsi yhden eaglen ja seitsemän birdieä.

Naisista parhaiten sijoittui neljättä tilaa jakanut Krista Bakker (-7). Myös Yhdysvalloissa ammattilaisuraa luova Matilda Castren (-4/9:s) mahtui top 10:een. Kaikkiaan 11 pelaajan 54 reiän tulos alitti viikonvaihteessa parin.

Kilpailussa oli mukana 43 pelaajaa, joista tunnetuimmat, Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen pelasivat vain yhden kierroksen.

Kivitippu Pro Am pelattiin tänä vuonna 19. kerran.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje