Adam Scottin juhlaviikot käynnistyivät - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Muu

Adam Scottin juhlaviikot käynnistyivät

Adam Scott on poseerannut Gold Coastilla vihreä takki yllään.Kuva All Over Press

Fanit pääsivät Kultarannikolla varsin läheiseen kontaktiin Australian kansallissankarin kanssa. Kuva All Over Press

Fanit pääsivät Kultarannikolla varsin läheiseen kontaktiin Australian kansallissankarin kanssa. Kuva All Over Press

Adam Scott oli kivikova juuri silloin, kun paine oli kovimmillaan Austrian PGA Championshipissa. 33-vuotias Mastersin ykkönen naulasi toisen lyöntinsä sisääntulon ensimäisellä par-viitosella ( 12.) alle puoleen metriin tehden eaglen.

Takaa-ajajana ollut Rickie Fowler menetti momentuminsa häviten lopulta neljällä lyönnillä.

”Tiesin, että minun pitää tehdä jotain erinomaisen hyvää pitääkseni Rickie takanani”, Scott kertoi ajatuksentoiminnastaan pelin jälkeen.

Scott sai jo Pines Resortin kentällä valtavasti huomiota. Kuume vain yltyy seuraavien viikkojen aikana, jolloin Mastersin ykkösen ohjelmassa ovat perättäisinä viikonloppuina Australian Masters, World Cup ( molemmat Royal Melbournessa), sekä Australian Open Sydneyssa.

Neljä perättäistä kisaa kotimaassa ilman taukoa on Scottile oletettavasti koko ammattilaisuran ennätys. Mikäli saldona olisi voitto näissä kaikissa, voitaisiin puhua todellisesta Adam Scott-Slamista.

Perjantai

Adam Scottin voitto Augustassa huhtikuussa oli ensimmäinen kautta aikojen Australiaan. Maailmanlistan kakkoseksi kauden aikana singahtanut Scott on saanut Sea Pines Resortissa käytävässä kilpailussa sankarin vastaanoton. Perjantaina yleisöä kehotettiin pukemaan vihreää päälleen Adam Scottin kunniaksi.

Mestari vastasi itse mainiosti huutoon siirtyen kilpailun johtoon yhteistuloksella kymmenen alle parin. David McKenzien on toisena, avauspäivän jälkeen johtanut Rickie Fowler kolmantena (-7). Yleisö ja järjestäjät luonnollisesti toivovat kisaviikon huipentuvan Scottin ja Fowlerin väliseen taistoon voitosta sunnuntaina.

Scottilla oli kaikki mahdolisuudet tulla valituksi vuoden pelaajaksi PGA Tourilla, Tiger Woods viidellä ykköstilallaan ajoi kuitenkin ohi. Masterssin ykkönen oli voimansa tunnossa vielä elo-syyskuun vaihteessa. Hän sijoittui Openissa heinäkuussa kolmanneksi, oli viides PGA Championshipissa ja voitti ensimämisen Fedex Cupin finaalin, The Barclaysin.

Scottin terä oli kuitenkin tylsä kolmessa viimeisessä kisassa, joissa Henrik Stenson otti ohjat käsiinsä.

Scottilla on kuluvan viikonlopun lisäksi toinenkin iso ”esiintyminen” kotimaassaan. Hän pelaa vajaan kahden viikon kuluttua Melbournessa käytävässä World Cupissa ja on kisan ylivoimainen ykkössuosikki.

Samaan kilpailuun lähtevät taitojaan mittaamaan myös Mikko Korhonen ja Roope Kakko.

Teemu Tyry

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje