4.–11.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][10]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ryder Cup

9 Ryder Cup -ennätystä, jotka laitettiin Pariisissa uusiksi

Sergio Garcia otti haltuunsa arvostetun Ryder Cupin voittoennätyksen. Kuva Getty Images

Kova on kärkikolmikko: Phil Mickelson (22), Tiger Woods (21), Jim Furyk (20), mutta arvaatko mikä Ryder Cupin ennätystilasto on kyseessä?

1. Eniten Ryder Cup -kohtaamisia

12 – Phil Mickelson

Mickelson on nyt ainoa pelaaja, joka on esiintynyt Ryder Cupissa 12 kertaa. Ennen Pariisin ottelua hän jakoi 11 Ryder Cup -kohtaamisen ennätyksen Nick Faldon kanssa.

2. Eniten pelattuja yksittäisiä reikäpeliotteluita

47 – Phil Mickelson

Vuonna 1995 alkaneella ja Pariisiin luultavasti päättyneellä Ryder Cup -urallaan Mickelson on pelannut yhteensä 47 ottelua. Eurooppalaisten listan kärjessä on yhden ottelun Mickelsonia vähemmän pelannut Nick Faldo.

3. Eniten pisteitä Ryder Cupissa kautta aikojen

25,5 – Sergio Garcia

Garcia ohitti listan kärjessä olleen Nick Faldon (25,0 p) voitettuaan Pariisissa viimeisessä kaksinpelissään Rickie Fowlerin. Garcia tarvitsi saavutukseen vain 41 reikäpeliottelua. Faldo keräsi 25 pistettään 46 kamppailussa.

4. Eniten pisteitä Euroopalle yhdessä Ryder Cup -ottelussa

5,0 – Francesco Molinari

Huippukauden pelanneesta Molinarista tuli Ryder Cup -historian ensimmäinen eurooppalainen, joka on voittanut yhdessä Ryder Cupissa kaikki viisi otteluaan. Yhdysvaltalaisista saavutukseen on yltänyt ainoana Larry Nelson vuonna 1979.

5. Eniten pisteitä Euroopalle yhdessä Ryder Cup -ottelussa peliparina

4,0 – Francesco Molinari ja Tommy Fleetwood

Moliwood-lempinimen saanut parivaljakko oli Euroopan taistelutahdon ja joukkuehengen ruumiillistuma. Bestball-otteluissa kaksikko kaatoi kahdesti Tiger Woodsin ja Patrick Reedin. Foursomessa kyytiä saivat puolestaan Justin Thomas ja Jordan Spieth sekä Tiger Woods ja Bryson DeChambeau. Yhdysvaltalaisista neljä voiton suoraan ovat ainoina yltäneet vuoden 1979 Ryder Cupissa bondanneet Larry Nelson ja Lanny Wadkins.

6. Eniten perättäisiä voitettuja otteluita Euroopan joukkueen tulokkaana

4 – Tommy Fleetwood

Paljon enempää ei olisi Thomas Björn voinut ensimmäistä kertaa Ryder Cupissa esiintyneeltä Tommy Fleetwoodilta pyytää. European Tourin rahalistan viime kaudella voittanut englantilainen avasi Ryder Cup -uransa neljällä perättäisellä voitolla. Selvä kaksinpelitappio Tony Finaulle ei Fleetwoodin hulvatonta voitonjuhlintaa enää himmentänyt.

7. Eniten tappiollisia otteluita Ryder Cupissa

22 – Phil Mickelson

Pitkä mutta menestykseltään keskinkertainen Ryder Cup -ura nosti Phil Mickelsonin epätoivotun listan kärkeen. 47 ottelussa kärsityt 22 tappiota on enemmän kuin kellään muulla. Pariisin tapahtumien jälkeen kuvaavaa on se, että listalla seuraavina ovat kaikki neljä otteluaan hävinnyt Tiger Woods (21) sekä Yhdysvaltain kapteeni Jim Furyk (20).

8. Eniten tappiollisia foursome-otteluita

9 – Tiger Woods

Moni pitää Tiger Woodsia kaikkien aikojen parhaana pelaajana, mutta hänen Ryder Cupin -meriittilistansa kuuluu historian heikoimpiin. Kahdeksasta kaksinpelistään Woods on hävinnyt vain kaksi, mutta nelinpeleissä lista on kohduton. 14 foursome-ottelussa tappioita on yhteensä 9.

9. Eniten tappiollisia bestball-otteluita

10 – Tiger Woods

Ehkä se tuli jo selväksi. Tiger Woodsilla ei tule Pariisia ikävä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

 • Bunkkeripete says:

  Nämä henkilökohtaiset tilastopisteet ovat omitusia. Ei Molinari tuonut Euroopalle 5 pistettä. Tai jos toi, niin sitten Fleetwood ei tuonut yhtään. Foursomen ja fourballin voitosta joukkue saa yhden pisteen eikä kahta pistettä kuten nämä henkilökohtaset tilastot kertovat. Henkilökohtaisesti pelaaja tuo joukkueelleen 1 pisteen vain kun hän voittaa kaksinpelinsä. Tässä eurooppalaisten todelliset pisteet (kaksinpelin voitosta 1 piste ja nelinpelin voitosta 0,5 p): 1) Molinari 3 p. T2) Fleetwood, Stenson, Garcia 2 p. T5) Poulter, Noren 1,5 p. T7) Rose, Casey, Olesen, Rahm, McIlroy 1 p. 12) Hatton 0,5 p. Eli yhteensä 17,5 pistettä.

 • Dr No says:

  Ehkä olisi kuitenkin tyydyttävä niihin pisteisiin, jotka ovat julkisuudessa esiintyneet, eikä ruveta tekemään omia sovelluksia.

  Kun PGA:n omilla sivuillakin lasketaan Molinarin pisteiksi viisi, niin tuskin täällä pikku Suomessa olemme niin viisaita, että kehittäisimme oman laskutavan pisteille. Käytetään vain ET:n ja PGA:n numeroita, eikä pilkota niitä esim paripelin tasureissa 0,25:ksi jne.

 • Bunkkeripete says:

  DR Non uskoo sokeasti ”niihin pisteisiin, jotka ovat julkisuudessa esiintyneet”. Saanen minäkin sitten uskoa ”omaan sovellukseeni”, että Eurooppa sai Ryder cupissa kokoon 17,5 pistettä eikä 27,5 pistettä, vaikka se on lopputulos ”julkisuudessa esiintyneiden” henkilökohtaisten pisteiden summa (= 2 pistettä/voitettu nelinpeli).

 • Dr No says:

  Hyväksytään BP:n ehdotus ja ruvetaan ajamaan kv. järjestöissä tätä laskutapaa. Viedään se vieläkin pidemmälle. Nelipallossa tasurituloksen 0,5 pistettä jaetaan pelaajille voitettujen reikien suhteessa. Esim. kun joukkue on voittanut yhteensä tasapelissä 7 reikää (A 4 ja B 3), niin A saa 0,285714.. ja B 0,2142855 pistettä. Nelinpelissä pisteiden jyvittäminen sitten onkin hankalampaa. Silloin kai tarvitaan arvioita pelaajien vaikutuksesta voitettuihin reikiin.

  Julkisuudella tarkoitin muuten järjestöjä nimeltä USGA, PGA, EGA ja ET, jotka käyttävät näätä omituisia pisteitä.

  Sat sapienti.