23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
Henkilöt

Seppo Palminen haluaa olla dorka

Buddha-aiheisilla kirjoituksilla golfarien keskuudessa tunnetuksi noussut Palminen suunnittelee uutta kirjaa ja nauttii ihmisten ajatuksiin ja tekemiseen vaikuttamisesta.

Seppo Palmisen työpöydällä on auton rekisterinumeron kokoinen kyltti, jossa isäntä esitellään määritteellä DORKA.

”Dorka on stadin slangilla kaunein hellittelynimi, jonka esimerkiksi rakkaalleen voi antaa.  Kirjailija JukkaPakkanen kertoi aikoinaan, että hän on ”jalkapallodorka”. Minä olen tietoisestikin ottanut Suomessa golfdorkan titteliä itselleni”, Palminen taustoittaa.

Audiovisuaalista yritysviestintää tuottavan Smile Oy:n johtajana Palminen tuotti, käsikirjoitti ja ohjasi valtaosan yrityksen kansainvälisestikin palkitusta tuotannosta usean vuosikymmenen ajan. Pokaaleja kertyi noin 300, alalla Palminen nousi gurun maineeseen jo kultaisella 1980-luvulla, jolloin hän aloitti golfin.

Laji muodostui rakkaaksi harrastukseksi, golfiin liittyvä kirjallisuus ja ihmisten suhtautuminen peliin ovat kiehtoneet Palmista aloittamisesta alkaen.

Golflehteen hän kirjoitti tavanomaisesta poikkeavia ”Zen ja golfista nauttimisen taito” -kolumnejaan 90-luvulla.

Varsinaiseksi alkuräjähdykseksi voidaan kuitenkin kutsua Palmisen ensimmäistä golfkirjaa, Buddha pelaa golfia.

Se oli vuonna 2008 ehdolla Vuoden Urheilukulttuuriteoksi Suomen Urheilugaalassa. Kirjaa on myyty noin 14 000 kappaletta, enemmän kuin mitään muuta golfkirjaa Suomessa. Golffilosofointia jatkoi Buddha-aiheella kahdella muulla kirjalla.

Palmisen kynästä ovat myös teokset ”Golfin ilosanoma, sata syytä pelata golfia”, sekä ”Aina ei voi epäonnistua – golfissakaan”, joka on vuoden 2016 ainoa Suomeksi ilmestynyt golfteos.

Man cave

”Paras tunnustus mitä kirjailija voi saada on se, että hän on vaikuttanut lukijan ajatuksiin ja tekemisin, kuten Lassi Tilander golftuotantoani luonnehti”, Palminen kertoo Pursimiehenkadulla Helsingissä sijaitsevassa työhuoneessaan, joka kulkee ajan hengen mukaisesti nimellä Man Cave, miesluola.

palminen-seppo-dorka-2Työpöydän lisäksi varustukseen kuuluu kitara ja 3000 kirjaa, jotka Palminen on ajankohtaisuuden, aiheen ja sisällön mukaisesti sijoittanut omiin osastoihinsa. Golfkirjojakin on toistasataa.

”Ylivoimaisesti suurin osa lukeutuu minun kategorioissani huuhaa-sarjaan, joka on aihepiiriltään hyvinkin laaja”, Palminen kertoo ja nauraa päälle. Man caveen päässeet teokset ovat vain osa Palmisen kokoelmaa, Kun mukaan lasketaan kotona olevat kirjat, määrä on noin 7000. Sanomattakin on selvää, että Seppo Palminen ammentaa aiheita ja käsittelytapoja omaan tuotantoonsa lukemalla erittäin paljon.

Kasvokkain lukijan kanssa messuilla

Seppo Palminen kirjoitti vuoden ajan blogeja Golfpisteen sivuille. Niiden saama positiivinen ja negatiivinen palaute oli ennätyksellisen runsasta.

Kanssakäymistä golfarien ja lukijoidensa kanssa Palminen hakee myös messuilta. Viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa pidettävillä kirjamessuilla hänellä on oma osastonsa (7p 62 ), jossa viiden oman golfkirjan lisäksi ovat myynnissä kaikki muutkin suomeksi viimeisten kolmen vuoden aikana julkaistut golfkirjat.

”Golfarit ovat keskimääräistä ahkerampia kirjaihmisiä. Toivottavasti mahdollisimman moni lajin harrastaja kävisi kirjamessuilla ja löytäisi tiensä myös osastolleni keskustelemaan lajista. Aiemmilla messuilla ja tapahtumissa on syntynyt mainioita mielipiteen vaihtoa lajiin ja pelaamiseen liittyen.”

Palmisen kynä on edelleen terävänä ja uusia ideoita golfiin sekä kirjoittamiseen on vireillä.

”Kahtakin eri kirjaa olen ideoinut mielessäni ja käynyt keskusteluja niiden toteuttamisesta. Vielä ei voi paljastaa mistä on kysymys, mutta toivottavasti pääsen laittamaan ne kansien väliin”.

Varsin vaikeaan kysymykseen omien golfkirjojen asettamisesta järjestykseen Palmisella tulee nopea vastaus.

”Buddha pelaa golfia nousee ykköseksi. Se oli päänavaus kotimaisessa golfkirjallisuudessa ja sen saama menestys, julkisuus sekä palaute ylittivät kaikkien odotukset”, Seppo Palminen määrittää lopuksi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje