Viime hetken käänne – Imatran kaupunki ja muutama paikallinen yritys pelastamassa golfkentän - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Golfkentät

Viime hetken käänne – Imatran kaupunki ja muutama paikallinen yritys pelastamassa golfkentän

Imatran kentän kasiväylä odottaa muutaman kuukauden kuluttua pelaajia taas tuttuun tapaan.

Stora Enson kanssa syntyvää neuvottelutulosta käsitellään kaupunginhallituksessa ensi maanantaina.

Imatran golfkenttään liittyvät koukerot ovat saamassa viime hetken käänteen. Pelastustalkoisiin ovat Yle Uutisten verkkosivuilla olleen uutisen mukaan lähteneet Imatran kaupunki sekä joukko paikallisia yrityksiä, jotka ovat tehneet Stora Ensolle ostotarjouksen lähes kuolleeksi ja kuopatuksi tuomitusta kentästä.

Tavoitteena on, että kaupunki ostaa kentän maa-alueen ja vuokraa sen yritysten perustamalle golfyhtiölle. Kauppa sisältäisi kaikki golfkentän rakennukset lukuun ottamatta Rantahovia, missä Imatran Golfin klubiravintola on toiminut.

”Siitä tulee sitten myöhemmin sellainen yleisanti, johon saa osallistua kaikki halukkaat”, Rakennusliike Evälahden toimitusjohtaja ja Imatran Golf oy:n hallituksen entinen puheenjohtaja Jukka Evälahti sanoi Yle Uutisille.

Golfpisteen myöhemmin tavoittama Evälahti kertoi olleensa huojentunut mies, kun tilanne suuren epävarmuuden keskellä on kokemassa toivotunlaisen muutoksen.

”Eihän tässä oikein muuta osaa sanoa kuin että iso helpotus. Viime torstaina IG ry piti ylimääräisen kokouksen, jossa päätettiin yhdistyksen alasajamisesta. Seuraavassa ry:n ylimääräisessä kokouksessa tunnelmat ovat toisenlaiset, kun voidaan todeta, että kaikki jatkuukin ennallaan”, hän sanoi.

”Osa jäsenistä ehti jo ymmärrettävästi vaihtaa seuraa, mutta luulisin että heistä useimmat palaavat takaisin. Olen keskustellut monen pelaajan kanssa, ja kyllähän suurin osa täältä vastentahtoisesti sanoi lähtevänsä, kun valoa ei näkynyt tunnelin päässä.”

Kenttäyhtiön irtaimen omaisuuden huutokauppa päättyi viime viikonloppuna, mutta Evälahden mukaan pesänhoitajan kanssa on päästy sopimukseen kaikkien tärkeimpien koneiden ja laitteiden hankkimisesta.

”Irtaimiston hankinnasta vastaa uusi golfyhtiö, kaupunki ei ole siinä mukana.”

Kaupunginjohtaja Jukka Roslakka teki kaupunginhallituksen maanantaisessa istunnossa esityksen, että kaupunginhallitus valtuuttaisi kaupunginjohtajan sekä apulaiskaupunginjohtajan Kaisa Heinon neuvottelemaan ja jättämään tarjouksen, mikä olisi sisältänyt myös irtaimiston ostamisen.

SDP:n ryhmän vastaehdotuksessa oltiin Uutisvuoksi-lehdessä olleen uutisen mukaan halukkaita jättämään irtaimiston hankinta neuvottelun ulkopuolelle ja perustettavan golfyhtiön harteille. Asiasta lopulta äänestettiin ja SDP:n ryhmän esitys voitti äänin 5–4.

Evälahti ei voinut tässä vaiheessa puhua minkäänlaisista kauppasummista, sillä asiat ovat virallisesti edelleen kesken. Stora Enson kanssa syntyvää neuvottelutulosta käsitellään Imatran kaupunginjohtaja Roslakan mukaan ensi maanantaina kaupunginhallituksessa ja lopullisen päätöksen maa-alueen ostamisesta tekee kaupunginvaltuusto.

Tarjouksen tekijöinä on kaupungin ohella yksityisiä ihmisiä ja yrityksiä Imatralta sekä muualta Etelä-Karjalan maakunnasta.

Lähde: Yle Uutiset, Uutisvuoksi

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (5 kpl)

 • Kimmo MT Pennanen says:

  Tulisiko kesä talven keskelle? Olenkin odotellut, toivonut ja uskonut imatralaisten yritysten tulevan hätiin. Meni vaan kalkkiviivoille. HC golf jää valitettavasti nuolemaan näppejään ainakin minun lupailemieni jäsen- ja kausimaksujen kanssa.

 • McTavis says:

  Hieno ele/aloite Jukalta – entinen Imatran Ketterän mies, ja taisi pelata aikoinaan Pitäjänmäen Tarmossa ja/tai Karhukissoissa (muisti pätkii). Jukalle ja kumppaneille sekä Imatran kaupungille toivotetaan nyt onnea ja menestystä tälle yritykselle. Lupaan takuulla tulla IG:n kentälle ainakin kerran ensi kesänä.
  Vanhalle tsuhnalle tulee ihan tippa silmään.

 • KL1 says:

  Siis hetkinen!

  Kentän irtain omaisuus on huutokaupattu viime viikonloppuna ja nyt ’ pesänhoitajan kanssa on päästy sopimukseen kaikkien tärkeimpien koneiden ja laitteiden hankkimisesta’ ja ’Imatran kaupunki ja muutama yksityinen taho on tehnyt Storalle osatotarjouksen kentän maa-alueesta’.

  Kuulostaa aivan jonkun puolueen hallitusohjelmalta. Joku on jo ostanut jotain, vaikkei kukaan ole vielä mitään päättänyt eikä kukaan ole mitään myynyt, puhumattakaan siitä, että joku olisi jotakin jossain vielä hyväksynyt saati rahoittanut.

  Nähdäkseni asia on aivan yhtä levällään kuin aikaisemminkin. Siitäkin huolimatta toivon, että järkevät kaupat syntyvät ja Imatran kenttä säilyy toimintakuntoisena jatkossakin. Olisi nimittäin kiva käydä siellä pelaamassa, edellisestä kerrasta on jo vierähtänyt aivan liian kauan. Tsemppiä Imatralle!!

 • ArnoldPalmer says:

  Huutokaupassa myyjällä oli oikeus olla hyväksymättä jätettyjä tarjouksia. Sillä klausuulilla ymmärtääkseni pelataan tässä nyt. Tarina ei tosin kerro mihin mennessä jätetyt tarjoukset pitää hyväksyä.

 • Uno says:

  Investointi joka ei paranna alueen matkailua, kun vieressä on riittävästi kenttiä kysyntään nähden.
  Eikä lisää alueen hyvinvointia.

  Alueen tulevaisuus on Lappeenrannan varassa,