Pickalaan valmistuu Suomen uusin golfkenttä – tältä siellä näyttää nyt

Teksti
Krister Jalonen
Julkaistu

Suomessa uusia golfkenttiä rakennetaan nykyään harvoin. Tilanne on samankaltainen muuallakin Euroopassa. Kaikesta huolimatta Siuntion Pickalassa on parhaillaan käynnissä 9-reikäisen par 3 -kentän Pickala Rockin rakentaminen.

Suuret maansiirtotyöt on jo tehty ja nyt kentällä on menossa pintojen rakentaminen. Se tarkoittaa käytännössä muun muassa kastelu- ja kuivatusjärjestelmien asentamisen, bunkkereiden ja griinien rakentamisen ja kasvukerroksen muotoilun väylillä. Ruoho kylvetään ensi vuonna, jolloin pintarakennusurakka tulee päätökseensä.

Pickala Rockissa vesiesteet tulevat olemaan usealla väylällä merkittävä osa kokonaisuutta.

Valmistuessaan vedenpinnan ja sitä reunustavan seinämän yläreunan väliin jää tilaa noin metri. Käytännössä näkymä on esimerkiksi tällä reiällä siten veden hallitsema.

Kentän suunnittelusta vastaa Lassi Pekka Tilander. Väylien pituudet vaihtelevat alle sadasta metristä yli 200 metriin. Tiipaikkoja tulee jokaiselle reiälle neljä, joista varsinkin takimmaisin tulee epäilemättä haastamaan alhaisen tasoituksen pelaajat.

Kenttä ja sen yhteyteen rakennettava klubitalo on tarkoitus olla valmiina alkukesällä 2025. Kentän välittömään läheisyyteen on kaavoitettu asuintontteja, joista osasta on suora näkymä niin Pickala Rockin kuin muidenkin Pickalan golfkenttien (Forest, Park) väylille.

Monella tiipaikalla näyttävyyttä haetaan kivimuurien kautta.

Viheriöiden pinnan alla menee salaojia, joiden tarkoituksena on ohjata veden kulkua ja pitää kyseiset alueet kuivina.

Pickala Rock on lähtenyt omissa suunnitelmissaan siitä, että he aikovat tehdä maailman hienoimman par 3 -kentän. Ainakaan kustannuksissa ei ole säästelty, sillä kentän verkkosivuilla kerrotaan rakennusbudjetin olevan kymmenen miljoonaa euroa.

Pickala Rock Resort oli tänä vuonna Pickalassa pelatun Ladies European Tourin kilpailun nimisponsori.

Koko kentän pelialueiden pohja tulee olemaan hiekkamaata. Kentän pinnat saadaan siten pidettyä kuivina ja napakoina.

 

Artikkelin kommentit (8 kpl)

 • Seniorigolfari says:

  Lassi-Pekka Tilander on suunnittelija, jolla on yleensä hyvät perustelut ratkaisuilleen. Olisi mielenkiintoista kuulla, miksi tälle kentälle tulee niin paljon suuria vesiesteitä. Aloittelevia gollffareita ne tuskin miellyttävät, eivät ehkä kokeneempiakaan.

 • Kari Karvinen says:

  Kiitos hyvästä kysymyksestä. En ole Popo Tilander, mutta ehkä kentän pääomistajana minäkin voin tätä kommentoida. Totta on, että Rockissa on paljon vettä. Näin on pääasiassa kahdesta syystä. Toinen on vesialtaiden kauneus ja toinen on niiden tarpeellisuus kentän kastelun kannalta. Oleellista on kuitenkin huomata, että Rockissa on joka väylällä neljä tiipaikkaa. Etutiiltä pelattaessa vesi näkyy, mutta on pelissä vain harvoin. Itse asiassa vain väylällä 8 on pakko lyödä veden ylitse, mutta siinäkin ylitysmatka on vain noin 50 metriä. Näin ollen aloittelevat pelaajat tai vanhemmat seniorit eivät joudu Rockissa kohtuuttomiin paikkoihin, vaan kenttä on tehty heillekin nautinnolliseksi. Siirryttäessä taaemmille tiipaikoille kentän vaikeus tietysti kasvaa koko ajan. Takatiiltä pelattaessa vesi on sitten pelissä täysimääräisesti. Toivotan kaikentasoiset pelaajat tervetulleiksi Rockiin alkukaudella 2025. Let’s Rock!

 • KL1 says:

  Kyllähän tuo on sitten aikanaan käytävä kokemassa, mutta pahoin pelkään, ettei kävijöitä riitä kummoisestikaan alkurynnistyksen jälkeen. Mikä mahtaa olla kentän green fee? Entä vuokrataanko sinne rajoittamattomia pelioikeuksia vai kytketäänkö Rock jollain tavalla Pickalan pelioikeuksiin?

 • Phoenix says:

  Kentästä tulee varmasti hieno ja kaikkea mutta itse tule sitä koskaan pelaamaan.
  Vaikka pelaan singelinä, niin kärsin järjettömästä vesikauhusta etten koskaan pelaa kentillä jossa vesiesteet on pelissä

 • Jani2 says:

  Mikä tämän julkaisu tekniikan idea on, itsellä menee hermot saman tien, ei jaksanut sinänsä mielenkiintoista juttua lukea. Näitähän vilisee joka puolella nykyään.

 • Uno says:

  Toivottavasti henkilöitä löytyy par 3 kentälle, alun jälkeen.

  Itse olisin sijoittanut tämän lähemmäs Helsinkiä.

  Olen samaa mieltä, että erittäin kauniilta näyttää ja varmasti tulee upea kokonaisuus par 3 ystäville.