Re: –> vieraspelaaja - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
#291142 Ilmoita asiaton viesti

KL kirjoitti: (17.5.2009 22:18:49)

vieraspelaaja kirjoitti: (17.5.2009 10:43:45)
Puttilinjaa ei saa osoittaa merkillä tai viheriön koskemalla koskaan, oli pallo nostettu, merkattuna tai ei. Jos merkkausnasta osoittaisi lyönnin aikana linjan, se osoittaisi sen myös sen 10-20 sekunnin aikana, jonka Tiger linjaa tiiraa pallo ja merkki yhtä aikaa maassa. säännöissä ei puhuta pallomerkin poistamisesta mitään, eikä siitä ole ensimmäistäkään deccaria. Ne, missä asiaa on sivuttu, liittyvät pallon liikkumiseen merkin nostamisen yhteydessä. Jos merkillä olisi tällainen linjanosoitusominaisuus, merkki olisi tietenkin jo määrätty poistettavaksi heti kun sitä ei enää tarvita pallon paikkaa osoittamaan, vaan eipä ole määrätty.

Sääntö 16-1 sallii viheriön pinnan koskettamisen pallon paikan merkitsemiseen käytettävää merkkiä asetettaessa.

Sääntö 8-2 kieltää minkäänlaisen pelisuuntaa osoittavan merkin asettamisen lyönnin ajaksi. Ennen lyöntiä merkkejä saa asetella, paitsi viheriöllä.

Jos pelaaja haluaa jättää pallomerkin viheriön pintaan lyönnin ajaksi, hän haluaa jotenkin hyötyä siitä, mitä luultavimmin lyöntilinjaa osoittamaan. Sääntö 8-2b kieltää tämän.

Mikä tässä on vielä epäselvää?

Epäselvää tässä on se, millä konkreettisella tavalla tavallinen pieni pyöreä merkkausnasta voisi osoittaa puttilinjaa, ja varsinkin lyönnin aikana. Uskallan väittää, että 99% pelaajista asettaa merkin aina tismalleen samaan kohtaan, reiästä katsottuna kohtisuoraan pallon taakse, aivan riippumatta siitä, kallistuuko seuraava putti vasemmalle vai oikealle. Suurin osa myös merkkaa ensin pallon ja alkaa lukea kallistuksia vasta sen jälkeen. Löytäisitkö omista rutiineistasi jotain tukea arvelullesi, että merkin paikka pallon takana vaihtelisi puttilinjan mukaan? Säännöt eivät kylläkään edellytä merkin asettamista suoraan pallon taakse, sivullekin saa merkitä, mutta pelkästään sen muistaminen, millaiseen kulmaan pallon suhteen merkin viimeksi asetti, tuottaa ongelmia, eikä silmämääräisten kulmamittausten tarkkuudessa ole hurraamista.
Ei kuulosta oikein uskottavalta sekään, että paikallaan kököttävä pallomerkki välillä osoittaa puttilinjaa ja välillä ei. Jos näin olisi, siitä varmaan olisi jo ehditty kehittää ihan sääntökin, kuinka nopeasti merkki on pallon asettamisen jälkeen nostettava, ja ainakin linjan tiirailu merkki ja pallo yhtä aikaa maassa olisi kielletty. Ilman sääntöjen tai jonkin deccarin tukea tilanne ei voi olla se, että merkki johonkin hetkeen saakka ei osoita puttilinjaa, ja sen jälkeen kuin taikaiskusta alkaisi sitä osoittaa. Deccareita on annettu huomattavasti epätodennäköisemmistäkin tapahtumista kuin merkkausnastan unohtumisestä greenille.
Merkin paikalleen jättämiselle voi olla joku hyväksyttävämpikin syy kuin epäilemäsi puttilinjan osoittaminen. Pelaaja voi esim. pelätä, että kovassa tuulessa ja kaltevalla greenillä pallo saattaa heilahtaa tuulenpuuskassa ja ehkä jopa liikkua, ja merkki jätetään paikalleen, jotta mahdollinen liikkuminen tai liikkumattomuus voitaisiin varmasti todeta. Hankalalla greenillä voi huonolla tuurilla putata pallonsa vaikka vesiesteeseen, jolloin on ihan hyvä tietää tarkasti, mistä putti lähti, jos haluaa mieluummin uusia puttinsa rankkarilla kuin dropata vesiesteestä. jotain tällaista on kuulemma sattunut ihan ammattimiehillekin.