Re: Uskomaton väite vai aasimainen ajatus? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

EtusivuFoorumitSäännötMontako lyöntiä – DeccaritRe: Uskomaton väite vai aasimainen ajatus?

#285342 Ilmoita asiaton viesti
PG

Tehtävä on yksinkertainen: Miten sääntö 18-2b pitää tulkita, kun otetaan huomioon, että siinä kursiivitekstillä olevat sanat viittaavat määritelmään ”liikkua tai liikkunut”. Kun se on ratkennut, väite (en tarkoita, että se on oma kantani) on helppo todeta joko oikeaksi tai vääräksi.

Tässä sääntö 18-2b vielä kerran. Kursiivina (tärkeät sanat lisäksi vahvennuna) ne sanat, joiden merkitys pitää ottaa määritelmistä.

Jos pelissä oleva pallo liikkuu muutoin kuin lyönnin vaikutuksesta sen jälkeen, kun pelaaja on palloon tähdännyt pelaajan katsotaan liikuttaneen palloa ja hän saa siitä yhden rangaistuslyönnin. Tämä pallo on asetettava takaisin paikalleen ellei pallo liiku vasta sen jälkeen, kun pelaaja on jo aloittanut mailan heilauttamisen taaksepäin lyöntiä varten ja pelaaja lyö.

If a player’s ball in play moves after he has addressed it (other than as a result of a stroke), the player is deemed to have moved the ball and incurs a penalty of one stroke. The ball must be replaced, unless the movement of the ball occurs after the player has begun the stroke or the backward movement of the club for the stroke and the stroke is made.

Tässä määritelmä liikkua tai liikkunut, move or moved:

Pallon katsotaan ”liikkuneen”, jos se on siirtynyt pysyvästi pois paikaltaan.

A ball is deemed to have ’moved’ if it leaves its position and comes to rest in any other place.

Vielä KL:n hyvä tulkinta liikuttamisesta:
Palloa on liikutettu vasta sitten, kun se on pysyvästi siirtynyt pois paikoiltaan (Kts. Määritelmät). Niin kauan kuin pallo on liikkeessä, on olemassa mahdollisuus, että se palaa takaisin alkuperäiselle paikalleen